Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ρούντι Ρινάλντι: Η συστημική παρακμή διαλύει την κοινωνία και ο στόχος του "Κονκλάβιου"


Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Δρόμος της Αριστεράς" και από τους σημαντικότερους Έλληνες θεωρητικούς  πολιτικούς αναλυτές, ο κ. Ρούντι Ρινάλντι,  ξεδιπλώνει την σκέψη του στον 98.4, για το πως η συστημική παρακμή διαλύει την κοινωνία, την ώρα που το αδιανόητο, όπως το συστημικό έγκλημα των Τεμπών, ο φόνος μιας νέας γυναίκας έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων, εμφανίζεται ως κανονικότητα σε μια χώρα που βυθίζεται στην εθνική αλλά και την κοινωνική αλλοτρίωση.  
Οι πολίτες, τονίζει ο Ρ. Ρινάλντι, πρέπει να συνειδητοποιήσουν το αληθές της στενής σχέσης του κοινωνικού με το εθνικό. Εκτός του ότι οι  ταγοί μας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρύψουν το αληθές από τον λαό  και το έθνος, σήμερα δεν επιτρέπονται δύο πράγματα: να αποσυνδέεται το εθνικό από το κοινωνικό, και να αποσυνδέεται το κοινωνικό από εθνικό. Αυτή η αλήθεια είναι η πρωταρχική βάση για μια μεγάλη αντιστροφή που χρειάζεται η χώρα, η κοινωνία και ο εργαζόμενος λαός, σε αντίθεση και σε αντιπαράθεση με την ψευδή «αλήθεια» του μεταπρατισμού, της υποτέλειας και της κοινωνικής διάλυσης που εκκρίνουν διαρκώς οι οικονομικές ελίτ και το πολιτικό σύστημα – πάντα υπό το πρίσμα της αθεράπευτης ιδιοτέλειάς τους σε βάρος του κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος της Χώρας. 
Ο Ρούντι Ρινάλντι αναφέρεται διεξοδικά και στο άρθρο του Κώστα Δημητριάδη στον "Δρόμο της Αριστεράς", για το πώς η νέα δεξαμενή σκέψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το προκλητικό όνομα "Κονκλάβιο", επιχειρεί να διαμορφώσει τους όρους για όλους τους λαούς της Ε.Ε. σε ένα εγχείρημα ολοκλήρωσης, όπου οι ελίτ προτάσσουν τις λεγόμενες οικονομίες πολέμου. Όπως αναφέρει, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες του «Κονκλαβίου» ανήκουν στους κύκλους των πολιτικών και ακαδημαϊκών ελίτ των «Βρυξελλών». 
Επίσης εκπροσωπούνται μεγάλα οικονομικά-επιχειρηματικά κέντρα επιρροής. Υπολογίσιμη η γαλλική επιρροή και σημαντική η ιταλική και η πολωνική παρουσία. Επιπλέον δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η εκπροσώπηση των συμφερόντων του Τζ. Σόρος (Open Society). Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει με απ’ ότι φαίνεται βαρύνοντα οργανωτικό ρόλο ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λ. Τσούκαλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου