Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ο λαϊκισμός των δήθεν αντιλαϊκιστών...


Τάσος Παππάς

Ένας είναι ο εχθρός, ο λαϊκισμός. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο λαϊκισμός των άλλων όμως. Όχι του δικού του κόμματος. 
Στο ίδιο μήκος κύματος η Δεξιά, και στο παρελθόν και σήμερα και σίγουρα στο μέλλον. Πρώτα βγαίνει... η ψυχή και μετά το χούι. Η φράση του στη δευτερολογία του στο συνένδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: «Ο λαϊκισμός ήταν αυτός που έφερε την πατρίδα στο χείλος του γκρεμού κατά την οικονομική κρίση, η οποία κράτησε περισσότερο στην Ελλάδα, γιατί ο λαϊκισμός αυτός ήταν που την εμπόδισε να αναταχθεί». 
Ποιος έφερε την πατρίδα στο χείλος της καταστροφής κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ.; Ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ με πρωθιερέα τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είναι ο εφιάλτης της οικογένειας Μητσοτάκη. Ήταν του πατέρα, είναι και του γιου, αν και αυτός έχει βάλει στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα. 
Ούτε κιχ για τις ευθύνες της παράταξής του, που παρέδωσε στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου καμένη γη στην κυριολεξία. Το παραδέχτηκαν ακόμη και οι δανειστές-«σωτήρες» μας. Θα το διαπιστώσει αν ρίξει μια ματιά ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, το οποίο το κόμμα του δεν ψήφισε γιατί έλεγε ότι διαφωνεί με το μείγμα. 
Έφερε όμως το δεύτερο μνημόνιο, που ήταν τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο και, όταν έφυγε από την κυβέρνηση, άφησε πίσω του συντρίμμια. Κυριολεκτικά ερειπιώνα. 
Ο άλλος λαϊκισμός, αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ανάλυση του πρωθυπουργού, εξίσου επικίνδυνος με τον πρώτο, ωστόσο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, άφησε γεμάτα ταμεία (περίπου 37 δισ. ευρώ) και παρέδωσε κανονικά το μέγαρο Μαξίμου το 2019, κάτι που είχε ξεχάσει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς το 2015. 
Ο λαϊκισμός των δήθεν αντιλαϊκιστών χτυπάει κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου