Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αστυνομία παντού : Υπό διωγμό η νεολαία, οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και ο συνδικαλισμός


Επίσημη κυβερνητική γραμμή είναι η επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για φασισμό με αριστερό προσωπείο. Από την κατάργηση του ασύλου ως την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και από το γύψο σε διαδηλώσεις μέχρι την ποινικοποίηση απεργιών και συνδικαλισμού. Απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου ζητάει ο Μπογδάνος.

Του Θοδωρή Λαπαναίτη

Επίσημη κυβερνητική γραμμή είναι η επικίνδυνη θεωρία των λεγόμενων «δύο άκρων» με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αξιοποιώντας την προβοκάτσια των παρακρατικών στην ΑΣΟΕΕ να κηρύσσει πόλεμο κατά της Αριστεράς και να εγκαινιάζει το δόγμα αστυνομία παντού.
Ουσιαστικά από τα όσα έλεγαν ακροδεξιές δυνάμεις εντός και εκτός της ΝΔ μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής πως μετά το «μαύρο φασισμό» ήρθε η ώρα να τελειώνουν και με τον «κόκκινο φασισμό» και τα οποία πήραν μορφή χιονοστιβάδας μετά την προβοκάτσια στην ΑΣΟΕΕ έρχονται να νομιμοποιηθούν πολιτικά με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις όπου και ανακοινώθηκε η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
«Μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά φοράει αριστερό προσωπείο και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία.
Όπως αποστρέφουμε όλοι το βλέμμα από την εικόνα του όμηρου Πρύτανη, έτσι πρέπει να δούμε κατάματα τα γεγονότα. Αντιδρώ και εγώ, όπως όλοι, όταν γνωστοί-άγνωστοι αντιγράφουν μεθόδους των ναζί, που κρεμούσαν ταμπέλες στους λαιμούς αντιστασιακών και κίτρινα αστέρια στα ρούχα των Εβραίων. Και αγανακτώ όταν στο όνομα των δικαιωμάτων επιβάλλεται η βία λίγων αυτόκλητων σερίφηδων. Και ντρέπομαι όταν κάποιοι που χρησιμοποιούν ως σύμβολο το «Α» έχουν ήδη κατρακυλήσει στο «Ω»» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Ένα είναι βέβαιο: Ότι και αυτός ο ιδιότυπος φασισμός, γιατί περί φασισμού πρόκειται άσχετα αν φορά άλλον ιδεολογικό μανδύα, θα τελειώσει. Και καθώς η Ελλάδα θα μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν θα φοβηθεί αυτούς τους εκφραστές του παρακράτους και θα αναμετρηθεί μαζί τους και τελικά θα τους νικήσει».

Ξήλωνεται το πουλόβερ
Ουσιαστικά η ίδρυση ειδικού αστυνομικού σώματος που θα εδρεύει στα πανεπιστήμια έρχεται ολοκληρώσει το ξήλωμα του πουλόβερ με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και βεβαίως να προστεθεί στο νόμο που περιορίζει σχεδόν σε απαγορευτικό βαθμό, πορείες, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.
Μάλιστα τις επόμενες μέρες έρχεται και νομοσχέδιο το οποίο μετά το γύψο στις συναθροίσεις, ποινικοποιεί την απεργία και επί της ουσίας διώκει το δικαίωμα του συνδικαλισμού και τα εργατικά σωματεία. Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη θεσμοθέτηση του 10ωρου και των απλήρωτων υπερωριών.
Το τρίπτυχο αυτό των αντιδραστικών ανατροπών, για άσυλο, διαδηλώσεις και απεργίες-συνδικαλισμό, αλλάζει πλήρως το τοπίο της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και ανοίγει την κερκόπορτα για τη διολίσθηση σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.
Σε πολιτικό επίπεδο η ΝΔ στις ως τώρα νομοθετικές της πρωτοβουλίες είχε τη στήριξη της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης, αλλά και του ΚΙΝΑΛ, το οποίο είχε υπερψηφίσει το νόμο για την ποινικοποίηση των συναθροίσεων, ενώ τελικά είχε ψηφίσει παρών στο θέμα του ασύλου, καθώς για να προσπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα άλλαξε τη θέση του η οποία αρχικά ήταν υποστηρικτική στην κατάργηση του ασύλου. Μάλιστα το ΚΙΝΑΛ ήταν αυτό που πριν ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώσει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ζητούσε security στα ιδρύματα.

Στο στόχαστρο η κατάργηση της πορείας του Πολυτεχνείου
Πλέον μέσα σε αυτό το κλίμα ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει επαναφέρει το θέμα της κατάργησης της πορείας του Πολυτεχνείου, το οποίο άνοιξε με πρόσχημα τον κοροναϊό και τη ματαίωση των φετινών παρελάσεων.
Μάλιστα κατέθεσε σχετική ερώτηση στη βουλή για την απαγόρευση «παράνομων συγκεντρώσεων συνδικαλιστών και αλλοδαπών», ασκούσε κριτική γιατί δεν είχαν διαλυθεί μαθητικές συγκεντρώσεις το προηγούμενο διάστημα, στο όνομα της τήρησης των απαγορευτικών μέτρων για τις συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων και στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ κατέληγε:
«Με δεδομένη την αύξηση του υγειονομικού κινδύνου και τα πιο πρόσφατα, αυστηρότερα κυβερνητικά μέτρα, ποιες ενέργειες προγραμματίζονται ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη διεξαγωγής παράνομων συναθροίσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού, ειδικά εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου;».

Όργιο κρατικής βίας και καταστολής
Η πνευματική ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο δημόσιο βίο της χώρας όπως αποτυπώνεται στις τελευταίες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για «κόκκινη Χρυσή Αυγή», αλλά και περί «προδοτών» για όσους δεν στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική είναι άκρως επικίνδυνη, από τη στιγμή που επισφραγίζεται και με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη τις εξαγγελίες για την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Αυτά σε συνδυασμό με το νομικό εποικοδόμημα που διαμορφώνεται προϊονίζεται όργιο κρατικής βίας και καταστολής, το οποίο σε ένα βαθμό είναι ήδη παρών, ειδικά δε αν συνυπολογιστεί με την ως τώρα πρακτική της ελληνικής αστυνομίας η οποία εγκαινίασε το έργο της επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη κυνυγώντας νεαρούς ανηλίκους στους κινηματογράφους, εισβάλλοντας και δέρνοντας πολίτες όπως στην περίπτωση Ινδαρέ και φτάνοντας μέχρι τις συλλήψεις μαθητών και την επίθεση και ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ μέσα σε καφετέριες με οικογένειες και μικρά παιδιά.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου