Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

«Τους χειραγωγούν και τους βλάπτουν»: Συγγραφέας αναλύει τον αντίκτυπο της ιδεολογίας των τρανσέξουαλ στα παιδιά


Πώς μπορούμε να βγάλουμε νόημα από τις παράλογες συζητήσεις που στροβιλίζονται γύρω από τον τρανσεξουαλισμό;

Prime News
 
Η Έλεν Τζόις πιστεύει ότι έχει λύσει εν μέρει έναν γρίφο που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως: Πώς μπορούμε να βγάλουμε νόημα από τις παράλογες συζητήσεις που στροβιλίζονται γύρω από τον τρανσεξουαλισμό;
Η Τζόις και άλλοι προσπαθούν να φέρουν περισσότερη λογική -και στέρεες έρευνες- στο προσκήνιο στο «The Bigger Picture», το πρώτο διεθνές συνέδριο της Genspect.
Η Genspect αμφισβητεί την επικρατούσα αντίληψη ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, θα πρέπει να «επιβεβαιώνουν» αυτόματα τους ισχυρισμούς των ανθρώπων για την ταυτότητα φύλου και τις επιθυμίες τους να μεταμορφωθούν κοινωνικά και ιατρικά.
Η Τζόις, συγγραφέας του βιβλίου «Trans: When Ideology Meets Reality», έδωσε την κεντρική ομιλία στις 27 Απριλίου, εγκαινιάζοντας το sold-out, τριήμερο συνέδριο της Genspect στην Ιρλανδία. Περίπου 200 συμμετέχοντες ήρθαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη, ενώ εκατοντάδες άλλοι παρακολούθησαν μέσω ζωντανής μετάδοσης.

Η Έλεν Τζόις, κεντρική ομιλήτρια, απευθύνει χαιρετισμό στην πρώτη παγκόσμια συνάντηση του Genspect με στόχο την αμφισβήτηση των επικρατουσών αντιλήψεων σχετικά με τη θεραπεία
των ανθρώπων για την έμφυλη δυσφορία, στο Killarney της Ιρλανδίας, στις 27 Απριλίου 2023


«Οι γυναίκες μπορούν να γίνουν άντρες;»
Πριν από χρόνια, όταν η Τζόις άκουσε για πρώτη φορά ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι «οι γυναίκες μπορούν να γίνουν άνδρες» και το αντίστροφο, νόμιζε ότι αστειευόντουσαν. Αφού συνειδητοποίησε ότι αυτοί οι άνθρωποι μιλούσαν σοβαρά, αυτή η ιδέα «ήταν τόσο τρελή, που δεν μπορούσα να κοιτάξω αλλού», είπε.
Αντλώντας από το υπόβαθρό της -μαθηματικός, μητέρα ενός γκέι γιου και δημοσιογράφος που αναζητά την αλήθεια- η Τζόις, μια Ιρλανδή, ανέπτυξε ιδέες σχετικά με το γιατί αυτή η κάποτε περιθωριακή αντίληψη έχει εξαπλωθεί.
Μια πινακίδα σε μια τουαλέτα στα Starbucks στο Gainesville της Φλόριντα, στις 23 Ιανουαρίου 2023, υποδεικνύει ότι προσφέρεται για άνδρες και γυναίκες χρήστες, αντί να προσδιορίζεται με βάση το φύλο
Ο ισχυρισμός ότι «δεν υπάρχουν δύο φύλα» είναι σαν «να εισάγουμε μια μικρή ψευδή εξίσωση στο σύνολο των μαθηματικών», δήλωσε η Τζόις.
Καθώς το λάθος επαναλαμβάνεται, οι επιπτώσεις του πολλαπλασιάζονται. «Αν το ένα ισούται με το μηδέν, όλα τα μαθηματικά καταστρέφονται», αναφέρει. «Και νομίζω ότι αυτό συνέβη εδώ … και τώρα πολλά πράγματα σπάνε».
Τα κορίτσια που πιστεύουν ότι «δεν είναι πολύ κορίτσια» και τα θηλυπρεπή αγόρια συχνά αναρωτιούνται: «Γιατί είμαι διαφορετικός;». Τα προηγούμενα χρόνια, πολλά από αυτά τα παιδιά συνειδητοποίησαν αργότερα ότι έλκονταν από το ίδιο φύλο. Αλλά τώρα, πολλοί νέοι υποθέτουν ότι είναι «τρανσέξουαλ».
Τους το λένε: «Είσαι αυτό που νομίζεις ότι είσαι», και δεν υπάρχουν κριτήρια για το αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, δήλωσε η Τζόις.

Το ψέμα πολλαπλασιάζεται
Το φύλο αποτελεί θεμελιώδες μέρος του ποιος είναι ο καθένας. Το να λέμε στα παιδιά ότι τα αρσενικά και τα θηλυκά είναι εναλλάξιμα «είναι εξίσου απερίσκεπτο με το να λέμε στα παιδιά ότι κάποιοι άνθρωποι αναπνέουν αέρα και κάποιοι αναπνέουν νερό», δήλωσε η Τζόις.
Το αποτέλεσμα: Τα παιδιά μπερδεύονται.
«Χειραγωγούνται και υφίστανται ζημιά», αναφέρει στο βιβλίο της.
Η ιδέα ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μεταμορφωθεί στο αντίθετο φύλο είναι τόσο παράλογη, «που είναι ατελείωτα δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί κάποιος της δίνει σημασία», δήλωσε η Τζόις.

Δύο κοσμοθεωρίες συγκρούονται
Αφού αναλογίστηκε γιατί αυτή η ιδέα έχει γίνει πιο διαδεδομένη, η Τζόις είχε μια επιφοίτηση, την οποία αποκάλυψε στο συνέδριο Genspect.
Συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες.
Από τη μία πλευρά, ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν στα ατομικά δικαιώματα, αλλά αναγνωρίζουν ότι, για να λειτουργήσει μια κοινωνία, τα δικαιώματα αυτά έχουν όρια. Οι κανόνες, οι νόμοι και οι κοινωνικοί κανόνες είναι απαραίτητοι και μερικές φορές συγκρούονται με τα ατομικά δικαιώματα. Αυτοί οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη βιολογική πραγματικότητα: υπάρχουν δύο φύλα.
Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τον «υπερ-ατομικισμό», μια πεποίθηση ότι η αυτοπροσδιοριζόμενη «ταυτότητα υπερισχύει όλων των άλλων», σύμφωνα με την Τζόις.
Αν αυτές οι δηλώσεις δεν βγάζουν νόημα, δεν πειράζει. Το μόνο που έχει σημασία είναι αυτό που δηλώνει το άτομο- είναι η «αλήθεια» του. Οποιαδήποτε απόπειρα θέσπισης προτύπων ή κατηγοριοποίησης των ανθρώπων θεωρείται «καταναγκαστική και επιβλαβής», είπε.
Έτσι, οι ιδεολόγοι των τρανσέξουαλ απορρίπτουν κοινοτοπίες όπως: «Κάθε άνθρωπος που έχει μείνει ποτέ έγκυος είναι γυναίκα», είπε η Τζόις, «και δεν μπορείτε να έχετε ούτε ένα τεστ λογικής».
Στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι ισχυρισμοί που αψηφούν τη λογική ή έρχονται σε αντίθεση με τα γεγονότα γίνονται αποδεκτοί και γιορτάζονται.
Ιατρική μεταμφίεση
Οι κλινικές φύλου «μοιάζουν σαν να κάνουν ιατρική», αλλά δεν κάνουν, σύμφωνα με την Τζόις. «Οι άνθρωποι έρχονται πιστεύοντας ότι βλέπουν έναν γιατρό, ότι παίρνουν μια διάγνωση και ότι υπάρχει μια βάση δεδομένων πίσω από αυτό», αλλά παραπλανιούνται, είπε.
Στο συνέδριο μίλησαν αρκετοί «detransitioners», άνθρωποι που αποκηρύσσουν την προηγούμενη ταυτότητα φύλου τους. Πολλοί λένε ότι οι επαγγελματίες της ιατρικής δεν τους προειδοποίησαν για τις πιθανές συνέπειες των αναστολέων της εφηβείας, των ορμονών που προκαλούν λάθος φύλο και των χειρουργικών επεμβάσεων που αλλάζουν το σώμα.
Η Πρίσα Μόουσλι πριν και μετά την 
απομάκρυνσή της από την Τρανς ιδεολογία
Αφού συνάντησε μερικούς από αυτούς και άκουσε τις ιστορίες τους το 2019, η Τζόις αισθάνθηκε υποχρεωμένη να γράψει το βιβλίο της- αποκαλεί αυτούς τους ανθρώπους «μερικά από τα πιο οδυνηρά θύματα της ιδεολογίας του φύλου».Σημειώνοντας ότι οι αναστολείς της εφηβείας χρησιμοποιούνται εδώ και περίπου 20 χρόνια, ιδίως στην Ευρώπη, η Τζόις έχει αναρωτηθεί επανειλημμένα: «Γιατί δεν κάνουν καλύτερες μελέτες; Γιατί δεν κάνουν μακροχρόνιες παρακολουθήσεις;».
Τώρα πιστεύει ότι ξέρει το γιατί. «Ήδη κάνουν τη μόνη ερώτηση που πιστεύουν ότι αξίζει να κάνουν, η οποία είναι: “Ποιος είσαι;”». Και γνωρίζουν την απάντηση: «Είσαι αυτός που λες ότι είσαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου