Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ελα Σαλμά στον τόπο σου


Νόρα Ράλλη

Θέλει να τον διαγράψει. Ετσι είναι - περίμενε κάτι άλλο; Μήπως περίμενε να «καταλάβει»; Να «δείξει κατανόηση»; Να «δεχτεί κριτική»; Να γελάσω; Να πεθάνω από τα γέλια; Να σβήσω πνιγμένη στο ίδιο μου το γέλιο; Τι ακριβώς περίμενε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς;
Δεν τον ηρωοποιώ - ούτε καν! Αλλά βγήκε και είπε. Οτι είδα, είπε ο άνθρωπος. Πως με διαγωνισμό με φωτογραφικούς όρους η κ. Μενδώνη, με τη σύμφωνη γνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη, φυσικά, έγινε ακόμη ένας «διαγωνισμός» από αυτούς που μόνο η Δεξιά ξέρει να κάνει και αντί για «απευθείας ανάθεση» το ονομάζει διαγωνισμό. Σαν να λέμε πως κάποιος βγάζει μια αγγελία που χρειάζεται μία ξανθιά, 1,73, κάπως αδύνατη, με καστανά μάτια, και τρία πτυχία που να έχει βγάλει από πανεπιστήμια που απέχουν μεταξύ τους ακριβώς 5,3 χιλιόμετρα και να έχει μία ελιά χρώματος ανοιχτού καφέ στο αριστερό μπούτι, το οποίο είναι αποτριχωμένο από συγκεκριμένο ινστιτούτο αισθητικής.
Με αυτή ακριβώς τη λογική, μόνο μία εταιρεία κέρδισε τον διαγωνισμό του ΥΠΠΟΑ, γιατί μόνο μία μπορούσε (με τους φωτογραφικούς όρους) να λάβει μέρος στον «διαγωνισμό» και μάλιστα «κέρδισε» στην κατώτερη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού - δεν είχε γίνει καν πλειοδοτικός διαγωνισμός! Ενας «ημέτερος», λοιπόν, «κέρδισε» και τη δυνατότητα να πουλάει καφέ και νερό σε 100 κυλικεία αρχαιολογικών χώρων. Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι το κέρδος αυτού του «ημετέρου».
Αυτά είπε ο Σαλμάς, καθώς και ότι δήλωσε την αντίθεσή του και κατευθείαν στον πρωθυπουργό και με ερώτησή του στην κ. Μενδώνη. Δεν μπορούσε, σου λέει, να καταλάβει πώς γίνεται εν έτει 2024 μόνο μία εταιρεία να πληροί τα κριτήρια. Κάτι μου λέει ότι δεν θα μπορέσει να καταλάβει και γιατί ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να τον διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματος. Πάντως τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας της «αντικοινοβουλευτικής ή αντικομματικής ή αντισυναδελφικής συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο βουλευτή». Εμείς, πάντως, καταλάβαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου