Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το όνομα του ήταν Αλέξης


Κάθε χρόνο τέτοια μέρα θυμόμαστε. Είναι από τις ημερομηνίες που καθόρισαν μια άλλη Ελλάδα. Η δολοφονία ενός παιδιού πάντα σοκάρει, αλλά όταν αυτό συμβαίνει από χέρι κρατικού λειτουργού και μάλιστα αστυνομικού, οδηγεί μια ήδη απογοητευμένη κοινωνία σε ξέσπασμα.
Πολλοί είχαν βγει και θεωρούσαν αναίτια την έκρηξη (ειδικά των νέων) εθελοτυφλώντας για το μίσος που θρέφεται από δεκάδες καθημερινά αδιέξοδα, σιγοκαίει και απλά ορίζει το timing για να φανερωθεί. Το σύστημα θέλει να γράφει την δική του ιστορία, χειραγωγώντας την κύρια αφήγηση. Μάλιστα, με την αμέριστη μέριμνα των συστημικών media, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος αποτέλεσε τον “ήρωα” μιας ολόκληρης γενιάς, χωρίς να κάνει τίποτα ηρωικό.
Αυτό μπορεί κάποιοι να το καπηλεύτηκαν, κάποιοι να σφύριζαν αδιάφορα και άλλοι να το έχουν ως εργαλείο επιβολής κοινωνικής ειρήνης. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι μία: Η μέρα μνήμης αυτής της δολοφονίας και οι σημειολογικές της προεκτάσεις, ούτε ξεφούσκωσαν, ούτε έσβησαν.
Οι Κορκονέας και Ρουπακιάς είναι δύο δολοφόνοι που μπορεί να μην γνωρίζονται μεταξύ τους και οι πράξεις τους να απέχουν 5 χρόνια σχεδόν μεταξύ τους, ωστόσο ενώνονται με μια αόρατη γραμμή, αυτή του φασισμού.
Πέντε χρόνια μετά, οι έφηβοι έγιναν νέοι άντρες, με την μνήμη να σιγοκαίει και να πλάθει συνειδήσεις.Αιτήματα είχαν και έχουν. Και όνειρα και δύναμη για την ανατροπή. Το σύστημα και οι καλοθελητές του τους κατηγορούσαν για ανωριμότητα, τι βολικό, όταν θέλεις να απαξιώσεις την αντίδραση με αιτία. Οι εξουσιαστές ποτέ δεν θέτουν ερωτήματα για την αξία της δικής τους εξουσίας, αλλά για τον δικό σου ρόλο που την αμφισβητείς.
Ο Αλέξης λοιπόν ήταν από τους πρώτους νεκρούς της “νέας Ελλάδας”, αυτής που μετά το απατηλό όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων άρχιζε να δείχνει πως πίσω από τα φτιασίδια η παρακμή άχνιζε και τα αέριά της θα δηλητηρίαζαν κάθε πτυχή μας. Γι’ αυτό δεν ξεχνάμε, γι’ αυτό η 6η Δεκεμβρίου θα είναι μια επέτειος για την σύγχρονη Ιστορία που την γράφουμε όλοι, κάνοντας, ή μην κάνοντας.

1 σχόλιο:

  1. Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το
    νεφρό? Αν ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής κρίσης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό ποσό 1.000.000,00 USD για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι γιατρός Νταβίντ
    Είμαι νεφρολόγος στην κλινική Mayo. Η κλινική μας είναι
    Ειδικευόμαστε στη Χειρουργική των Νεφρών και φροντίζουμε επίσης
    Αγορά και μεταμόσχευση νεφρών ζωντανών.
    ταιριάζει δωρητής. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μαλαισία, την Ινδία. Εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email.
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mayoclinic55@gmail.com
    Whatsapp: -Κλήση φωνής +2348107219280

    με εκτιμιση
    Δρ DAVID

    ΑπάντησηΔιαγραφή