Ο Μελέτης Μελετόπουλος, Διδακτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης μας αναλύει την κρίση στο εσωτερικό της ελληνικής (και της διεθνούς) πολιτικής σκηνής και την αποδοκιμασία στις πολιτικές της κυβέρνησης.
Το πρώτο περιστατικό είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια από την οποία απείχε και δεν ακολούθησε την γραμμή της ηγεσίας, περίπου το 1/3 της Κ.Ο. αμάδας. Ακολούθησαν οι ευρωεκλογές στις οποίες η ΝΔ πήρε 18 % επί του συνόλου των ψηφισάντων αλλά επι της ουσίας το 12% επι του συνόλου του εκλογικού σώματος κάτι που είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση αποτελεί συντριβή για το κυβερνών κόμμα. Ακολουθεί μια Κ.Ο. στην οποία 32 βουλευτές εγκαλούν ανοιχτά τον πρωθυπουργό για απώλεια επαφής με τον παλμό της κοινωνίας και την κομματική βάση…
Στη συνέχεια στο Πολεμικό Μουσείο, σε μία κατάμεστη αίθουσα, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί με τις ομιλίες τους, αποδόμησαν συγκροτημένα και συνολικά, τις πολιτικές του πρωθυπουργού, ασκώντας το πιο σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο που έχει ακουστεί στα όσα χρόνια κυβερνάει. Και όλα αυτά μέσα σε μία θύελλα χειροκροτημάτων.
...«Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία ιδεολογική συνάφεια αξιακή σχέση με τον μέσο δεξιό, αλλά γενικότερα με το μέσο έλληνα ψηφοφόρο! Γιατί οι αξίες, ο πατριωτισμός η υγιής δημοκρατία, η ορθοδοξία η πίστη και τα ιδανικά της ελληνικής κοινωνίας είναι οριζόντια αποδεκτές από όλα τα κόμματα και δεν ανοίξουν σε κανένα! Το αξιακό αυτό σύστημα της κοινωνίας μας, είναι διακομματικό και πανεθνικό. Κι όμως, το ίδιο αξιακό σύστημα η σημερινή κυβέρνηση το έχει καταστρατηγήσει και προδώσει με τρόπο πολύ έντονο και επίμονο, αφού όπως είπε και πρωθυπουργός στη Βουλή "εγώ δεν είμαι νατιβιστής" δηλαδή δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα ανοίκει στους αυτόχθονες (δηλαδή στους Έλληνες). Ακολουθεί πιστά τη woke ατζέντα, αυτήν της πολυπολιτισμικότητας , του αντινατιβισμού, δηλαδή αξίες που εκφράζουν μικρό και περιθωριακό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και αντίστοιχα μικρό και περιθωριακό τμήμα της ευρωπαϊκής και αμερικανικής κοινωνίας.
...«Ο κόσμος όχι μόνο δεν ακολουθεί σε όλα αυτά αλλά αντιδρά και αντιδρά έντονα. Και αποτέλεσμα αυτής της αντίδρασης το βλέπουμε στη Γαλλία με τη Λεπέν, στις ΗΠΑ με τον Τράμπ κτλ. Έτσι, η woke ατζέντα, έφτασε σε ακραία επίπεδα στις ΗΠΑ, σε σημείο που ήθελε να επιβάλει στους πολίτες την υποταγή στις αξίες που πρεσβεύει. Απάντηση σε αυτή την καταπίεση είναι η αποδοχή Τραμπ.
Αυτό το ασυμβίβαστο των κοινωνιών με όλες αυτές τις ατζέντες, είναι αυτό του ωθεί μαζικά και τους ευρωπαίους ψηφοφόρους σε παρατάξεις που εκφράζουν πολιτικό λόγο - ανάχωμα σε αυτές τις «απειλές». Σειρά ερευνώνστη Γαλλία έχουν δείξει ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Λεπέν, είναι πρώην αριστεροί ψηφοφόροι και άνθρωποι που ψήφιζαν το σοσιαλιστικό κόμμα. Η αντίδραση τους είναι γιατί νιώθουν ότι κλονίζεται ο πυρήνας της αξιακής δομής της κοινωνίας τους...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου