Η φυσική ανοσία 27-φορές
Οι έλληνες επιστήμονες και τηλεπιστήμονες, παρασύροντας και την κυβέρνηση σε μέτρα που δεν έχουν συνοχή και λογική, όπως ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων… έχουν υποτιμήσει, υπονομεύσει και απαξιώσει… την φυσική ανοσία.
Ουσιαστικά συστήνουν συλλήβδην όλους να εμβολιαστούν ακυρώνοντας την φυσική ανοσία.
Μελέτη σοκ που καταρρίπτει μύθους
Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει προηγουμένως από τον COVID-19 έχει παρατηρηθεί ότι έχουν καλύτερη προστασία από την παραλλαγή Delta σε σύγκριση με εκείνους που εμβολιάστηκαν πλήρως με εμβόλια της Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με μελέτη από το Ισραήλ.
«Αυτή η ανάλυση κατέδειξε ότι η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι λοίμωξης, συμπτωματικών ασθενειών και νοσηλείας λόγω της παραλλαγής Delta», δήλωσαν ερευνητές από τη Maccabi Healthcare και το Tel Aviv University.
«Αυτή είναι η μεγαλύτερη πραγματική μελέτη παρατήρησης που συγκρίνει τη φυσική ανοσία, που αποκτήθηκε μέσω προηγούμενης λοίμωξης SARS-CoV-2, με την ανοσία που προκαλείται από εμβόλια, που παρέχεται από το εμβόλιο mRNA BNT162b2»
Η φυσική ανοσία θεωρείται ο μηχανισμός ανοσοποίησης που ενεργοποιείται στο σώμα και που διατηρεί ένα άτομο μετά την ανάρρωσή του από τον κορωνοιό.
Η μελέτη, δημοσιεύτηκε στο medRxiv στις 25 Αυγούστου.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τις υπηρεσίες Maccabi Healthcare Services, το δεύτερο μεγαλύτερο ταμείο υγείας του Ισραήλ, από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 14 Αυγούστου 2021.
Πραγματοποίησαν στατιστική ανάλυση σε όσους ήταν επιλέξιμοι δημιουργώντας τρεις ομάδες μελέτης:
- άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer
- όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του COVID-19
- και όσοι είχαν μολυνθεί προηγουμένως και έλαβαν αργότερα μία δόση του εμβολίου.
Τα αποτελέσματα κατεγράφησαν για την περίοδο μεταξύ 1ης Ιουνίου και 14 Αυγούστου 2021, που αντιστοιχεί στην εποχή που η μεταδοτική παραλλαγή Delta έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοιού στο Ισραήλ.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο Pfizer είχαν 13,06 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την παραλλαγή Delta του κορωνοιού και 27,02 φορές είχαν αυξημένο κίνδυνο συμπτωματικής νόσου, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν αναρρώσει από προηγούμενη λοίμωξη του COVID-19 και είχαν αποκτήσει φυσική ανοσία
Τα στοιχεία ισχύουν για τη σύγκριση περιπτώσεων όπου ο πρώτος εμβολιασμός ή μόλυνση συνέβη μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.
Όταν οι ερευνητές συνέκριναν όλες τις περιπτώσεις μόλυνσης μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 με εμβολιασμένους, μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021, διαπίστωσαν ότι η εμβολιασμένη ομάδα είχε 5,96 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθεί από την παραλλαγή Delta και 7,13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει με συμπτώματα έναντι αυτών που είχαν μολυνθεί και αποκτήσει φυσική ανοσία.
Τα αποτελέσματα ανέφεραν επίσης στην έρευνα ότι η φυσική ανοσία που αποκτήθηκε από την μόλυνση του COVID-19 μπορεί να εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου έναντι της παραλλαγής Delta.
Ωστόσο το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι εμβολιασμένοι διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας που σχετίζεται με τον COVID-19 σε σύγκριση με εκείνους που είχαν μολυνθεί και απέκτησαν ανοσία.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ηλικία των 60 ετών και άνω διέτρεχε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης και νοσηλείας.
Τι δείχνει άλλη μελέτη;
Σε μια άλλη ανάλυση, οι επιστήμονες συνέκριναν άτομα που είχαν μολυνθεί με άτομα που είχα κάνει μία δόση του εμβολίου.
Διαπίστωσαν ότι η ομάδα με μία δόση εμβολίου ήταν οριακά, ή 0,53 φορές πιθανό να μολυνθεί ξανά με την παραλλαγή Delta.
Οι επιστήμονες είπαν ότι τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα που είχαν μολυνθεί «φαίνεται να αποκτούν πρόσθετη προστασία από ένα επακόλουθο σχήμα εμβολίου μίας δόσης».
Σημείωσαν επίσης ότι επειδή οι δοκιμές COVID-19 όπως η PCR δεν απαιτούνταν να πραγματοποιηθούν με πρωτόκολλο στο Ισραήλ, ο πραγματικός αριθμός ασυμπτωματικών λοιμώξεων μπορεί να υποεκπροσωπούνται στη μελέτη, επειδή τέτοια άτομα συχνά δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις.
Συγκεχυμένος ο ρόλος της μάσκας
Οι επιστήμονες παραδέχθηκαν επίσης ότι ορισμένες συμπεριφορές υγείας όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας μπορεί να διαδραματίσουν έναν συγκεχυμένο ρόλο στη μελέτη.
Δεδομένου ότι η παραλλαγή Delta άρχισε να εξαπλώνεται από τον Ιούνιο, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε πτώση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά της μόλυνσης δύο φορές – στις αρχές και στα τέλη Ιουλίου καθώς και μια μικρή μείωση της προστασίας έναντι σοβαρών ασθενειών.
Επιστήμονες και οργανισμοί συνεχίζουν να εξετάζουν εάν είναι απαραίτητη μια τρίτη δόση, στο Ισραήλ πάντως πλησιάζουν τα 2 εκατ οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις.
Το Ισραήλ στις 24 Αυγούστου επέκτεινε την ηλικία επιλεξιμότητας για μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer σε άτομα άνω των 30 ετών.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της παραλλαγής Delta, το Ισραήλ επανέφερε τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, περιορισμούς στις συγκεντρώσεις και αύξησε τα tests, καθώς και επανέφερε το πρόγραμμα διαβατηρίων εμβολίου COVID-19 «Green Pass» στα τέλη Ιουλίου.
H μεγάλη είδηση είναι αλλού…και την κρατήσαμε για το τέλος
Ένας φοιτητής yeshiva που κατοικεί Βόρεια του Ισραήλ μολύνθηκε με τον COVID-19 τρεις φορές, σύμφωνα με νέες πληροφορίες.
Η πρώτη φορά που μολύνθηκε με τον ιό ήταν κατά τη διάρκεια του Rosh Hashana το 2020.
Ο μαθητής βρέθηκε θετικός χρησιμοποιώντας ένα τεστ PCR αλλά δεν παρουσίασε συμπτώματα.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος του Ισραήλ, βρέθηκε πάλι θετικός με ήπια συμπτώματα.
Μετά την γρήγορη ανάρρωση… και ενώ παρήλθαν λίγοι μήνες βρέθηκε ξανά θετικός με συμπτώματα ήπιας μορφής.
Τι δείχνουν τα στοιχεία;
Εάν το πρώτο κρούσμα ήταν πράγματι θετικό και είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό τρεις φορές, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε κάθε έξι μήνες, καθώς τα αντισώματα εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου, πρακτικά είναι πιθανό να νοσήσει ένας άνθρωπος πολλές φορές.
Εάν αυτή η διαπίστωση είναι ακριβής και λαμβάνοντας υπόψη ότι η φυσική ανοσία είναι 27 φορές ισχυρότερη από το εμβόλιο της Pfizer… αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα από τον Covid 19.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου