Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ζακ και Κατσίφας. Δύο απώλειες ζωών

 
Τα παρακάτω τα γράψαμε εδώ και μερικές εβδομάδες σχολιάζοντας τις πρώτες αυθόρμητες αντιδράσεις συνανθρώπων μας, στο άκουσμα και μόνο της δολοφονίας του Ζακ στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας:
«…Το εξοργιστικό, το αποκρουστικό, το απαίσιο είναι η συμπεριφορά των υπόλοιπων συνανθρώπων μας, αυτών δηλαδή που δεν συμμετέχουν ως φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα, αλλά το επικροτούν διθυραμβικά, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ζακ. Αυτών που από τον καναπέ πληκτρολογούν λοιδορώντας το θύμα, σαδιστικά ποδοπατώντας το, χυδαιολογώντας και βρίζοντας κάθε μορφή διαφορετικότητας. Αυτών που με νηφαλιότητα, ρουφώντας το καφεδάκι τους ή απολαμβάνοντας το ουισκάκι τους στις παρέες είτε των καφενείων είτε των σαλονιών, ξαναδολοφονούν το θύμα, επιχειρηματολογώντας με τα εμετικά, «τα ήθελε και τα έπαθε» κ.α. Και είναι αυτοί οι λεγόμενοι άνθρωποι νοικοκυραίοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πολίτες που ψηφίζουν, μη πω πως πλειοψηφούν κιόλας στην κοινωνία μας! Δυστυχώς αυτό πάνω από όλα είναι το ανησυχητικό, το επικίνδυνο, το βάρβαρο που τείνει να μας καταπνίξει!»
Αυτή τη νοοτροπία, αυτή την αντίδραση την αποδώσαμε στο «συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας μας, βάζοντας εμάς τους λεγόμενους «προοδευτικούς» στην αντίθετη μεριά, της ευαισθησίας, της κατανόησης κ.λ.π.!
Να όμως που τώρα έχουμε μια άλλη απώλεια ζωής σε μια διαφορετική βέβαια περίπτωση. αυτή του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας.
Αμέσως παρατηρώντας τις πρώτες αυθόρμητες αντιδράσεις και τα σχόλια διαπιστώνουμε μια ανησυχητική αντιστροφή μεταξύ «συντηρητικών» και «προοδευτικών» της κοινωνίας μας. Εδώ αρκετοί από τους λεγόμενους «προοδευτικούς» στο άκουσμα της είδησης, χωρίς καν να περιμένουν κάποιες νεότερες πληροφορίες, άρχισαν να διαλαλούν ότι «καλά του έκαναν του φασίστα!», «τα ήθελε και τα έπαθε» κ.α. ανάλογα δηλαδή, πανομοιότυπα σχόλια με αυτά της δολοφονίας του Ζακ!
Τι να πούμε και πώς να ερμηνεύσουμε αυτή τη μεταστροφή; «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

ΥΓ του blog .......υποκριτές και ευαίσθητοι με πρόσιμο.... πολιτικό ....... φασίστες ή προοδευτικοί a la card.... ο δικός μας να είναι καλά κι απέναντι, ο άλλος, ο διαφορετικός στον Καιάδα ......ανθρωπιστές απάνθρωποι από κούνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου