Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Προς πλαστογράφους και αμνήμονες σχετικά με το Ονομα Μακεδονία

Προς πλαστογράφους και αμνήμονες σχετικά με το Ονομα Μακεδονία
Γιάννης Τριάντης του Γιάννη Τριάντη 
    
Εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη στην γείτονα FYROM, που αφορά άμεσα τη χώρα μας: η εφημερίδα «Βέτσερ» παρουσίασε απαγορευμένο βίντεο που δείχνει τον Κίρο Γκλιγκόροφ να παραδέχεται ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.
Την ξέραμε την δήλωση Γκλιγκόροφ. Ομως η δημοσιοποίηση του απαγορευμένου βίντεο αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν όψει των νέων συζητήσεων για την ονομασία της γείτονος. Το βίντεο αυτό αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια της ελληνικής διπλωματίας, η οποία οφείλει να το αξιοποιήσει καταλλήλως.
Ταυτόχρονα, η υπόμνηση για την καταγωγή των γειτόνων-και δη διά στόματος του πρώτου προέδρου της χώρας αυτής- αποστομώνει εκ νέου εκείνους που υποβαθμίζουν την σημασία του Ονόματος Μακεδονία. Η μαρτυρία του Γκλιγκόροφ είναι ετυμηγορία της Ιστορίας. Στέρεη και απόλυτη. Που απαντά συντριπτικά στους επίδοξους πλαστογράφους που επιχειρούν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας, μέσω του ονόματος της νεοπαγούς χώρας τους.
Όμως απαντά-ναι, η Ιστορία- και σε ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο έχει υποτιμήσει την υπόθεση του Ονόματος, αλλά ανενδοίαστα αποκαλεί Μακεδονία την γείτονα ,βάλλοντας αναίσχυντα  κατά του υποτιθέμενου ελληνικού… εθνικισμού. 
Τα ιστορικά στοιχεία και η συμπεριφορά των δύο χωρών (Ελλάδος, FYROM) αποδεικνύουν ότι ασύστολοι εθνικιστές είναι οι γείτονες. Ενώ απλώς κατοικούν σε μέρος της Μακεδονίας, βαπτίστηκαν Μακεδόνες από τον Τίτο και έκτοτε-μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας- επιχειρούν, μέσω του Ονόματος, να οικειοποιηθούν την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας.
Ετσι, στήνουν την ιστορία όπως τους βολεύει, βαπτίζουν την γλώσσα τους Μακεδονική και, φυσικά, αποφεύγουν  την ονομασία Σλαβομακεδονία, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ακριβώς διότι τους χαλάει τη σούπα. Διαλύει, δηλαδή, τον κατασκευασμένο μύθο περί Μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, θυμίζοντας ότι είναι Σλάβοι που κατοικούν σε ένα κομμάτι της Μακεδονίας.
Δυστυχώς, σειρά ελληνικών κυβερνήσεων χειρίστηκαν αφελώς την υπόθεση αυτή. Είτε την υποτίμησαν ασυγχώρητα, λέγοντας ότι «σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει» (δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) είτε αδράνησαν εγκληματικά, επιτρέποντας στους εθνικιστές της γείτονος να αυτοπροβάλλονται ως Μακεδονία σε οργανισμούς και φόρα (κυβερνήσεις Σημίτη και Γ.Παπανδρέου).
Εν κατακλείδι: η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας έναντι των πλαστογράφων και των υποστηρικτών τους συνιστά παγκοσμίως την πιο ανιδιοτελή, ηθικής τάξεως διεκδίκηση… Ναι, για ένα Ονομα και όχι για ξένα εδάφη ή για το όνομα της σαμπάνιας.
 
Υ.Γ. Την αντιμαχία στη Βουλή για τα Σαουδαραβικά( στην οποία θα αναφερθούμε προσεχώς), κάποτε θα την ξεχάσουμε. Όμως το θέμα του Ονόματος Μακεδονία ποτέ δεν θα ξεχαστεί. Γιατί είναι μείζον. Και για λόγους ιστορικής αποκατάστασης της αλήθειας, αλλά και για το μέλλον της χώρας μας.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου