Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής βούλησης, τα κοράκια της παραπληροφόρησης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος

άρθρο 52 Συντάγματος
«Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε..
κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις των παραβατών της διάταξης αυτής»

άρθρον 162 Ποινικού Κώδικος
«Εξαπάτηση εκλογέων. - ΄Οποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές .... τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.»

άρθρον 164 Ποινικού Κώδικος
«Νόθευση της εκλογής. - 1. Οποιος ψηφίζει χωρίς να έχει το δικαίωμα σε κάποια από τις εκλογές.... ή ψηφίζει κατ’ επανάληψη ή δίνει πολλαπλή ψήφο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και με πρόθεση προκαλεί την παραγωγή μη γνήσιου αποτελέσματος της εκλογής, ή όποιος νοθεύει το γνήσιο αποτέλεσμά της, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. ....»

άρθρον 165 Ποινικού Κώδικος
«Δωροδοκία κατά τις εκλογές. - 1. ΄Οποιος σχετικά με κάποια από τις εκλογές ........, από την προκήρυξή τους και έως το πέρας της ψηφοφορίας προτείνει, παρέχει ή υπόσχεται σε εκλογέα δώρα ή οποιαδήποτε άλλα ωφελήματα που δεν του οφείλονται ως αντάλλαγμα για να παραλείψει την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ή για να το ασκήσει με ορισμένο τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή......
2.Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και χρηματική ποινή τιμωρείται ο εκλογέας που σχετικά με κάποια από τις εκλογές ....... και κατά το χρόνο που προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο δέχεται την παροχή ή υπόσχεση δώρων ή άλλων ωφελημάτων που δεν του οφείλονται ή απαιτεί τέτοια ως αντάλλαγμα, για να παραλείψει την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ή για να το ασκήσει με ορισμένον τρόπο.»

Ας φαντασθούμε, λοιπόν, με την καλπάζουσα φαντασία μας έναν Εισαγγελέα να καλεί τους υπεύθυνους εφημερίδων, blogs, ραδιοφώνων και τηλεοπτικών σταθμών να εξηγήσουν γιατί τρομοκρατούν τον λαό με τις παπάρες περί δραχμής, περί «Γιατί κύριε;» κ.λπ. Ας καλέσει και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών να εξηγήσουν, γιατί από τη μία μεριά διοχετεύουν την πληροφορία ότι λεφτά για μισθούς και συντάξεις υπάρχουν μέχρι 20.06.2012, ενώ από την άλλη παρατείνουν την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Και τον Λουκά να καλέσει να του εξηγήσει γιατί έδωσε στον Κάρολο το non paper λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 06.05.2012.
Ας φαντασθούμε με την ακόμη εντονότερα καλπάζουσα φαντασία μας έναν Εισαγγελέα να καλεί τον Θεόδωρο Πάγκαλο και να του ζητεί να εξειδικεύσει τον τρόπο, με τον οποίον αυτός και οι όμοιοί του εξαγόραζαν τις ψήφους μας με αντάλλαγμα τον διορισμό μας.
Τα αδικήματα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, εξ ου και παραγράφονται σε 5 χρόνια από την τέλεσή τους. Άρα, όσον αφορά στις εκλογές της 16.09.2007 και της 04.10.2009, τίποτε δεν έχει παραγραφεί.
Ο Ιφικράτης και ο Κασιδιάρης μας μάραναν. Αυτοί είναι οι εχθροί μας. Τσακίστε τους!!

Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Άσχετο (;). Επειδή αποκαλύπτεται σιγά-σιγά ότι όλα τα προβεβλημένα στελέχη όλων των κομμάτων είναι κρατικοδίαιτα, μπορούν τα κόμματα να μας υποδείξουν το ποσοστό των στελεχών τους που κατέχουν καίριες θέσεις στους μηχανισμούς τους και απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα; Και μη μου πουν ότι ο Πλάτων είχε πει πως η πολιτεία πρέπει να διοικείται από τους φιλόσοφους που έχουν λύσει το πρόβλημα βιοπορισμού, διότι ο Πλάτων δεν πρέπει να είχε να ανακαλύψει τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα ης οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου