Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Η κυβέρνηση κρατιέται με νύχια και με δόντια (αλλά στις ηλικίες κάτω των 35, καταρρέει…)


Μια φρέσκια και αποκαλυπτική δημοσκόπηση για την πανδημία και τις συνέπειές της

Χρήστος Ξανθάκης 

Κάθομαι εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό και διαβάζω από χτες, μπορεί κι από προχτές, δεν θυμάμαι ακριβώς, ότι αυτά τα 60.000 εμότικονς τύπου «έλεος» που έκαναν την εμφάνισή τους στο προφίλ του πρωθυπουργού στο φέηζμπο είναι αποτέλεσμα «οργανωμένης κινητοποίησης».
Ότι κάτσανε δηλαδή στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜέΡΑ25, του γίγαντα του Βελόπουλου και είπανε στα τρολάκια τους, στο στρατό από τρολάκια που διαθέτουν, να επιτεθούν ομαδόν στο προφίλ του Κυριάκου και βγήκανε οι υπάλληλοι οι κομματικοί και χώσανε τον άχωστο και τον ασυμμάζευτο και κάπως έτσι βρεθήκανε δεκάδες χιλιάδες οργισμένες φατσούλες κάτω από τις διαπιστώσεις και τα διαγγέλματα τα πρωθυπουργικά.
Ο Βελόπουλος το έκανε αυτό, που αγωνίζεται νύχτα μέρα να πουλήσει κηραλοιφές και φάρμακα για τη φαλάκρα; Ο Βαρουφάκης, που άμα τον γυρίσεις ανάποδα δεν του περισσεύουν κομματικά μέλη ούτε για να γεμίσουν ταξί; Το ΚΙΝΑΛ, που ανάβει λαμπάδα στη Μεγαλόχαρη άπαξ και εμφανισθούν πάνω από πενήντα άτομα στις εκδηλώσεις του; Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που την τελευταία φορά που κινητοποίησε μαζική κόσμο ήταν η πορεία για το Πολυτεχνείο το 2019, επειδή είχε κατέβει ο Τσίπρας, και πάλι ούτε τρεις χιλιάδες άτομα δεν ήταν;
Όχι παλικάρια μου, μην αυταπατάσθε και μην βαυκαλίζεσθε. Δεν προήλθαν από κομματική εντολή τα ζόρικα εμότικον. Από την οργή του κόσμου προήλθαν και μάλιστα από τον κόσμο που μπαίνει στο δίκτυο τακτικά αντί να χαζεύει στην τηλεόραση. Από τις ηλικίες ως 35 έτη δηλαδή, κατά κύριο λόγο τουλάχιστον, που τα έχουν πάρει κρανιοφόρο καταπώς λέγαμε και στο στράτευμα. Και έχω και τις αποδείξεις επ’ αυτού!
Οι αποδείξεις προέρχονται από την έρευνα με τίτλο «Πανδημία, Κοινωνία και Δημοκρατία» της Metron Analysis, που διεξήχθη από τις 22 ως τις 27 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους σε πανελλαδικό δείγμα 1207 ατόμων.
Ρωτήσανε λοιπόν στην έρευνα:
«Ας πάμε τώρα στην Κυβέρνηση. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την Πανδημία είναι θετικός ή αρνητικός;»
Και ήρθε η απάντηση σχεδόν ισοπαλία, με το 50 % να λέει «θετικός» και το 45 % να απαντάει «αρνητικός». Αλλά στις ηλικίες 17 με 34 έτη το «αρνητικός» παίρνει 63 %! Και κατεβαίνει σιγά-σιγά για να ισορροπήσει στα 35 ως 44 έτη…
Πάμε και στην επόμενη ερώτηση:
«Γενικά θα λέγατε ότι εμπιστεύεστε ή όχι τη σημερινή Κυβέρνηση να διαχειρίζεται τις κρίσεις;»
Κι εδώ βγαίνει περίπου ισοπαλία τελική ανάμεσα στο «εμπιστεύομαι» (49 %) και στο «δεν εμπιστεύομαι» (46 %). Κι εδώ επίσης οι νεαρές ηλικίες (15 ως 34 έτη) κάνουν την επανάστασή τους με 63 % «δεν εμπιστεύομαι» και μόλις 34 % «εμπιστεύομαι».
Αλλά η φάπα έρχεται στην επόμενη ερώτηση:
«Ειδικότερα πως θα χαρακτηρίζατε την Κυβερνητική πολιτική για την Πανδημία; Είναι δίκαιη ή άδικη από κοινωνικής πλευράς;»  
Η απάντηση σχεδόν σοκάρει:
Σχετικώς άνετη πλειοψηφία 52 % την θεωρεί «άδικη», ενώ δίκαιη την θεωρεί η μειοψηφία του 45 %.
Κι από ηλικίες, βράσε! Στους 15 ως 34 έτη, το «άδικη» παίρνει 69 %, ενώ στους 35 ως 44 έτη και 45 ως 54 έτη παίρνει 56 %. Ντούγκου, ντούγκου το καμπανάκι!
Και τροφή για σκέψη, γιατί κρατάνε ακόμη οι παππούδες και οι γιαγιάδες το γαλάζιο μέτωπο, αλλά άμα πάρουν φωτιά τα παιδιά και τα εγγόνια δεν θέλει πολύ να καταρρεύσει εντελώς η γραμμή Μαζινό. Και τότε, ζήσε Μάη μου (και κύριε Θεοχάρη μου!) να φας τριφύλλι…
Πηγή: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου