Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Με το καντάρι ζυγίζουν και ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ 
 
Φίλες και φίλοι, μας γέλασαν…
Με το καντάρι ζυγίζουν και ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα. Ό,τι τους ζητήσουν οι ξένοι, το υπογράφουν με ευχαρίστηση και το δίνουν, για λίγα γραμμάρια εξουσίας. Τέτοια κατάντια. Κι αυτό τον βρώμικο ρόλο τον έχουν αναλάβει «αριστεροί» Έλληνες. Αν μπορεί κανείς να θεωρήσει Έλληνες τέτοιους ανθρώπους. Ο κόσμος τους πήρε για κάποιους άλλους και έτσι τους... ψήφισε. Αφού είχε απελπιστεί και απαυδήσει από όλους τους προηγούμενους.
Ποτέ η δύστυχη πατρίδα, που πορεύεται από το 1828, ας πούμε, ως ελεύθερο κράτος, δεν έχει αντικρύσει μπροστά της τέτοιο συρφετό λωποδυτών.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτή η «ποιότητα» αντιστοιχεί σε ολόκληρο το φάσμα της εγχώριας αριστεράς. Θα ήταν κρίμα, για εκείνους τους ρομαντικούς νέους, που σε άλλους καιρούς θυσιάστηκαν.
Βιώνουμε την πιο ακραία μορφή του ορισμού της υποτέλειας, του ψεύδους, της γελοιότητας και της ντροπής. Δεν είναι η Ελλάδα αυτό το πράγμα, που ανεμίζει σαν κουρέλι στον ορίζοντα. Είναι το είδωλό της ποδοπατημένο. Είναι το σκιάχτρο της. Η Ελλάδα που γνωρίζουμε και αγαπάμε, συμπυκνώνει αρετές, περηφάνια, μεγαλείο συναισθημάτων, αξιοπρέπεια, κλείνει μέσα της μνήμες, λαϊκές παραδόσεις, εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, σύγχρονο πνευματικό πολιτισμό, που όλα μαζί καταλήγουν σε Ήθος. Ελληνικό ήθος και ευγένεια, τα πολυτιμότερα στοιχεία μαζί με τη γλώσσα, που τα δένει διαχρονικά το νήμα της αντοχής και της συνέχειας.
Αναρωτιέμαι, με αυτή την τεράστια ζημιά που γίνεται καθημερινά, αν θα μπορέσει ποτέ να αναστηθεί ο τόπος, ή θα μας συμπαρασύρει στον βυθό, η φρικαλέα κατάσταση που μας έχει επιβληθεί.
Αναρωτιέμαι ακόμα, αν υπάρχει Πρόεδρος Δημοκρατίας, αν υπάρχουν θεσμοί του πολιτεύματος, αν υπάρχει κάποιος να σηκωθεί επιτέλους όρθιος και να μιλήσει. Δεν το βλέπω. Βλέπω την κατρακύλα προς τον όλεθρο. Χάθηκε η Μακεδονία, χωρίς να υπάρξει σοβαρή αντίσταση και δεν ξέρω, τι άλλο έχει σειρά. Ξεσηκώθηκε βέβαια ο ελληνικός λαός. Αλλά ποιος τον λογαριάζει; Εδώ διατάζουν οι Γερμανοί και το ΝΑΤΟ. Όπως πάμε, σε λίγο οι Γερμανοί θα μας ορίσουν και στρατιωτικό διοικητή, αν και γίνεται η δουλειά τους με τα πολιτικά ανδρείκελα τα δικά μας. Αυτό με κάνει να πιστεύω, ότι ο λαός και το πολιτικό μας σύστημα βρίσκονται απέναντι ο ένας από τον άλλο. Πορεύονται παράλληλα σε δύο διαφορετικές όχθες και τους χωρίζει χάσμα αγεφύρωτο…
Με τρομάζει το μέλλον, αν δεν σταματήσει το συντομότερο αυτό το κακό. Δεν αντέχεται τέτοια ταπείνωση και τέτοιος εξευτελισμός.
Αχ πατρίδα ακριβή και χαμένη
ταξιδεύεις με μαύρο πανί
CD «Ο Φιλόπατρις»

YΓ. Θέσατε υπό αποκλεισμό την μουσική μου, από τα μέσα που ορίζετε (ΕΡΤ, Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής, Υπουργείο Πολιτισμού κ.λπ., κ.λπ.) ΄Έχω υποστεί και στο παρελθόν τα ίδια από Γερουλάνους και λοιπούς… Να ξέρετε, ο χρόνος έχει άλλους κανόνες και είναι απέναντι σε τέτοια κόλπα. Θα δούμε στο τέλος, πού θα βρίσκεστε εσείς και πού η μουσική μου. Υπομονή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου