Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ενοχλεί τους Αμερικανούς ο τυφλός Ξηρός!


Αυτοi που δημιούργησαν, εκπαίδευσαν και όπλισαν τους Τζιχαντιστές, διαλύοντας σε χρόνο ρεκόρ το Ιράκ, την Συρία και την Λιβύη. Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους τρομοκράτες του Ισλάμ στο Αφγανιστάν.
Αυτοί που έσπρωξαν την Αλ Κάιντα να γίνει κυβέρνηση στην Λιβύη και δολοφόνησαν τον Καντάφι. Αυτοί που απελευθερώνουν τρομοκράτες που είχαν λάβει μέρος στο χτύπημα των δίδυμων πύργων από το Γκουαντάναμο, εμφανίζονται τώρα ως δήθεν αγανακτισμένοι, με το ενδεχόμενο ο Σάββας Ξηρός βάσει νόμου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού είναι εδώ και χρόνια τυφλός. Ξεσηκώθηκαν στην κυριολεξία οι Αμερικανοί, οι οποίοι απ’ την περίοδο του Ρήγκαν με πρόσχημα την τρομοκρατία επιχειρούν να χειραγωγήσουν άλλες καταστάσεις. Βέβαια οι ευαίσθητοι σε θέματα τρομοκρατίας Αμερικανοί, δεν τόλμησαν να βγάλουν άχνα, όταν οι Ιταλοί απελευθέρωσαν όλα τα στελέχη των Ερυθρών Ταξιαρχιών, που είχαν σκορπίσει επί χρόνια τον τρόμο και το φόβο σε ολόκληρη την Ιταλία με εκατοντάδες χτυπήματα, ορισμένα από τα οποία μάλιστα όταν βρίσκονταν στη φυλακή έπαιρναν άδεια και δίδασκαν στα πανεπιστήμια.
Οι τρομοκράτες όπως και όλοι οι εγκληματίες, δικαιούνται για λόγους ανθρωπιστικούς, ξεχωριστή μεταχείριση όταν η αναπηρία τους φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Ο Σάββας Ξηρός με αναπηρία 90% δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Εξάλλου αν επεδίωκε να στήσει καμιά τρομοκρατική οργάνωση, θα το έκανε μέσα απ’ τις φυλακές απ’ όπου γίνονται πλέον όλες οι μεγάλες βρομοδουλειές. Γι’ αυτό οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν προσχηματικά το ζήτημα της τρομοκρατίας, για να πιέσουν σε άλλα επίπεδα την Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 17 Νοέμβρη έμενε για χρόνια ασύλληπτη, εξαιτίας των ηλιθίων σεναρίων που διακινούσε το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα. Τότε ισχυρίζονταν ότι πίσω απ’ την οργάνωση βρίσκονται το ΠΑΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Χρειάστηκε να έρθει στην Αθήνα παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων ένα κλιμάκιο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, να δουλέψει μεθοδικά με τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μέσα σε τέσσερις μήνες να εξαρθρωθεί όλη η τρομοκρατική οργάνωση και να συλληφθούν όλα τα μέλη της, τα οποία στην ουσία ήταν τρομοκράτες της πλάκας, απόδειξη ότι μόλις μπήκαν στη φυλακή ο ένας ρουφιάνευε τον άλλον. Για μια ακόμα φορά οι αναφορές της CIA αποδείχτηκαν ιστορίες για αγρίους. Εξάλλου το μόνο που ενδιέφερε τους Αμερικανούς, δεν ήταν η σύλληψη της 17 Νοέμβρη, αλλά με πρόσχημα την τρομοκρατία, να πιέζουν μονίμως τις ελληνικές κυβερνήσεις για να εξασφαλίζουν την πλήρη υποταγή τους.

Κυβέρνηση: Ο νόμος δεν αφορά τον Σ. Ξηρό

«Σήκωσε το γάντι» η κυβέρνηση και απάντησε, σημείο προς σημείο, στις αιτιάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και τις επισημάνσεις του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών, για το θέμα της «αποφυλάκισης» του Σάββα Ξηρού. Η κυβέρνηση αντικρούει την κατηγορία, περί «φωτογραφικής» διάταξης, επισημαίνοντας ότι αυτή αφορά μια «ορισμένη κατηγορία» κρατουμένων, με ποσοστό αναπηρίας, που είναι πάνω από 80% και υπενθυμίζει στον Αμερικανό πρέσβη ότι για τη μεταχείριση του συγκεκριμένου κρατούμενου, η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ αποσαφηνίζεται ότι δεν πρόκειται για αποφυλάκιση, αλλά για συνέχιση της κράτησης κατ` οίκον, με τη χρήση συστήματος ηλεκτρονικού εντοπισμού («βραχιολάκι»).
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Πιρς. Ωστόσο, ο νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών. Η ισονομία, το κράτος δικαίου αλλά και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως αυτά ορίζονται από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελούν απαράβατες συνθήκες για μια δημοκρατική διακυβέρνηση. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει στο σύνολο των ευνομούμενων κρατών του κόσμου.
Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι στη νομοθεσία δεν πρέπει να προβλέπονται εξαιρέσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις. Με βάση, λοιπόν, το νόμο που ψηφίζεται μια ορισμένη κατηγορία κρατουμένων –και αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως να έχουν αναπηρία πάνω από 80%- η ποινή τους μετατρέπεται σε κράτηση κατ’ οίκον με «βραχιολάκι». Ο νόμος δεν έχει ως στόχο τον Σάββα Ξηρό. Ωστόσο και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ’ οίκον κράτηση με «βραχιολάκι». Ο εν λόγω πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού. Η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος.
Ο υπουργός των ΗΠΑ, κ. Κέρι πράγματι τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τον Σ. Ξηρό. Ο πρωθυπουργός του εξήγησε το νόμο, ότι δεν αφορά τον Σ. Ξηρό, και ότι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα, προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών. Και του εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να την αντιμετωπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου