Μας δουλεύουν οι Ευρωπαίοι. Αφού μας επέβαλλαν αιματηρές περικοπές στα πάντα και προφανώς και στην πρόληψη καταστροφών και ενώ καμιά βοήθεια δεν μας προσέφεραν για την αντιμετώπιση της της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, απεκδύονται των ευθυνών για την... ολοφάνερη απαξίωση των μέσων πυρόσβεσης.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικονομικά θέματα Κρίστιαν Σπάαρ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Ιταλικό τύπο που αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει περικοπές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με μείωση των κρατικών δαπανών που επιβάλλουν οι Θεσμοί, ανέφερε με το γνωστό θράσος των αφεντικών που απευθύνονται σε ανεγκέφαλους υποτακτικούς ότι :
«Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών».
Ο κ. Σπαρ ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές Αρχές τους δημοσιονομικούς στόχους στο σύνολό τους, αλλά η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλαδή του σημερινού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρέμεινε σχετικά σταθερός από το 2010 και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους πυροσβέστες αυξήθηκε ελαφρά (κατά 3,6%).
Δηλαδή μέσα σε οχτώ ολόκληρα χρόνια, μεταξύ του 2010 και του 2018 και ενώ οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες έχουν ρημάξει τη χώρας μας, δεν δόθηκε τίποτα περισσότερο για την αγορά μέσων και συντήρηση παλαιών, από τα κατακρεουργημένα κονδύλια που δόθηκαν το 2010.
Ο ίδιος παχυλά αμειβόμενος Ευρωπαίος γραφειοκράτης, συμπλήρωσε, ότι ο αριθμός των πυροσβεστών στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός από το 2011 έως το 2018 και κατέληξε λέγοντας πως το Πυροσβεστικό Σώμα εξαιρείται από τον κανόνα που ισχύει για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης. Με άλλα λόγια δηλαδή, δεν απολύθηκαν πυροσβέστες και δεν έγιναν περικοπές όπως σε άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης.
Ο κύριος Σπάρ, δεν μας είπε βέβαια πως μπορεί να τα φέρει βόλτα μια χώρα που υποχρεώνεται να έχει ετήσιο πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το οποίο, μαζί με επιπλέον ποσά από την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας, εκχωρεί στους ανελέητους δανειστές που μας φόρτωσαν με χρέη της τάξης των 250 δις ευρώ μέσα στα τελευταία 10 χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου