Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από σήμερα (26/04) στην Σκωτία ώστε να συναντηθεί με τον πρίγκηπα Κάρολο, όπου όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα συζητηθεί η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου».
Την ώρα που οι πολίτες καταρρέουν οικονομικά και ψυχολογικά από την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει τον "μπάτλερ" της τέως βασιλικής οικογένειας και "ντιλάρει" με τον Κάρολο την εκμετάλλευση του Τατοΐου.
Ο έλληνας πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή "νομιμοποιεί" αυθαίρετα την εμπλοκή της μοναρχίας σε θέματα περιουσίας του ελληνικού λαού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε βέβαια "κλείσει το μάτι" στο ακροδεξιό και βασιλοχουντικό κοινό του και τον Αύγουστο του 2021, μετά την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή της χώρας, όπου και τα κτήματα στο Τατόι είχαν υποστεί σοβαρές καταστροφές.
«Για πρώτη φορά φέτος εντός των βασιλικών κτήματων... κάποιοι ενοχλούνται όταν τα λέμε έτσι, αλλά έτσι τα λέει ο κόσμος», είχε δήλωσε, δείχνοντας με το δάχτυλό του προς την πλευρά της αριστεράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.
Ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος έχει ξεμπερδέψει βέβαια με αυτό το ζήτημα από το δημοψήφισμα του 1974, αλλά δυστυχώς στη ΝΔ, επενδύουν ποικιλοτρόπως και συνεχώς, στην οπισθοχώρηση και την επιστροφή σε άλλες, σκοτεινές εποχές.
Ο ελληνικός λαός επίσης, έχει ήδη πληρώσει -κυριολεκτικά- ακριβά την τέως βασιλική οικογένεια, καθώς το 2002, μετά από νομικό αγώνα των Γλύξμπουργκ κατά της ελληνικής δημοκρατίας, το Ευρωπαικό Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 4,6 δισ. δραχμών.Μάλιστα η οικογένεια Γλύξμπουργκ προκάλεσε, διεκδικώντας επιπλέον αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω «ψυχικής οδύνης και ταπείνωσης».
Πολύτιμα αντικείμενα, με τη συνδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρέθηκαν στα χέρια του Κωνσταντίνου και από εκεί στον οίκο δημοπρασιών Christie’s
Το Νοέμβριο του 2008, ΤΟ ΒΗΜΑ δημοσιεύει έρευνα της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη, με τίτλο «Ριφιφί στα Θερινά Ανάκτορα»
Το ρεπορτάζ περιγράφει πως ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, σχεδίασε το 1991, το "ριφιφί" στο Τατόι, όταν και τα πολύτιμα αντικειμένα της τέως βασιλικής οικογενείας "φυγαδεύτηκαν" νύχτα από το Τατόι για το λιμάνι του Πειραιά με κοντέινερ βάρους άνω των 30 τόνων.
Το ρεπορτάζ περιγράφει το «πώς οργανώθηκε η φυγάδευση των πολύτιμων αντικειμένων της τέως βασιλικής οικογενείας από το Τατόι και γιατί η επιτροπή αξιολόγησης που ορίστηκε από το ελληνικό Δημόσιο δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά της. Η αποκαλυπτική μαρτυρία του τότε εκπροσώπου της Πινακοθήκης, η συμφωνία-ντροπή που απεκρύβη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από την κοινή γνώμη».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα: «Το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου του 1991, έξι νταλίκες φορτωμένες με εννέα κοντέινερ βάρους 32 τόνων έφυγαν από το Τατόι για το λιμάνι του Πειραιά. Η κινητή περιουσία της τέως βασιλικής οικογενείας φορτώθηκε στο πλοίο που περίμενε με τις μηχανές αναμμένες και φυγαδεύτηκε στην Αγγλία. Από τότε πολλά έχουν γραφτεί για το περιεχόμενο των κιβωτίων, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα είδαμε ένα μικρό τμήμα των πολύτιμων αντικειμένων τα οποία, με τη συνδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρέθηκαν στα χέρια του Κωνσταντίνου και από εκεί στον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Πώς έφθασαν τα αντικείμενα αυτά από το Τατόι στον οίκο Christie’s;», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου