Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Μετά από τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, γιατί όχι και απογευματινά αστυνομικά τμήματα επί πληρωμή;


Χρήστος Ξανθάκης

Πως το είχε πει ο υπουργός Ασθενείας για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή; Α, ορίστε, το θυμήθηκα: «Με τα απογευματινά χειρουργεία δώσαμε τη δυνατότητα στον ασθενή που περιμένει να μην πληρώσει πενταπλάσια σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά να κάνει με κόστος στο ένα πέμπτο την επέμβαση στον γιατρό και στο δημόσιο νοσοκομείο που ο ίδιος ήθελε. Μας κατηγορούν γι’ αυτό; Όποιος είναι κατά των απογευματινών χειρουργείων είναι υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και όχι το αντίθετο, όπως μας κατηγορεί η αντιπολίτευση».»
Και είχε συμπληρώσει για το περιβόητο φακελάκι:
«Σήμερα, κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι;. Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Δυστυχώς όμως συμβαίνει. Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις, θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του».
Και ρωτάω τώρα εγώ, με το φτωχό μου το μυαλό:
Αφού φτιάξαμε τα απογευματινά χειρουργεία αφενός για να μην περιμένει αιώνες ο ασθενής και αφετέρου για να μην πληρώνει πενταπλάσια στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, γιατί να μην πράξουμε κάτι ανάλογο και με τα αστυνομικά τμήματα;
Απειλείται, ας πούμε, σήμερα η ζωή μιας γυναίκας από τον πρώην της, από το στεφάνι της, από έναν τραμπούκο της γειτονιάς; Άμα θέλει άμεση προστασία και όχι δικαιολογίες του τύπου «τι να σας κάνουμε κυρία μου το περιπολικό δεν είναι ταξί», κανονικά πρέπει να καταφύγει στο ιδιωτικό σεκιούριτι. Να πληρώσει ένα σωρό λεφτά για κάμερες, περίπολα, ακόμη και φρουρό στην πόρτα της να τη φυλάει τουέντιφορσεβεν. Εντάξει, παίζει, αλλά μόνο από τα «φουσκωμένα πορτοφόλια» που πολεμάει ο πρωθυπουργός μας. Με τις υπόλοιπες τι γίνεται, που προσπαθούν να σωθούν, αλλά δεν τους περισσεύουν τόσα ευρώπουλα;
Πρακτικά, το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να θεσμοθετήσει αστυνομικά τμήματα επί πληρωμή. Και απογευματινά, όπως τα χειρουργεία, και πρωινά και μεταμεσονύκτια, δεν θα τα χαλάσουμε στο ωράριο τώρα. Άμεση εξυπηρέτηση, φιλικό περιβάλλον, λογικαί τιμαί. Με πρόλαβε, μάλιστα, ο φιλοπαίγμων νευροχειρουργός και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου κι έβγαλε τιμολόγιο στο τουίτερ:
«Η κυβερνησάρα θα εξαγγείλει “απογευματινή – βραδινή” αστυνομία επί πληρωμή από την τσέπη γυναικών που απειλούνται από τραμπούκους. Τιμοκατάλογος: περιπολικό 2000 €, μηχανή ΔΙΑΣ δικάβαλη 1600 €, μονοκάβαλη 1200 €, πεζή περιπολία 900 €».
Πικρό το γέλιο, αναμφιβόλως, αλλά όσοι και όσες εξ ημών διατηρούμε μια επαφή με την ιστορία, θυμόμαστε πολύ καλά κάτι ανάλογο που μας είχε προκύψει το 2013.
Αντιγράφω:
«Στον τιμοκατάλογο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες τιμές για όσους ιδιώτες έχουν υποβάλει αίτημα προστασίας που έχει κριθεί θετικά από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης μετά από σύνταξη έκθεσης εκτίμησης κινδύνου.
– 2.000 ευρώ το μήνα για κάθε έναν αστυνομικό που διατίθεται
– 50 ευρώ για κάθε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ
– οδοιπορικά έξοδα για τον αστυνομικό
– αποζημίωση για τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.
Σημειώνεται ότι η απόφαση ισχύει μόνο για όσους ιδιώτες έχουν ετήσιο εισόδημα που ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ».
Πως προχώρησε ακολούθως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν το κατέχω, αλλά μπορώ να υπενθυμίσω κάτι που είχε πει η Εριέττα Κούρκουλου για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά:
«Και αναρωτιέμαι (άδικα βέβαια) αν είχα σκάσει εγώ – ή οποιοδήποτε πλούσιος με δύο αυτοκίνητα ασφαλείας από πίσω, θα μας απαγορευόταν η είσοδος, ή θα καθυστερούσε όλο το καράβι μέχρι να φτάσουμε και θα μας κερνούσαν μαργαρίτες; Γιατί αυτοί είσαστε – εκεί που σας παίρνει τα κάνετε».
Καταλαβαινόμαστε υποθέτω…
Υ.Γ.: Και μια χθεσινή καταγγελία από τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργο Σταματάκη:
«Συνολικά 13 από τα 15 Τμήματα Ασφαλείας της δυτικής Αττικής κλείνουν κατά τις βραδινές ώρες (μετά τις 22.00). Αυτά που λειτουργούν και το βράδυ είναι τα Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία όμως επανδρώνονται συνήθως από δύο αστυνομικούς μετά τις 22.00. Δηλαδή έχουν έναν αξιωματικό υπηρεσίας και έναν σκοπό».
Επαρχίες της Αθήνας, που θα έλεγε και η Μελίνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου