Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο εξάψαλμος των γύφτων

γράφουν ο Ιόλαος και η Δηιάνειρα

@ Η μεγάλη Θεοδώρα, όχι του Ιουστινιανού αλλά αυτή του Ισιδώρου, η αρχηγός ντε, περιέφερε σε μεγάλο κανάλι εκ νέου το παντός καιρού χαμόγελο και την αλαζονεία της καινοφανούς αγνωσίας της και διετύπωνε την αναγκαιότητα σμίκρυνσης του δημοσίου συνεργούσα, στο θέρισμα ανθρώπινων ζωών ως αθώα, αμέτοχη και παρθενογεννημένη στο σήμερα. Ο δύσμοιρος καθηγητής του εργατικού δικαίου του Α.Π.Θ. με τόνους γνώσεων και πρόσφατων στοιχείων της Eurostat και του ΟΟΣΑ μάταια προσπαθούσε να αποδείξει το αυτονόητο. Ότι ούτε μεγάλο κράτος έχουμε συγκριτικά, ούτε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους και τέλος πάντων αναζητούσε που τα στηρίζει όλα αυτά που λέει η κυρία.  Μάταιο, μάταιο, μάταιο τι είναι όλα τούτα μπροστά στο μέγεθος της Θεοδώρας. "Το λέω εγώ, το λέει ο λαός" ήταν η απάντηση και τέζα ο καθηγητής.  

@ Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες του Ντομινίκ Στρος-Καν. Μετά την καμαριέρα στη Νέα Υόρκη και την Γαλλίδα συγγραφέα στο Παρίσι, το όνομα του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ εμπλέκεται τώρα στις έρευνες που διεξάγουν οι γαλλικές Αρχές, στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος πορνείας στην πόλη Λιλ της Γαλλίας. Τελικά ο πηδηχταράς πρώην πρόεδρος αποδεικνύει ότι κατείχε επάξια την θέση του οικονομικού επιβήτορα, του πηδώ και δέρνω των αδύνατων λαών τούτου του κόσμου. Τώρα το ΔΝΤ με την ανέραστη και ξενέρωτη Λαγκάρντ έχει χάσει την αίγλη του μέχρι που κι ο Γιωργάκης ο ιπτάμενος σε συνεργασία με τον Αντωνάκη τον μουγκό σκέφτονται να το διώξουν από την χώρα!!!!!

@ Ο κ.Καστανίδης προ και μετά του γιαουρτώματος συνεχίζει να διατυμπανίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει την πλήρη νομιμοποίηση γι αυτά που πράττει και να διατυπώνει την εύλογη γι αυτόν απορία γιατί χρειάζονται εκλογές όταν δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Για τη νομιμοποίηση καλύτερα να του απαντήσει ο κυρ Κώστας ο ψαράς "Μου παραγγείλανε κάποιοι σφυρίδες κι εγώ τους πήγα δράκαινες που κεντρώνουν κιόλας, νομιμοποιούμε να κρατώ τα λεφτά που μου δώκανε;". Για την εναλλακτική δεν ξέρω τι βλέπει ο Καστανίδης εγώ σαν λαός λέω ότι άμα μου δώσουνε το δικαίωμα να επιλέξω με την ψήφο μου θα αποφασίσω. Αν το τι βλέπει ο Καστανίδης αποτελεί προϋπόθεση για να μου δοθεί ή όχι  η δυνατότητα να αποφασίσω αυτό δεν λέγεται δημοκρατία αλλά τυραννία. Ήμαρτον περάσανε αυτοί οι άνθρωποι από τα θρανία της νομικής σχολής και πήρανε πτυχίο ή "Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απολέσαι" γιατί "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι".

@ Δυο ειδήσεις που συμπίπτουν δημιουργούν μια απορία αλλά Άμλετ "To be, or not to be". Η πρώτη είναι ότι ο Ο Alex Torres, με το παρατσούκλι Voodoo, που είναι πορνοστάρ αλλά κάθε Σαββατοκύριακο εργάζεται και ως εκπαιδευτής ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο, έκανε σεξ στον αέρα κι όχι μόνο αλλά το βιντεοσκόπησε κιόλας. Η άλλη είναι ότι μια μπλε φάλαινα παράγει 1600 κιλά σπέρματος όταν εκσπερματώνει!!! Όμως μόνο το 10% φτάνει στην σύντροφο του. Τα υπόλοιπα 1440 κιλά χύνονται στην θάλασσα. Άρα ή από αέρα ή από θάλασσα θα το φάμε στην μάπα και προστασία δεν υπάρχει. Ας συμβιβαστούμε κι ας σφυρίζουμε αμέριμνα ότι κι αν γίνει.

@ Οι τρεις σωματοφύλακες ή τρία γουρουνάκια, ή ΛΟ.Ρ.ΔΙ. εκ των αρχικών Λοβέρδος-Ραγκούσης-Διαμαντοπούλου, δήλωσαν παρόν στην επόμενη μέρα προς στους εντός ή εκτός των τειχών αφεντάδες. Μιλάνε σε τρίτο πρόσωπο ξεχνώντας ότι στο σκηνικό της τελευταίας εικοσαετίας ήταν παρόντες είτε σαν υπουργοί είτε σαν επίτροποι είτε σαν κομματικοί παράγοντες. Μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη  όταν ο ένας διόρισε τη γυναίκα του, η άλλη, βόλεψε τον άνδρα της με προγράμματα από αμαρτωλό οργανισμό και ο τρίτος βόλεψε την ξαδέλφη του......Τώρα έχουν το θράσος να απευθύνουν έκκληση στον ελληνικό λαό και να τον απειλούνε, «Η θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί». Λαοπρόβλητοι σωτήρες όπως θεωρούν τον εαυτό τους γεννάν το ερώτημα στον υποβολέα που δε μπορεί να κρατηθεί. Άραγε μπορούν οι λαοπρόβλητοι με σιγουριά να κάνουν την διαδρομή Μοναστηράκι - Βουλή μέσα στο λαό;

@ Επί του πιεστηρίου: Τελικά παραιτήθηκε ο Θωμάς Ρομπόπουλος βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ  αφού μάδησε την μαργαρίτα να φύγω ή να μη φύγω τελικά πήδησε από το καράβι πριν πάει στην ξέρα. Τα νεύρα μας γύρισαν στην θέση τους, οι καρδιές των κυβερνητικών βουλευτών ησυχάσανε αφού βρέθηκε ξανά η Ιφιγένεια που θα σώσει την τιμή και την υπόληψη του κινήματος. Όλοι δέσαμε. Οι δημοσιογράφοι που θα έχουν θέμα για να γεμίσουν τον αδηφάγο χρόνο τους, ο υπέροχος καπετάνιος με τον ύπαρχο που κρατούν το πηδάλιο του τόπου, ο αντιμνημονιακός Σαμαράς, η Μέρκελ, οι αγορές, οι δανειστές, οι παρελαύνοντες διαδηλωτές, τα ΜΑΤ, οι άπιαστοι φαντομάδες κουκουλοφόροι κι ο λαός που περιμένει στ' αμπάρι να πάει η από τρακάρισμα στο παγόβουνο ή από πνίξιμο από νερά που βάζουν τα ύφαλα εδώ και χρόνια. Θαυμάσια επιλογή να διαλέγεις τον θάνατο σου δε νομίζετε; Ή από τράκο ή από πνιγμό. Αυτά έχει η δημοκρατία αλλά εμένα άλλο με απασχολεί τώρα. Ο Βούρος θα παραιτηθεί ή θα δώσει κι άλλη τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση;  Ο αδίστακτος επιχειρηματίας παραιτήθηκε, ο ευαίσθητος καλλιτέχνης τι; Τελικά μούφα ότι κάποιοι είναι ευαίσθητοι ex officio.
                                                                                        14.9.2011 - Ιόλαος & Δηιάνειρα
                                                                                                      από το blog StaMiKous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου