Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πλάτων Ριβέλλης: «Στόχος μου είναι να διδάσκω τους άλλους πώς να βλέπουν»

 
«ΤΑ ΝΕΑ» επισκέφθηκαν τον Πλάτωνα Ριβέλλη στο Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι λίγο πριν αρχίσει το σεμινάριο φωτογραφίας που πραγματοποιεί κάθε Τετάρτη στο αμφιθέατρο του Μουσείου. Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Φωτογραφικός Κύκλος 1988-2014», που περιλαμβάνει μια συλλογή 139 μικρών portfolios από ισάριθμους φωτογράφους (τα εν ενεργεία μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου»), ο φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας μιλάει για το βιβλίο, τη διδασκαλία, και την καθεαυτή φωτογραφική διαδικασία. «Κάποιος που έχει έμπειρο μάτι μπορεί να δει συγγένειες μεταξύ των περισσότερων φωτογράφων που συμμετέχουν στο βιβλίο», εξηγεί ο Ριβέλλης, ο οποίος διδάσκει από το 1981.
Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» αποτελεί καταφύγιο για πολλούς φωτογράφους από το 1988. Ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο από τον ίδιο και μερικούς μαθητές του «από την ανάγκη να μοιράζονται πράγματα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις για την τέχνη και τη φωτογραφία», όπως επισημαίνει ο Ριβέλλης.
Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» αριθμεί σήμερα περί τα 250 μέλη. Από το 2003 τα σεμινάρια τού «Κύκλου» στην Αθήνα διεξάγονται στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 στο Κολωνάκι). Το βιβλίο διατίθεται αποκλειστικά από την έδρα τού «Φωτογραφικού Κύκλου» στην Αθήνα (Τσακάλωφ 44 Κολωνάκι, τηλ. 210-3645577 / 6945-437577), και από την ιστοσελίδα www.rivellis.gr στην τιμή των 80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των εξόδων αποστολής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου