Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τσιμεντόλιθοι και τούβλα


Δημήτρης Κανελλόπουλος 

◢ Απεργοσπαστικό κανάλι ο ΣΚΑΪ, απεργοσπαστικό ραδιόφωνο και ο ΣΚΑΪ 100.3. Ετσι, την ώρα που κάναμε στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι την περασμένη Τρίτη, 12 με 3 το μεσημέρι, από το Φάληρο έβγαζαν δελτία ειδήσεων σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Ξέρετε ποιοι από το κανάλι συμμετείχαν στη στάση εργασίας και απείχαν από τη, μη δημοσιογραφική μάλιστα, εκπομπή τους; Ο Γιώργος Λιάγκας και ο Δημήτρης Παπανώτας. Να απεργεί ο Δημήτρης Παπανώτας και όχι οι πολιτικοί συντάκτες δεν περιποιεί τιμή στους τελευταίους.
◢ Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναγνωρίζει τη Βόρεια Μακεδονία στην αγγλόφωνη έκδοσή του, αλλά δεν την αναγνωρίζει στην ελληνική. Την αναφέρει λοιπόν στα τηλεγραφήματά του που είναι στα αγγλικά και τα διαβάζουν οι ξένοι ανταποκριτές, αλλά δεν την αναφέρει στα τηλεγραφήματα που απευθύνονται στο ελληνικό κοινό. Τα ίδια κάνουν και οι κυβερνητικοί: ορκίζονται στη Συμφωνία των Πρεσπών στο εξωτερικό, την κατακρίνουν στο εσωτερικό.
◢ Και στο θέμα του προσφυγικού άλλαξαν στάση. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Τέρμα η Τασία, οι πρόσφυγες που λιάζονται, ο Μουζάλας και οι υπόλοιποι. Τώρα η Μόρια είναι ανθρώπινη και το προσφυγικό -φυσικά- γεωπολιτικό ζήτημα.
◢ Πανηγύριζε ο Αδωνις Γεωργιάδης για τους ξένους επενδυτές που θα έρθουν να επενδύσουν (η μαγική λέξη) στο Ελληνικό. Και κόμπαζε ότι αυτό αποδεικνύει και την εμπιστοσύνη των ξένων στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Πανηγύριζαν και τα φιλικά ΜΜΕ. Μέχρι που οι ξένοι επενδυτές αποσύρθηκαν. Πανηγύρισε ωστόσο ξανά ο Αδωνις: «Ελληνικό το ΕΛΛΗΝΙΚΟ με 650 εκατομμύρια ευρώ» έγραψε στο Twitter. Να δούμε τι θα βγει να πανηγυρίσει αν (και όταν) αποσυρθούν και οι Ελληνες επενδυτές.
◢ Αλλαγή στάσης και για τον Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τη Novartis και τη σκευωρία που ενορχήστρωσε ο τέως πρωθυπουργός. Πλέον η σκευωρία ενορχηστρώθηκε μόνη της ή έστω αποκλειστικά από τον... Ρασπούτιν. Την κυβίστηση του πρωθυπουργού όμως δεν ήταν εύκολο να (παρ)ακολουθήσουν τα ΜΜΕ που επένδυαν (η μαγική λέξη) στη σκευωρία, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν κάποιες αντιδράσεις. Ηπιες, μη νομίζετε.
◢ Κι έχουμε και την αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μάτι. Η κλιματική αλλαγή είναι άμεσα υπεύθυνη για τα ακραία φυσικά φαινόμενα είπε στον ΟΗΕ, αλλά επειδή δεν καταλάβατε και δεν καταλάβαμε καλά τι εννοούσε, ήρθε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Τσιόδρας, να μας το εξηγήσει: «Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για τις φωτιές. Η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι κάηκαν 102 άνθρωποι. Μην προσπαθείτε να τα μπερδέψετε! Φωτιές θα έχουμε πάντα. Το ζήτημα είναι πώς αντιδρά το κράτος. Κάντε τη σύγκριση πέρσι και φέτος».
◢ Το πιο απολαυστικό επεισόδιο έως τώρα πάντως έχει να κάνει με τη μετονομασία σε «Παύλος Μπακογιάννης» του σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός». Μέχρι και ο πρόεδρος του Μετρό, Νίκος Ταχιάος, αναγκάστηκε να βγει ενάντια στην οικογένεια Μπακογιάννη προκειμένου να βγάλει από πάνω του ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Το βραβείο Πούλιτζερ πάντως στην υπόθεση το καπάρωσαν τα ΝΕΑ, που αποκάλυψαν πως για τον τραγέλαφο αυτόν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας το γράψουμε, θα σκέφτηκαν, μήπως και πείσουμε κάποιους αναγνώστες μας έστω...
◢ Ποιο είναι πιο μεγάλο και πιο σημαντικό θέμα: τα τραγικά «τσέο» (αντί για CEO) της οτοπούλου ή οι πανηγυρικές δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μετά τη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook; Ευτυχισμένος ο υπουργός που έλαβε υποσχέσεις συνεργασίας και ανάπτυξης (η μαγική λέξη) από μια εταιρεία που λίγο μετά βάρεσε κανόνι. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ έκαναν σημαία τους την ανοησία Νοτοπούλου και γαργάρα τη... διορατικότητα Θεοχάρη.
◢ Εν τω μεταξύ για τα εγχώρια ΜΜΕ όλοι είναι πρωθυπουργοί των ξένων κρατών εκτός από τον Ζόραν Ζάεφ, που δεν είναι πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αλλά ομόλογος του δικού μας (πρωθυπουργού). Ιδέα προς τον ΣΚΑΪ: Αντί για Βόρεια Μακεδονία, μπορεί να λέει η χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στην Αλβανία και τη Βουλγαρία.
◢ Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να δείξεις τη διαφορά μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, αρκεί η φωτογραφία αυτή. Η δεξιά κυβέρνηση χτίζει με τσιμεντόλιθους και τούβλα τις πόρτες κτιρίων, ακόμα και σχολείων, ενώ επί αριστερής κυβέρνησης οι χώροι αυτοί φιλοξενούσαν πρόσφυγες. Είναι μια φωτογραφία που δεν έπαιξε στα συστημικά ΜΜΕ.
Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου