Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Μέρκελ το είπατε;


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ομιλία του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στον λόφο της Πνύκας, αφού είναι ολοφάνερο πως πολύ την γυροφέρνουν την Ακρόπολη οι εταίροι μας -γύρω γύρω την πάνε- και δεν την βλέπω καλά.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως είναι μεγάλο προνόμιο να παίρνει το λόγο στην Πνύκα αλλά κάποιος θα πρέπει να του πει πως αυτό δεν είναι προνόμιο αλλά ύβρις.
Αλλά ποιος να του το πει; Ο Τσίπρας; Ή οι Νεοέλληνες;
Ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε την ομιλία του στα ελληνικά -bon pour l’orient- αλλά συνέχισε στα γαλλικά για να καταλαβαίνουμε τι λέει.
Πάντως, ο Μακρόν είπε και έναν στίχο του Σεφέρη· ευτυχώς που έρχονται ξένοι ηγέτες στη χώρα μας και ακούν οι Έλληνες και κάνα στίχο Έλληνα ποιητή.
Σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν, σήμερα απειλείται η Δημοκρατία στην Ευρώπη και η Ευρώπη απειλείται με θάνατο.
Η Δημοκρατία στην Ευρώπη απειλείται τώρα που έχει πάρει φωτιά ο κώλoς του Μακρόν και τρώει αβέρτα χυλόπιτες από την Μέρκελ, ενώ η δημοτικότητά του στην Γαλλία έχει καταρρεύσει μέσα σε ελάχιστους μήνες.
Η Δημοκρατία έχει πεθάνει εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, ενώ, όταν οι εταίροι μας αποφάσισαν πως η Ελλάδα θα είναι και επίσημα προτεκτοράτο, η Γαλλία έκανε την πάπια.
Όταν ανατράπηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο Μακρόν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας -και περνούσε το ένα φιλελέ μέτρο μετά το άλλο-, οπότε δεν είχε προσέξει πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι ανύπαρκτη, αφού δεν έχει κανένα νόημα τι ψηφίζουν οι Έλληνες.
Όταν οι πρώην τραπεζίτες γίνονται πρόεδροι χωρών, είναι ολοφάνερο πως η Δημοκρατία έχει πάει στον διάολο.
Η ομιλία του Μακρόν ήταν εντελώς παιδική, αλλά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ήταν εξαιρετική.  
Ο Τσίπρας μάλλον έχει κλέψει τον λογογράφο του Μητσοτάκη, ο οποίος θα πρέπει να σκύλιασε από το κακό του, ακούγοντας τον «αριστερό» Τσίπρα να κάνει την απόλυτη φιλελέ ομιλία.
Στην Ελλάδα των Μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και Αριστερά και Κεντροαριστερά και φιλελέ μαζί, και άσε τους βλαμμένους να προσπαθούν να πείσουν τα χάπατα πως ο Τσίπρας είναι κομμουνιστής.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως σε αυτό το χώρο γεννήθηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία, παραλείποντας να πει πως είναι πρωθυπουργός σε ένα προτεκτοράτο.
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας μας θύμισε πως στην αρχαία Αθήνα τον πολίτη που δεν ασχολείτο με τα κοινά τον έλεγαν «ιδιώτη» αλλά ξέχασε να μας πει πως, αν ζούσε αυτός στην αρχαία Αθήνα, θα την είχε σίγουρη την εξορία.
Μακρόν και Τσίπρας είπαν πολλά και διάφορα -ο καθένας για το δικό του ακροατήριο- αλλά την Μέρκελ δεν την ενδιαφέρει τι λένε ο Μακρόν και ο Τσίπρας.
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο Μακρόν ήρθε να πουλήσει όπλα σε ένα προτεκτοράτο, στο οποίο δεν πρόκειται να πολεμήσει ποτέ κανείς.
Vive la France!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου