Ο εκλεκτός κύριος της φωτογραφίας λέγεται Σιμόπουλος. Είναι βουλευτής της ΝΔ.
Αυτός ο εκλεκτός κύριος θεώρησε τον εαυτό του αρκετά επαρκή ώστε να μιλήσει για τον Μανώλη Γλέζο. Μάλιστα τόσο επαρκή ώστε να κάνει... και αποτίμηση της ζωής του Γλέζου.
Ανάμεσα στα άλλα ο εκλεκτός κύριος είπε:
-"Σε όλη του τη ζωή - ο Γλέζος - ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας, με μάχες για δεκαετίες εναντίον της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας".
- "...δεν χρειάζεται όσοι από εμάς ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας να «εξαγνίζουμε» όσους ήταν στην αντίθετη πλευρά της..."
- "Αντιμετωπίζω (...) με μεγάλο σκεπτικισμό οποιαδήποτε «άφεση πολιτικών αμαρτιών» που δίνει λάθος μηνύματα, κυρίως, στη νεολαία".
Ο κύριος αυτός λέγεται Σιμόπουλος. Δεν θα μπω στον κόπο να σας ζητήσω να θυμάστε το όνομά του. Θα εξηγήσω αμέσως το γιατί: Διαβάζοντας τα του εκλεκτού κυρίου Σιμόπουλου θυμήθηκα τα λόγια ενός συναδέλφου, που γράφτηκαν για άλλη περίπτωση πριν από 75 χρόνια.
Τα δανείζομαι, αλλάζοντας τα ονόματα. Τα υπενθυμίζω τηρουμένων όλων των πολιτικών και ιστορικών αναλογιών και μη αναλογιών. Τα μεταφέρω δεδομένων (και το υπογραμμίζω) των πολιτικών - πολλές φορές αγεφύρωτων - διαφωνιών ανθρώπων όπως εγώ με τον Μανώλη Γλέζο και τις πολιτικές επιλογές του.
Με τον κύριο Σιμόπουλο, λοιπόν, σύμφωνα με τον παλιό συνάδελφο (Φαίδων Μακρής), την κουβέντα του οποίου δανείζομαι, συμβαίνει το εξής:
- "Αυτή η εμπαθής ασημότης ομίλησε για την "λάθος πλευρά της ιστορίας" και για "λάθος μήνυμα" προς τη νεολαία αναφερόμενος στον άνθρωπο που μαζί με τον Σάντα κατέβασαν τη σβάστικα από την Ακρόπολη, χωρίς να σκεφτεί ότι όταν αυτός θα εγκαταλείψει με «τας κεκανονισμένας τιμάς» τη ζωή, ύστερα από λίγο δε θα τον θυμούνται ούτε οι στενότεροι συγγενείς του, ενώ τον Γλέζο δε θα τον ξεχάσουν ούτε οι φίλοι του ούτε οι εχθροί του. Γιατί αυτός και το έργο του έχουν πια καταγραφεί στην ιστορία του έθνους».
Αυτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου