Το χλιαρό (τότε) νερό του καζανιού (και η νιρβάνα της Αριστεράς που διάβαζε μιαν άλλη, πολύ πιο ευνοϊκή γι’ αυτήν, κοινωνική πραγματικότητα) οδήγησε στο θριαμβευτικό (για τον Κούλη) «σαρανταένα τακατό»!
Το σύνδρομο αυτό εξελίσσεται όταν ο βάτραχος τοποθετηθεί σε νερό που θερμαίνετε σταδιακά. Η αντίδραση του είναι η προσπάθεια να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του για να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη θερμοκρασία του νερού.
Το νερό αρχίζει να φτάνει στο σημείο βρασμού και ο βάτραχος -που δεν μπορεί πλέον να προσαρμοστεί κι άλλο στις συνθήκες βρασμού- προσπαθεί να βγει έξω από το νερό αλλά ήδη έχει εξαντλήσει όλη την ενέργεια του και εν τέλη βράζει στο νερό.
Αυτό είναι το σύνδρομο που σκότωσε τον βάτραχο.
Οι συνθήκες βρασμού στο κοινωνικό καζάνι που δημιουργεί -με ένταση και αυξανόμενη θερμοκρασία- η κυβέρνηση, οδηγούν πολύ μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην εξάντληση και στο θάνατο, με τις διαδικασίες που επικρατούν στο «σύνδρομο του βραστού βατράχου».
Στην πρώτη τετραετία η αύξηση της κοινωνικής θερμοκρασίας εισπράχθηκε θετικά από την κοινωνία (με επιδοματικές πολιτικές και άκρατη υποσχεσιολογία) ύστερα από την μακρόχρονη μνημονιακή περίοδο που το παγωμένο νερό διέτρεχε την ραχοκοκαλιά της κοινωνικής πλειοψηφίας με τις συνεχείς ψυχρολουσίες της οικονομικής εξαθλίωσης και του κουρελιάσματος του βιοτικού επιπέδου, που δημιούργησαν πολικές θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός.
Η περίοδος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά τα μνημόνια (που η έξοδος από αυτά οφείλεται αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία επιβλήθηκαν από τις πολιτικές της δεξιάς διακυβέρνησης και του Σημιτιστάν) εκπαίδευσε -με την καθολική συστημική προπαγάνδα των ΜΜΕ- μια κοινωνία η οποία λειτουργεί πλέον με νέα κοινωνικά αντανακλαστικά, με νέες προτεραιοποιήσεις και με εντελώς διαφορετικό αξιακό κώδικα.
Το Fuel Pass μάλλον αξιολογήθηκε ανώτερο του κουκουλώματος του τεράστιου σκανδάλου της Novartis, της αρχειοθέτησης των «αδιευκρίνιστων» ποσών του Άδωνι και των διώξεων της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.
Το Freedom Pass μάλλον θεωρήθηκε πολύ σημαντικότερο της αστυνομοκρατίας, της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των συλλήψεων και ξυλοδαρμών στα σπίτια αθώων (οικογένεια Ινδαρέ), του ξυλοδαρμού -άνευ λόγου- νεαρού στην πλατεία της Ν. Σμύρνης και της δολοφονίας του 18χρονου Σαμπάνη από πυροβολισμό αστυνομικού (χωρίς να βρίσκεται σε άμυνα).
Το Power Pass μάλλον πιστώθηκε πολύ περισσότερο στην κυβέρνηση, απ’ ότι χρεώθηκε το σύνολο των παρακολουθήσεων αδιακρίτως πολιτών, πολιτικών, πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, υπουργών και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το Food Pass μάλλον έπαιξε πιο θετικό ρόλο για τον μέσο πολίτη, απ’ ότι αρνητικό ρόλο έπαιξε το έγκλημα των Τεμπών και η προσπάθεια συγκάλυψης -από την πρώτη στιγμή- των κυβερνητικών ευθυνών.
Το χλιαρό (τότε) νερό του καζανιού (και η νιρβάνα της Αριστεράς που διάβαζε μιαν άλλη, πολύ πιο ευνοϊκή γι’ αυτήν, κοινωνική πραγματικότητα) οδήγησε στο θριαμβευτικό (για τον Κούλη) «σαρανταένα τακατό»!!
Η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη ξεκίνησε διαφορετικά, αφού η θερμοκρασία στο κοινωνικό καζάνι ήταν ήδη πολύ υψηλή και το σημείο βρασμού (που πεθαίνει ο βάτραχος) σε μικρή απόσταση.
Η αισχροκέρδεια με τα υπερκέρδη των λίγων και την ταυτόχρονη κοινωνική εξαθλίωση, η ακραία φορολογία και οι αυξήσεις στα φάρμακα, οι ιδιωτικοποιήσεις της υγείας, της παιδείας, των δημόσιων υποδομών, ο εμπαιγμός των (φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση) αγροτών, παράλληλα με την ξεδιάντροπη (και επίσημα καταδικασμένη) κατάλυση του κράτους δικαίου, οδηγούν σε έντονες και αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις.
Αντιδράσεις που δεν οδηγούν στην προσαρμογή του κοινωνικού βατράχου σε συνθήκες βρασμού, αλλά κατάθεσης της ενέργειας του για δραπέτευση από τον κοινωνικό θάνατο.
“Μην ανησυχείς αν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν. Να ανησυχείς όταν εσύ δεν καταλαβαίνεις τους άλλους”.
Κομφούκιος, Κινέζος φιλόσοφος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου