Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ένας σύγχρονος Γιάννης Αγιάννης και οι άθλιοι Ιαβέρηδες

 
Έναν άνεργο 24χρονο, σύγχρονο Γιάννη Αγιάννη*, συνέλαβε η αστυνομία του Βόλου, μετά από μήνυση υπευθύνων σούπερ μάρκετ.
Το περασμένο Σάββατο, ο 24χρονος επιχείρησε να κλέψει δύο κουτιά βρεφικού γάλακτος αξίας 40 ευρώ, αλλά οι υπεύθυνοι του καταστήματος τον αντιλήφθηκαν, κατήγγειλαν το γεγονός και υπέβαλαν μήνυση εναντίον του καταβάλλοντας τα 100 ευρώ που χρειάζονται για την υποβολή της.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός πατέρας έχει ιστορικό μικροκλοπών, αφού όπως λένε, είναι… εθισμένος στις κλοπές, ενώ μάλλον εδώ και χρόνια παλεύει και με άλλους εθισμούς, όπως αυτόν της τροφής και της αναπνοής.
Ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ίσως να μην καταδικαστεί αφού σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 377 του Ποινικού Κώδικα: "Αν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη."
 
*Ο Γιάννης Αγιάννης των Αθλίων του Βίκτορα Ουγκώ έκλεψε, ομοίως,  ένα καρβέλι ψωμί για να ταΐσει την οικογένειά του που λιμοκτονούσε. Η ποινή γι' αυτή του την κλοπή ήταν πέντε χρόνια στα κάτεργα, που τελικά έγινα δεκαεννέα χρόνια, κι έναν Ιαβέρη να τον κυνηγά μια ολόκληρη ζωή.  
 
ΥΓ του blog: ....η κρίση περνάει αλλά τα οι καταστροφές σε ανθρώπους και πράγματα παραμένουν κι εντείνονται μη έχοντας ορίζοντα να διορθωθούν....και το κυριότερο οι υπεύθυνοι αυτών των καταστάσεων όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά ακονίζουν τα νύχια τους για νέο ρεσάλτο στην νέα  κατάσταση που θα δημιουργηθεί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου