Του Ανδρέα Μπελιμπασάκη
Η είδηση από την Κρήτη λέει:
“Tην πλάτη στη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ γυρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι στόχος των συνεργασιών δεν είναι να αναστηθούν τα «πεθαμένα κόμματα». Στόχος των συνεργασιών είναι να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, ανέφερε μιλώντας στο Ηράκλειο ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξηγώντας γιατί αποφάσισε να μην αποδεχτεί το κάλεσμα του Φώτη Κουβέλη για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς”.
___________________
Όσοι συγκινούνται και αποθεώνουν τον Σταύρο ως “φρέσκια” πρόταση, αρκεί να ρίξουν μια ματιά σε πρόσφατες παρεμβάσεις του. Mια δέσμη εντελώς κλισέ ιδεών, ρηχού πολιτικού λόγου, αυταρέσκειας και κενολογίας που σερβίρεται ως αναπάντεχη, αλλά τελικά είναι ένα μέτριο κείμενο αρχισυνταξίας του Κλικ.
Και η αλαζονεία μεγεθύνεται. Για να καταλήξει κρίση μεγαλείου.
Με την ένταση της προεκλογικής περιόδου, προσπεράσαμε εύκολα και δεν είπαμε ούτε μισή κουβέντα για τις προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη που… πρώτη φορά ακούστηκαν στη ελληνική κοινωνία.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την επίσημη παρουσίαση του Ποταμιού στις 10 Απριλίου και σε συνέντευξη του στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου στον “Αλφα” χρησιμοποίησε τόσες φορές τη λέξη «εγώ» που χάθηκε το μέτρημα:
“Εγώ θα μείνω σ’ αυτή τη θέση (του αρχηγού) 8 χρόνια”
“Εγώ πολέμησα τον λαϊκισμό”
“Εγώ είμαι αντίθετος σε κινήσεις όπως των «58», που θέλουν να αναστήσουν το παλαιό”
“Εγώ δεν έχω κανένα δέος, απέναντι στο πολιτικό σύστημα”
Μας είπε ότι μέσα σε ένα μήνα που είχε το κόμμα… έσπασε αυγά. Που τα έσπασε τον ρώτησαν και η πρωτότυπη απάντηση ήταν: «Είπαμε από την πρώτη στιγμή πώς πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα… Είπαμε πράγματα που δεν έχουν τολμήσει να πουν παλιοί πολιτικοί… Είπαμε για τις κυβερνήσεις τετραετίας».
Τι έχεις να πεις για τα οικονομικά, τον ρώτησαν. «Να πληρώσουν όσοι δεν έχουν πληρώσει». Αυτό ειδικά ακούγεται πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία.
Τι έχεις να πεις για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. «Εγώ πιστεύω ότι τα πετρέλαια δεν μου ανήκουν», απάντησε.
Και κάπου εδώ, ο Σταύρος τελείωσε και τις ιδεολογίες: «Οι ιδεολογίες είναι άδεια πουκάμισα»(!) μας πληροφόρησε.
«Πιστεύω πως για να μπει κάνα φράγκο στα κρατικά ταμεία, πρέπει να διεκδικήσουμε το κατοχικό δάνειο», μας είπε επίσης.
«Αν ήσουν στην θέση του Παπανδρέου, το 2010, θα έβαζες την χώρα σε μνημόνιο», τον ρώτησε η Σοφία Παπαϊωάννου:
«Εγώ, θα χα λύσει τα προβλήματα νωρίτερα», απάντησε και εμείς -απολύτως δικαιολογημένα- οικτίρουμε τους εαυτούς μας γιατί δεν τον ανακαλύψαμε νωρίτερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου