Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Για την αξιοπρέπεια μου θα ψηφίσω......

Άρθρο της γερμανικής έκδοσης των FT, έχει ως κεντρικό τίτλο “Αντισταθείτε στον δημαγωγό” γράφοντάς το στα ελληνικά, (ακριβώς όπως κάνανε στην κατοχή) με υπότιτλο «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους» και φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, καλεί τους Έλληνες να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, αν και όπως λέει, αυτή την πρόταση την κάνει με βαριά καρδιά!
Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες»).

Τί γράφει;

Σύσταση προς τους ψηφοφόρους – Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο.
Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί.
Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας. 


Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ BLOG ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ

Φίλοι και Φίλες.
Από την αρχή της λειτουργίας του, το blog μας φιλοξενήσε απόψεις κι αναλύσεις με σκοπό την πολλαπλή και πολύμορφη ενημέρωση σας. Δεν προσπαθήσαμε να αποκρύψουμε τίποτα ούτε και να παραπλανήσουμε την σκέψη σας, στην κρίση σας θέλαμε να συμβάλουμε δια της γνώσης. Σαφώς και έχουμε διαμορφώσει άποψη για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας. Γνώμη που δεν προήλθε δογματικά από προϋπάρχουσες ιδεολογικές και ιδεοληπτικές αντιλήψεις  αλλά μελετώντας χιλιάδες έγγραφα, αναλύσεις και απόψεις πολιτικού, ιστορικού, κοινωνιολογικού και οικονομικού περιεχομένου για τα συγκεκριμένα θέματα. Θα έπρεπε να σας πούμε την γνώμη μας ή όχι; Αυτός ήταν ο προβληματισμός μας. Κάποτε στην ζωή φτάνει η στιγμή που θ' αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις. Έτσι αποφασίσαμε να πούμε την άποψη μας για να την αξιολογήσετε έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση σας ότι θα πράξετε ότι καλύτερο επιβάλει η γνώση και η συνείδηση σας.

Φίλοι και Φίλες.
Η χώρα μας δέχεται ένα πρωτοφανή ορυμαγδό πιέσεων, υποδείξεων και προπαγάνδας για το πως πρέπει να ψηφίσει, για το πως πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της στις 17 Ιουνίου. Ούτε σε υπό κατοχή χώρες, χωρίς εθνική κυριαρχία, δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες ενέργειες. Αυτοί που δεν μας λογαριάζουν και θα μας πετάξουν από το ευρώ και την ευρωζώνη στις 18 του μηνός σκίζονται λυσσαλέα για να ψηφίσουμε τις επιλογές τους. Γιατί άραγε; Για το καλό μας λένε. Δείχνουν όμως σαν να ξέρουν ότι μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν δική τους καταστροφή, όχι η δική μας.  Δείχνουν ότι τους είμαστε απαραίτητοι στα σχέδια και στις αλυσίδες που φτιάχνουν για τους λαούς της Ευρώπης. Έτσι σ' εμάς έρχονται αβίαστα τα λόγια του ποιητή "...Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μας τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας. Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε παρά μόνο σίδερο και φωτιά...".

Φίλοι και Φίλες.
Δίπλα στους ξένους 'φίλους' μας οι δικοί μας Εφιάλτες. Πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που καταχρώνται τον τίτλο της εθνικής ελίτ κι οι παπαγάλοι της διαπλοκής πλάι τους. Υπόδουλοι, υποτελείς και δουλοπρεπείς σε έσχατο βαθμό προσπαθούν με λόγια και έργα είτε από τις οθόνες των 8μμ είτε από τα μικρόφωνα είτε με τις πέννες τους να μπερδέψουν τις σκέψεις μας, να θολώσουν το μυαλό μας, να καθυποτάξουν την βούληση μας. Αυτοί που νέμονται το βιο μας 70 χρόνια ολάκερα, αυτοί που μας οδήγησαν στον χαμό, τα τελευταία 40 χρόνια σαν κυβερνήτες, τώρα μας το παίζουν οι σωτήρες του αύριο. Φόβο και χολή ξερνούν καθημερινά επί ώρες. Πλουτίζουν ασύστολα ακόμα και σήμερα. Μας οδηγούν στον γκρεμό γιατι μας θεωρούν δεδομένους, ελέγξιμους και αφελείς. Ιθαγενείς εξαγοράσιμους του νέου τους κόσμου. Κι εμείς, τι κάνουμε εμείς;

Φίλοι και Φίλες.
Ας μην κιοτέψουμε. Τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι σαν νέοι Λακεδαιμόνιοι και Θεσπιείς ας σταθούμε ορθοί στις νέες Θερμοπύλες της ιστορίας κι ας αρνηθούμε να γίνουμε σκλάβοι των αγορών και υπόδουλοι του τραπεζικού νεοναζισμού των Γερμανών που 'χουν ακόμη νωπό  στα χέρια τους το αίμα των παππούδων και των πατεράδων μας. Ας κάνουμε την ψήφο μας βόλι κι ας ολοκληρώσουμε την ανατροπή που ξεκινήσαμε την 6η Μαΐου. Ας πούμε όχι σ' αυτούς που μας τάζουν το μαρασμό για ελπίδα και την απάτη για όνειρο. Ας υποστηρίξουμε τις δυνάμεις που αντιστάθηκαν με κορυφαίο τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω από τους δουλέμπορους των αριθμών. Το οφείλουμε στο αίμα των προγόνων μας που χύθηκε για την λευτεριά, στα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν γιατί τους έκλεψαν το μέλλον και στα αγέννητα όνειρα των νέων γενιών που έρχονται. Ας λευτερωθούμε από το φόβο κι ας λευτερώσουμε με την σειρά μας την πατρίδα γιατί εμείς εξακολουθούμε να θέλουμε λεύτερη πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά. Γιατί εμείς εξακολουθούμε να είμαστε σπορά του κόσμου που ύμνησε ο ποιητής του Άξιον Εστί "Νυν Νυν το μηδέν και Αιέν ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου