Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Για όποιον είχε αμφιβολία για το ποιος κερδίζει χρόνο και για ποιο σκοπό....

Σόιμπλε: Καλύτερα προετοιμασμένη η ΕΕ για τυχόν αποτυχία της Ελλάδας...

Καλύτερα προετοιμασμένες για μια ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας είναι σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον... τηλεοπτικό σταθμό ZDF, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του για τη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, ωστόσο επισήμανε ότι η χώρα «ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της».
Ανέφερε ακόμη ότι και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ ακριβή, καθώς και ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.
Υποστήριξε πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα πάντα για προχωρήσει η Ελλάδα: «Στέλνουμε βοήθεια και ειδικούς για να βοηθήσουμε στις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει να το θέλει και η ίδια», δήλωσε και πρόσθεσε: «υπάρχουν κάποιοι που εκλαμβάνουν τη βοήθεια ως κηδεμονία, αλλά εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνο για να βοηθήσουμε».
Ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου, όπως είπε, οι Ιταλοί αποφάσισαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βάλουν γύρω από τον Μάριο Μόντι μια ομάδα ειδικών. «Η Ιταλία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Η Ελλάδα πρέπει αυτό να το σκεφτεί πολύ καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε....
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΥΓ του blog: Είναι φανερό και στον πιο δύσπιστο πια ότι οι εταίροι, μας οδηγούν στην σίγουρη πτώχευση για να παρακαλάμε γονατιστοί να φύγουμε από την ΟΝΕ τους μιας και δεν μπορούν με καμιά νόμιμη διαδικασία ευρωπαϊκή ή ελληνική να το πετύχουν. Κερδίζουν χρόνο μιας και το πρόγραμμα τους δεν βγαίνει. Το διαλαλούν πια  και τα πιο επίσημα όργανα τους, το γνωρίζουν αλλά επιμένουν όχι για να μη χάσουν αλλά να κερδίσουν κιόλας εις βάρος του λαού και του έθνους μας. Σύμμαχους σ' αυτά τους τα σχέδια βρήκαν το σάπιο πολιτικό σύστημα, τους διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες μαζί και τους καταχρεωμένους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που είναι ταυτόχρονα και τραπεζίτες. Ναι μην εκπλήσσεστε αν δείτε το μετοχολόγιο των τραπεζών θα καταλάβετε. Πλάι και μαζί μ’ αυτούς κι οι δημοσιογράφοι που από λειτουργοί της 4ης εξουσίας εντεταλμένοι να ελέγχουν τις άλλες εξουσίες έγιναν υπηρέτες τους. Τους βλέπετε κάθε βράδυ και πρωί στις οθόνες σας και τους διαβάζετε στα φύλλα των εφημερίδων. Για το ψωμάκι τους θα μας ψελλίσουν οι πιο πολλοί από δαύτους αλλά το λειτούργημα αν δεν μπορείς να το υπηρετήσεις ακόμη και με τη ζωή σου ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ. Φαντάζεστε αγαπητοί μου συμπατριώτες ότι αν υπήρχαν δημοσιογράφοι (Βούλτεψης, Φατσέας, Ρωμαίος κ.ά.) όπως το 1962 και δικαστές όπως τον Σαρτζετάκη που θα ήταν  σήμερα το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα που άπλωσε στην χώρα μας τα χρόνια της χολέρας; Τελικά η καταπίεση, η σκλαβιά και η φοβέρα δεν κάμπτουν την ανθρώπινη αντίσταση, η μάσα-μπούκα όμως; Θέλει αρετή και τόλμη η υπέρβαση της. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όμως. Τον λαό. Υπάρχει λύση. Στις εκλογές να σαρωθούν τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας στον βαθμό που να μη βρίσκουν ούτε την ψήφο τους στην κάλπη. Η νέα πολιτική ηγεσία έχει στην διάθεση της ατράνταχτα νομικά όπλα για να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων όσα τα λαμόγια κι οι εφιάλτες με τα μνημόνια τους, μας επέβαλαν. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια (video) δεν θα καταντήσει μια χώρα φτωχή και εξαθλιωμένη με μόνους πλούσιους αυτούς και τους ξένους φίλους τους

.

Λίγο ἀκόμα (αδέλφια)
θὰ ἰδοῦμε τὶς ἀμυγδαλιὲς ν᾿ ἀνθίζουν
τὰ μάρμαρα νὰ λάμπουν στὸν ἥλιο
τὴ θάλασσα νὰ κυματίζει
λίγο ἀκόμα,
νὰ σηκωθοῦμε λίγο ψηλότερα.*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου