Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024

Ποιο μπόλι, ρε φίλε; Με το γάλα του Μπιλ Γκέητς να δεις τι θα γίνει!


Για την ώρα, ωστόσο, οι πρώτες αναφορές από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ λένε ότι η κατανάλωση των “μυστήριων” γαλακτοκομικών δεν έχει πέσει διόλου.

Χρήστος Ξανθάκης

Ας ξεκινήσουμε απ’ τα χαρντ φακτς, που λένε και στην πραγματική πατρίδα του Κασσελάκη:
* Υπάρχουν 1,55 δισεκατομμύρια γελάδια στην υφήλιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προβλέπεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού τους, μιας και οι άνθρωποι τρελαίνονται για πέρκερ, τυριά και γάλατα.
* Αυτά τα γελάδια εκτός από μαμ, κακά και νάνι, επιδίδονται επίσης στο κλανίδι ολημερίς και οληνυχτίς. Σπορ, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να παράγουν μεθάνιο φουλ, σε ποσοστό 11,1 % επί του συνόλου των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Δεν το λέω εγώ, το λέει ο Food and Agriculture Organization των Ηνωμένων Εθνών.
* Το μεθάνιο κόβει βόλτες στον αέρα για καμιά ντουζίνα χρόνια και ύστερα μας αφήνει χρόνους. Στη διάρκεια, ωστόσο, των ετών αυτών, παγιδεύει στην ατμόσφαιρα 28 φορές περισσότερη θερμότητα απ’ ότι το διοξείδιο του άνθρακα.
* Για να μειώσουμε δραστικά το εκπεμπόμενο διοξείδιο του άνθρακα θα πρέπει να συμφωνήσουν μια σειρά από χώρες και βιομηχανίες, γιέα ράιτ που θα έλεγε κι ο Τάιλερ. Πιο εύκολα θα βάλει 100 γάτες να παρελάσουν εφ ενός ζυγού, παρά εκατό χώρες σε πρωτόκολλο για να σωθεί ο πλανήτης από την υπερθέρμανση.
Οπότε;
Οπότε, αφού δεν συναινούν οι βιομήχανοι και οι πρωθυπουργοί, θα στραφούμε στα γελάδια:
Και θα εμπλουτίσουμε την τροφή τους με ένα χημικό πρόσθετο που θα μειώνει κατά 27 % τις καθημερινές εκπομπές μεθανίου από τα συμπαθή τετράποδα!
Ξέρω, ξέρω, σας μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι εφαρμόζεται ήδη σε 29 χώρες της υδρογείου (μεταξύ άλλων στη Βραζιλία και στην Ιαπωνία, όπως σημειώνουν οι Times του Λονδίνου) και πλέον πήρε σειρά και η Βρετανία. Με δοκιμή του προσθέτου σε 30 από τις 2.053 φάρμες μιας γιγαντιαίας εταιρείας, που προμηθεύει με γάλα μερικά από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της χώρας. Συν πλήρη έγκριση από την Food Standards Agency παρακαλώ, η οποία χαρακτήρισε “απολύτως ασφαλή” τη χρήση του σημειώνοντας ότι αφομοιώνεται πλήρως από τα τετράποδα και δεν περνάει στα κάθε είδους γαλακτοκομικά. Και βγήκαν τα προϊόντα στα ράφια κι έγινε ο κακός χαμός!
Πρώτα έσκασαν μύτη έρευνες που κατέγραφαν όγκους σε ποντίκια εργαστηρίου από το επίμαχο χημικό. Βεβαίως, τα τρωκτικά ασθένησαν όταν τους χορηγήθηκαν εξαιρετικά μεγάλες δόσεις του πρόσθετου και όπως μπορεί να σας πει κάποιος που κατέχει πέντε πράγματα από επιστήμη, πολλά πράγματα μπορούν να σε στείλουν νοσοκομείο έτσι και τιγκάρεις το αίμα σου με δαύτα. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, ανέβηκαν πολύ περισσότερο τα γράδα όταν εμφανίσθηκε η θεωρία συνωμοσίας ότι το συγκεκριμένο συμπλήρωμα στο φαγητό των αγελάδων το έχει χρηματοδοτήσει ο Μπιλ Γκέητς, που δεν υπάρχει περίπτωση να μη θέλει το κακό της ανθρωπότητας. Αφού είναι σούπερ μπίλιονερ και οι σούπερ μπίλιονερς γουστάρουν να μειωθεί ο πληθυσμός για να απολαύσουν τον πλανήτη δίχως ενοχλητικές παρουσίες…
Τέλος πάντων, έβγαλε διαψεύσεις ένα σωρό για τον Γκέητς η μαμά εταιρεία του χημικού, γράψανε τα ΜΜΕ ότι ο Μπιλ χρηματοδοτεί την έρευνα για άλλο πρόσθετο περιορισμού του μεθανίου, μηδέν εις το πηλίκον, ως και βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου ύψωσαν τη σημαία του μποϋκοτάζ και της αντίστασης στη νέα τάξη πραγμάτων. Μαζί με ουκ ολίγους ινφλουένσερς φυσικά, όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη. Χαμός στην τουίτα, κόλαση στο τικ τοκ, οδυρμός στο φέηζμπο, τα γνωστά, καταλαβαινόμαστε τώρα. Για την ώρα, ωστόσο, οι πρώτες αναφορές από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ λένε ότι η κατανάλωση των “μυστήριων” γαλακτοκομικών δεν έχει πέσει διόλου.
Και πάει λέγοντας ως τον επόμενο καυγά για το “τι μας κρύβουν”, την ώρα που η μπουρούχα από τις πάσης φύσεως βιομηχανίες και εξατμίσεις θα πλημμυρίζει τον πλανήτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου