Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Πρωτογενές πλεόνασμα αηδίας και πάλι!

 
 
Ήταν τα φέσια του Δημοσίου στην αγορά, λένε τα πρωτοσέλιδα, κοντά στα επτά δισεκατομμύρια, τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Πειραιά -και πνίγεται, λέει, η αγορά.
Που να είναι τώρα, σχεδόν ένα τρίμηνο μετά και σε τι ύψη φτάνει αυτό το φέσι, κανείς δεν ξέρει ούτε μπορεί να το πει προς το παρόν…
Πρωτογενές πλεόνασμα, στα χαρτιά, αλλά έτσι που έχει κάτσει η αγορά και καθώς κανείς, παρεκτός από τα γνώριμα υποζύγια, δεν πληρώνει φόρους, οι τοκοφόρες πολλές φορές υποχρεώσεις, αργούν να εκταμιευθούν και όλο και μεγαλώνουν. Τέτοιες σουξεδιάρικες ιστορίες, πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα! Κατά που φαίνεται, μόνο οι καστανάδες του χειμώνα κι οι κινέζες μασατζούδες του καλοκαιριού, απόμειναν για να στηρίζουν πια την ελληνική οικονομία.
Πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά από την άλλη μεριά, τα ψίχουλα που περισσεύουν από τις δόσεις -αφού τα περισσότερα από τη μια τσέπη των δανειστών βγαίνουν και στην άλλη τους τσέπη μπαίνουν- δίνουν μικρές ανάσες στην αγορά. Ανάσες, που δεν είναι όμως αρκετές για το παρασιτικό σύστημα των προμηθευτών του Δημοσίου και για τους εντός, εκτός και επί τα αυτά, δοξαζόμενους μαυραγορίτες. Ένα σύστημα που ούτε διορθώνεται, αλλά ούτε ενδιαφέρεται και κανείς να το εξυγιάνει, παρά τις δυνατές, υποκριτικές κραυγές, πολλάκις ακουσμένες τους τελευταίους μήνες κι ουδέποτε εφαρμοσμένες. Ψιλό γαζί το δούλεμα, σου ξαναλέω..
Πρωτογενές πλεόνασμα και τα ταμεία άδεια, για να πληρώνονται οι δόσεις, ενός υπέρογκου χρέους, που είναι ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί και παράνομο, επειδή δεν μπορεί να αποπληρωθεί, χωρίς να συνεχίσουν να καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και χωρίς να έρπει η κοινωνία μας μέσα στις λάσπες της εξαθλίωσης.
Πρωτογενές πλεόνασμα και πώς να μη σου έρχεται στο μυαλό αυτή η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη, που όπως φάνηκε και στην περίπτωση των Μαρινοπουλαίων, συνεχίζει να δρα ανενόχλητη, βυζαίνοντας ακόμα και σήμερα, το ξεραμένο βυζί της Ελλάδας που ψυχορραγεί. Τι κάνει για να τους μαζέψει όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους της επιχειρηματικότητας, η «αριστερή» κυβέρνηση που υπερασπίζονται οι εργολάβοι των κοινωνικών δικτύων, με νύχια και με δόντια, από τη στιγμή που κόβει το δεκάρικο ή το εικοσάρικο από τη σύνταξη της γιαγιάς;
Πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά ας το πούμε ξανά και ξανά, για να θυμόμαστε τους καθηγητάδες και τους ερευνητές της ελληνικής οικονομίας που λίγο-πολύ όλοι τους συμφωνούν ότι ένα 25–30% του ελληνικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος βρίσκεται στις γκρίζες περιοχές της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής. Νούμερα θηριώδη, χωρίς να συνυπολογίζονται οι κατάμαυρες κηλίδες της απευθείας καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου μέσω των ελεεινών και δόλιων πρακτικών των τσοχατζοπουλαίων, παντός καιρού και πάσας κομματικής απόχρωσης.
Πρωτογενές πλεόνασμα και πέφτει σύννεφο το δούλεμα, αν κάνει κανείς, το λογαριασμό, για τα δέκα ή για τα είκοσι τελευταία χρόνια. Χρόνια ατέλειωτα επί το ένα τρίτο του ΑΕΠ το χρόνο να φοροδιαφεύγει, βάλε τα κάτω και υπολόγισε το ανυπολόγιστο μέγεθος της κλοπής. Που είναι όσα από τα κλεμμένα, δεν φαγώθηκαν; Τα περισσότερα είναι σε λίστες που αραχνιάζουν στα χέρια των ελεγκτικών μηχανισμών –ο θεός να τους κάνει ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είναι στα χαρτιά του Παναμά, είναι στη λίστα του Φαλτσιανί, είναι σε δεκάδες αναξιοποίητες λίστες, είναι και στα κιτάπια του κεντρικού Τραπεζίτη!
Πρωτογενές πλεόνασμα και είναι εμετική, η κυρίαρχη η εικόνα του κεντρικού τραπεζίτη, που αντί για να απολογείται στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλήψεις του, συναγελάζεται με τους λιμοκοντόρους της νέας πολιτικής τάξης των θλιβερών μας ελληνικών πραγμάτων. Σε λίγο καιρό, θα φτάσουμε, μέχρι και να τον δοξάζουμε για κάποια, λέει, μερική άρση των capital controls. Κρίμα όμως που κανείς δεν κατάφερε να τον πείσει μέχρι σήμερα, να παραδώσει τα αρχεία της καταλήστευσης του ελληνικού προτεκτοράτου, από τους ξένους προμηθευτές και δανειστές, αλλά και από τους ντόπιους επιτετραμμένους τους -κατά τραγική σύμπτωση και ειρωνεία, όλους αυτούς που κατά καιρούς ψηφίζουμε για να μας κυβερνάνε ή για να παριστάνουν την αντιπολίτευση...
Πρωτογενές πλεόνασμα, και στους πάντες έβαλαν χέρι οι «θεσμοί», ο θεός να τους κάνει θεσμούς! Μόνο με τις λίστες του κεντρικού τραπεζίτη, δεν ασχολήθηκε κανείς. Τυχαίο δεν το λες, αγαπητό μου πληκτρολόγιο! Αλλά κι όποτε τύχει, παραδόξως, να πέσει εκ παραδρομής στην παγίδα του νόμου κανένας μεγαλοαπατεώνας, αναλαμβάνει η σεπτή δικαιοσύνη, όταν δεν χάνεται στη μετάφραση, να τον βγάλει κι αυτόν λάδι με απαλλακτικό βούλευμα.
Πρωτογενές πλεόνασμα, και τέτοιοι και χειρότεροι είναι αυτοί που μας κυβερνούν και τόσο το τρισχειρότερο για εμάς που τους ανεχόμαστε!
Πρωτογενές πλεόνασμα αηδίας και τώρα, όπως και τότε…
Κολάζ: "Untitled"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου