Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Μήπως Σιγά-Σιγά, Γλυκά-Γλυκά, Διολισθαίνουμε σε μια light Χούντα;

 
Μόλις ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, κάθε ημέρα που περνά, ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία, η καταστολή, η καταπάτηση και ο περιορισμός των στοιχειωδών δικαιωμάτων του αστικού κοινοβουλευτικού κράτους κλιμακώνεται.
Οι αποδείξεις:

1) Όταν η απλή αναλογική και η δημοκρατία τους φέρνει «αναγούλα»: Εξαιτίας της απλής αναλογικής πολλοί τοπικοί άρχοντες δεν έχουν την πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, με αποτέλεσμα ο «κίνδυνος παράλυσης» να είναι ορατός ενόψει της επίσης ανάληψης των καθηκόντων τους. ο κ. Θεοδωρικάκος, με τις ρυθμίσεις που προωθεί: «δίνεται η πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής στους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες και προβλέπεται η δυνατότητα συμπράξεων με την προϋπόθεση πως θα συμμετέχει και η παράταξη από την οποία προέρχεται ο τελικός νικητής των εκλογών». Έστω και αν ο ίδιος είναι μειοψηφία στους ψήφους των δημοτών! Εδώ εξαντλείται η δημοκρατικότητα τους! Με τις ρυθμίσεις που προωθούνται θα ισχύσουν τα εξής: Άρθρο 01- Σύμπραξη δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων. Η παράγραφος 7 του άρθρου 66 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) αντικαθίσταται ως εξής: «Δύο ή περισσότερες δημοτικές παρατάξεις μπορούν να συμπράττουν, εφόσον μια από αυτές είναι η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο δήμαρχος». Εάν δεν έχει εκλεγεί προεδρείο, το πρακτικό υποβάλλεται στον σύμβουλο του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος και που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Στην ουσία πρόκειται για έμμεσο διορισμό από το δικαστήριο.
2) Οι «πάνοπλοι Μαύροι Πάνθηρες», κατέλυσαν την Αθήνα για την αντιμετώπιση των πορτοφολάδων. Έτσι λοιπόν, το επικοινωνιακό επιτελείο της ΕΛΑΣ, επέλεξε να ντύσει τη νέα αστυνομική ομάδα στα μαύρα και να τους ονοματίσει «Μαύροι Πάνθηρες», προφανώς πιστεύοντας ότι έτσι θα ερεθίσει τα αντανακλαστικά αστυνομολαγνείας, οπλολαγνείας και μιλιταρισμού μερίδας των πολιτών που άλλωστε... έφεραν, μεταξύ άλλων, και τον Μ. Χρυσοχοΐδη πίσω στο αγαπημένο του γραφείο.
3) Επίθεση των ΜΑΤ στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Κάθε ώρα που περνάει από το βράδυ της Κυριακής (της ημέρας του Πολυτεχνείου) και ένα βίντεο ή μια μαρτυρία-καταγγελία, για αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν χωρίς καμία αιτία και αφορμή νεαρούς άνδρες και γυναίκες που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ειρηνική πορεία της επετείου της 17 Νοέμβρη, έρχεται στο φως. Καταγγελίες για συλλήψεις και προσαγωγές στο σωρό ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση με επεισόδια, όπως αυτές των δύο μελών του “Ξεκινήματος”, της Ειρήνης Ε. και του Ζήση Σ., που βρέθηκαν χθες δαρμένοι και με τον μισό Ποινικό Κώδικα στην πλάτη τους, βάση της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία. Δέκα αστυνομικοί τη χτυπούσαν και της πατούσαν το δεξί της χέρι, με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν κακώσεις. «Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους δεν τους επέτρεψαν να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους για πολλές ώρες, ενώ οι κατηγορίες εναντίον τους έγιναν τελικά γνωστές τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/11. Η αυθαιρεσία όμως δεν σταματάει εδώ. Πριν φτάσουν καν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε υπόγειο πάρκινγκ, στο οποίο τους φωτογράφισαν, προκειμένου να είναι σε θέση να τους ‘αναγνωρίσουν’ αργότερα οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν δεχτεί επίθεση!» σημειώνει στην καταγγελία του το «Ξεκίνημα», κάνοντας λόγο επίσης για τρεις ακόμα τραυματίες συλληφθέντες από τα Εξάρχεια.Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της ΓΑΔΑ, προσήχθησαν 52 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 32.
4) Επίθεση ΜΑΤ και εντός των δικαστηρίων: Όμως και στα δικαστήρια οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αλληλέγγυους και γονείς συλληφθέντων. Μάλιστα το περιστατικό κατήγγειλε και η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή σημειώνοντας ότι η αστυνομία «με δεκάδες πάνοπλους άντρες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, μέσα στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων, περικύκλωσε, επιτέθηκε, ξυλοφόρτωσε και απώθησε στον δρόμο (όπου κυκλοφορούσαν κανονικά αυτοκίνητα) δεκάδες συγγενείς, συνηγόρους και αλληλέγγυους των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου, οι οποίοι διέπραξαν το έγκλημα να περιμένουν ειρηνικά τους συλληφθέντες που μεταφέρονταν στον εισαγγελέα», επισημαίνοντας ότι δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα καθώς και ότι οι αστυνομικοί «δεν έλαβαν απολύτως καμία εντολή από τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου να εκκενώσουν τον χώρο, δεν έλαβαν καμία εντολή από οποιονδήποτε παριστάμενο δικαστικό λειτουργό». «Ήταν δε χαρακτηριστική η εντολή που ακουγόταν στους ασυρμάτους: «όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο».
5) Βίντεο και φωτογραφίες ξυλοδαρμού γυναικών: Στο μεταξύ, τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να κλωτσούν και να χτυπούν κοπέλα στην οδό Θεμιστοκλέους και στη συνέχεια να την προσπερνούν αλλά και οι φωτογραφίες μιας άλλης 20χρονης κοπέλας μέσα στα αίματα, μαζί με την καταγγελία της για αναίτιο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς που επέδραμαν στα Εξάρχεια.
6) Επίθεση στον δημοσιογράφο Μ. Αραβαντινό: «Στην Ε. Μπενάκη και ενώ κατέγραφα ζωντανά με το κινητό μου την εικόνα που έβλεπα, είδα κάποιους να χτυπούν δύο παιδιά τα οποία κάθονταν σε ένα παγκάκι, σε ένα πεζούλι. Δυστυχώς, η εικόνα που έχω καταγράψει είναι πολύ σκοτεινή, ακούγονται ωστόσο τα ουρλιαχτά των ανθρώπων και δεν είναι το μοναδικό βίντεο στο οποίο ακούγονται τέτοια ουρλιαχτά. Όταν λοιπόν μέσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα με πήρε είδηση ένας από τους αστυνομικούς, γύρισε προς το μέρος μου και μου φώναξε ‘τι τραβάς ρε’ και με χτύπησε στον αριστερό ώμο, αμέσως ένας δεύτερος έπεσε πάνω μου με την ασπίδα του και κάποιος μου χτύπησε το χέρι, έφυγε το κινητό από το χέρι μου, τους δήλωσα την ιδιότητά μου και απλώς αδιαφόρησαν και έφυγαν...", δήλωσε ο δημοσιογράφος Μ. Αραβαντινός από το newsit περιγράφοντας στο Κόκκινο τη δική του εμπειρία.
7) Απειλές κατά του Omnia tv: Στην περίπτωση της συντάκτριας του Omnia tv Άννας Νίνη, οι αστυνομικοί την απείλησαν. Όπως σημειώνει η συντακτική ομάδα του Omnia tv, «καθώς βγήκε από το σπίτι της, τρία άτομα της Ασφάλειας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία και την τσάντα της. Μέσα στην τσάντα της δεν βρήκαν κάτι άλλο πέρα από μια φωτογραφική μηχανή. Όταν έδωσε την ταυτότητά της και τη δημοσιογραφική κάρτα του Μέσου, ρωτήθηκε ‘πού πάει’ και εξήγησε ότι είναι δημοσιογράφος και πηγαίνει να τραβήξει πλάνα για το omniatv. Τότε ένας από αυτούς της είπε επί λέξει: «Όμνια ε; Σας ξέρουμε έναν-έναν μο@νόσκυλα, προσέξτε τι θα τραβήξετε».
8) Σκηνικό έντασης έστησαν δυνάμεις της αστυνομίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρ. ΑΣΟΕΕ). ΜΑΤ εισέβαλαν στο ίδρυμα προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων ενώ έπνιξαν στα χημικά τους φοιτητές που νωρίτερα «έσπασαν» το λοκ άουτ της Σύγκλητου. Η αστυνομία έσπευσε άμεσα, εγκλωβίζοντας τους περίπου 200 φοιτητές που βρίσκονταν στη σχολή, ενώ δε δίστασε να κάνει χρήση χημικών και αλόγιστης βίας προκαλώντας θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα σε κάποιους από τους συγκεντρωμένους. Άνοιξαν κεφάλια και η αστυνομία δεν επέτρεψε αρχικά σε άτομα με ιατρικά προβλήματα να αποχωρήσουν ενώ δεν επιτράπηκε να προσεγγίσει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
9) Το ΕΣΥ στο «χακί» ντύνει η κυβέρνηση, διορίζοντας απόστρατους ως επικεφαλής: Στρατηγοί αναλαμβάνουν διοικητές νοσοκομείων. Με απόφαση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια επελέγησαν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή.Στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκαν: ο Ι. Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, στο ΓΝΑ “ΕΛΠΙΣ” ο Ι.Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξιωματικός εα από την ΣΣΑΣ, στο ΓΝ Κεφαλληνίας ο απόστρατος αντιστράτηγος Φ.Μεσσάρης, στο ΓΝ Ρόδου ο αντιστράτηγος ε.α. Γρ. Ρουμάνης (είχε διατελέσει διοικητής της ΑΔΤΕ στη Ρόδο), στο ΓΝ Μυτιλήνης ο αντιστράτηγος ε.α. Γ. Καμπούρης, Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σ. Καββούρης.
Αλήθεια δεν είναι τραγικό ιατροί με ατελείωτα χρόνια στα θρανία και στην ειδίκευση να δέχονται εντολές από καραβανάδες; ή μήπως έχουν τις σπουδές και την εμπειρία να διοικούν νοσοκομεία;
10) Όπισθεν ολοταχώς στο θεοκρατικό κράτος με την επιστροφή της εκπαίδευσης τουλάχιστον στη δεκαετία του '70 και το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» καθώς ο νέος φάκελος μαθητή και το περιεχόμενο του μαθήματος, μετά τις αλλαγές της νέας κυβέρνησης, δείχνουν τη σταθερή επιδίωξη είναι το μάθημα να επιβάλει την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται σχετικά με τον χειρισμό όσων επιθυμούν απαλλαγή από μάθημα πως η οδηγία προς τους καθηγητές είναι να δρουν αποτρεπτικά για μαθητές και γονείς! Μια υπόθεση αρκετά σκοτεινή και επικίνδυνη, ειδικά μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το εν λόγω ζήτημα, που δεν μοιάζει να πτοεί την κυβέρνηση.
Οι εκφράσεις που καταγράφηκαν σε επιμόρφωση εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες είναι χαρακτηριστικές:
  • «Οφείλουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τη χριστιανική θρησκευτική πίστη των μαθητών/τριών»
  • «Σε περιπτώσεις αιτήματος απαλλαγής, αποτρέπουμε παιδιά και γονείς»
  • «Ακόμα και μια άπιστη αριστερή καθηγήτρια πανεπιστημίου εξομολογήθηκε ότι έχει εμπειρία θαυμάτων του Χριστού»
  • «Να είμαστε "μοντέρνοι-ες». Να τους βάζουμε να ακούνε έντεχνα θρησκευτικά τραγούδια όπως "και τι ζητάω, μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω"»
Από κοντά και ο «φέρελπις» Κ. Μπογδάμος, «Αναγεννήθηκε πριν από 198 χρόνια πάνω στο όραμα το νέο ελληνικό κράτος να λειτουργήσει ως φάρος ελευθερίας και ως προνομιακός θεματοφύλακας της διπλής ανεκτίμητης παρακαταθήκης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της ορθοδόξου πίστεως» (Κ. Μπογδάνος). Ανιστόρητος και ανόητος. Μπλέκει τα σώβρακα με τις γραβάτες.
11) Η παράγραφος 1 του Άρθρου 21 του Συντάγματος αναθεωρείται ως ακολούθως: 1. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους. Το κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως νόμος ορίζει.
12) Με υπογραφή πεντακοσίων χιλιάδων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, μπορούν να καταρτίζονται και να κατατίθενται έως δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο προτάσεις νόμων στη Βουλή, οι οποίες με απόφαση του Προέδρου της παραπέμπονται στην οικεία κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και εν συνεχεία εισάγονται υποχρεωτικά προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος. Οι προτάσεις νόμων του προηγούμενου εδαφίου δεν μπορεί να αφορούν θέματα δημοσιονομικά, εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας.
Αυτή είναι η «δημοκρατία τους», αλλά και ο φόβος τους στα δημοψηφίσματα.
Η κατάσταση «αγριεύει» μέρα με την μέρα, με απρόβλεπτες συνέπειες. Εμείς πρέπει το συντομότερο να ανασυνταχθούμε! Όλοι είναι απαραίτητοι και πολύτιμοι σ΄ αυτή την κοινή πορεία. Ο δρόμος μας θα είναι μακρύς και δύσκολος.
Ο στόχος μας: Να δημιουργήσουμε μια μόνιμη επιτροπή «Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων & Ελέγχου των Συνταγματικών Εκτροπών» από κόμματα, κινήσεις και παρατάξεις, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αυτής της ενωτικής πρωτοβουλίας.

*Ο Γιάννης Περάκης είναι οικονομολόγος υποψήφιος με την Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία Οικονομολόγων (Α.Ρ.ΣΥ.Ο), στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου