Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Άδωνις Γεωργιάδης: Προφήτης

 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει τις αποφάσεις που θα πάρει το δικαστικό συμβούλιο και τις ανακοινώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πέντε μέρες πριν εκδοθούν 

Νίκος Λακόπουλος

Η είδηση δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης: Ο υπουργός Ανάπτυξης -και ελεγχόμενος από την Δικαιοσύνη- Άδ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να μη γίνει δεκτή η αίτηση ακυρότητας της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη -για την ποινική δίωξή της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.
Το πρώτο πρόβλημα είναι πως ήταν αυτός που είχε πει «να πάει φυλακή η Τουλουπάκη». Και να που την ποινική δίωξη παραγγέλλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Λαμπρό Σοφουλάκη  που είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως την απόρριψη του αιτήματος ακυρότητας είχε προαναγγείλει πριν ανακοινωθεί ο  Άδωνις Γεωργιάδης.
Η Ελένη Τουλουπάκη ζητούσε να κηρυχθεί άκυρη η δίωξή της καταγγέλλοντας ότι προηγήθηκε αρχειοθέτηση της δικογραφίας με βάση το πόρισμα του κ. Σοφουλάκη και ακολούθησε παράνομη ανάσυρση της και απαγγελία κατηγοριών με βάση το πόρισμα του κ. Ζαχαρή.
«Οι δύο Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ως ομοιόβαθμοι δεν τελούν σε ιεραρχική σχέση μεταξύ τους ούτε μπορεί να θεωρηθεί η άποψη του ενός τυπικώς υπέρτερη της άποψης του άλλου» ανέφερε στην προσφυγή της.
Το πόρισμα του κ. Σοφουλάκη που ζητούσε αρχειοθέτηση ελλείψει επαρκών στοιχείων ενοχής εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 7 Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι η ποινική δικογραφία σε βάρος της αρχειοθετήθηκε.
Την επομένη κι αφού είχε αρχειοθετηθεί η ποινική δικογραφία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρής υπέβαλε την ποινική προκαταρκτική δικογραφία με την παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκλήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης». 
Η κ. Τουλουπάκη επισήμαινε «το δικονομικώς οξύμωρο να ζητείται η ποινική δίωξη μου για πράξεις, για τις οποίες είχε ήδη κριθεί». Το δικαστικό συμβούλιο, έκρινε ότι τα δύο πορίσματα δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση χρονικής υπεροχής, «ωσάν η προκαταρκτική εξέταση να συνδέεται με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της έρευνας».
«Η σύνταξη του πορίσματος του κ. Σοφουλάκη σε προγενέστερο χρόνο δεν οδήγησε στην περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την έκφραση της δικαιοδοτικής κρίσης των δύο αντεισαγγελέων».
Η ουσία είναι πως η εισαγγελέας που διερευνούσε το σκάνδαλο Novartis, διώκεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Ο υπουργός που ελέγχεται για την Novartis είναι αυτός που ζητά να μπει φυλακή και ανακοινώνει την απόφαση -πριν ληφθεί!
Ορισμένα δημοσιεύματα ανασύρουν από το αρχείο τους μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον δεύτερο εισαγγελέα για μία «πειθαρχική εμπλοκή» προ 20ετίας με «ροζ περιεχόμενο», εξαιτίας της οποίας «ετέθη σε αργία», αλλά τελικά δεν τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο με την «ποινή της απόταξης», με ψήφους 8-7.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει τις αποφάσεις που θα πάρει το δικαστικό συμβούλιο και τις ανακοινώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πέντε μέρες πριν εκδοθούν μάλλον με βιασύνη και τον κίνδυνο να …παρεξηγηθεί.
Στο ίδιο κλίμα -αν και άσχετο- ανακοινώνεται χθες ότι στην Δικαιοσύνη παραπέμπονται οι αναρτήσεις με «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορωνοϊό με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο υπουργός κρίνει ο ίδιος ότι υλικό αναρτήσεων ότι αποτελεί «θεωρίες συνωμοσίες», αλλά δεν αποφασίζει ο ίδιος και τους παραπέμπει στον εισαγγελέα λέγοντας πως «η πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».
H Eλένη Τουλουπάκη καταγγέλει ότι «η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής.
Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».
Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα όχι μόνο είναι ανεξάρτητη, αλλά φροντίζει η ίδια η κυβέρνηση γι΄αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου