Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η Λαγκάρντ κάνει σαφάρι για στρουθοκαμήλους στην Αθήνα!


Του Χρήστου Μάτη

Η Λαγκάρντ κάνει σαφάρι για στρουθοκαμήλους στην Αθήνα! «Στην χώρα σας έχω γίνει διάσημη από τη 'λίστα Λαγκάρντ', αλλά δεν έχετε κάνει κάτι για την αξιοποίησή της. Οι πλούσιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους» Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια ΔΝΤ
 
Αυτά φέρεται, σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου, να είπε τηλεφωνικά η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφορικά με την περίφημη λίστα, που φέρει το όνομά της. Πρακτικά νομίζω, ότι μας πήραν μυρωδιά. Και το είπε καθ’ αυτόν τον τρόπο, για να καταλάβουμε, ότι μας έχουν καταλάβει. Διότι όλη η συζήτηση, που έγινε στην Ελλάδα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, δεν ήταν για να συλληφθεί φορολογητέα ύλη, αλλά για να εκτεθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι εκατέρωθεν.
Η κυρία Λαγκάρντ δεν έδωσε κανένα έγγραφο, δεν έδωσε καμία λίστα. Έδωσε μία πληροφορία, για να έχουν οι διωκτικές αρχές μία κατεύθυνση, πού να ψάξουν. Για να ξέρουν ότι ο κύριος ‘’Χ’’ ή η κυρία ‘’Ψ’’ έχει καταθέσεις στην HSBC. Άρα να ψάξουν να βρουν τη δίοδο, με την οποία τα λεφτά πήγαν από την Ελλάδα στη συγκεκριμένη τράπεζα. Αν ήθελε να δώσει έγγραφο, θα το έστελνε δια της υπηρεσιακής οδού. Με γραμματείς και πρωτόκολλα. Προφανώς δεν ήθελε. Ήθελε απλά να βοηθήσει στον εντοπισμό αυτών, που για διάφορους λόγους έχουν λεφτά στο εξωτερικό.
Εμείς εδώ καταφέραμε να μαλώσουμε σε ποια κατηγορία θα αρχειοθετηθεί και αν θα πάρει εσωτερικό αριθμό πρωτοκόλλου ή εξωτερικό. Διότι αυτοί, που διαχειρίστηκαν τη λίστα, δεν έκαναν το πιο απλό απ’ όλα: Να τη δώσουν μυστικά στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για να ερευνηθούν οι πηγές των εισοδημάτων, που μεταβιβάστηκαν στο εξωτερικό. Αλλά, επειδή όλοι έχουν έναν σκελετό φοροφυγά στο στενό τους οικογενειακό- πολιτικό περιβάλλον, θεώρησαν εύλογο να μάθει όλη η Ελλάδα, ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν τηρεί το τραπεζικό απόρρητο. Έμπλεξαν δέκα διαδικαστικές παράμετροι, ως προς τον χειρισμό της λίστας και το μόνο που δεν έγινε πέντε χρόνια μετά, είναι να ερευνηθεί η περίφημη λίστα και να εντοπισθεί έστω ένας από τους 2.000, που είχαν βγάλει παράνομα τα λεφτά έξω.
Κι αυτό διότι το ΣΔΟΕ δεν έχει προσωπικό. Στην χώρα, που βασιλεύει η φοροδιαφυγή, ποτέ το ΣΔΟΕ δε θα έχει επαρκές προσωπικό. Άλλες δέκα χιλιάδες προσλήψεις να κάνει, πάλι δε θα έχει επαρκές προσωπικό, διότι θα πρέπει να διαθέσει 5.000 υπαλλήλους, για να εκπαιδεύσουν τους νέους, οπότε κανένας παλιός δε θα μπορεί να κάνει ελέγχους. Δεν ξέρω πόσο προσωπικό χρειάζεται το ΣΔΟΕ, αλλά εγώ, που δεν είμαι επαγγελματίας της φορολογικής έρευνας, εντόπισα κάποιον/αν, που είχε πάρει σκανδαλώδες δάνειο, χωρίς εγγυήσεις, από την PROTON BANK κι εμφανιζόταν στη λίστα Λαγκάρντ να έχει καταθέσει στην HSBC ένα ανάλογο ποσό. Αν θέλουν όνομα, ας μου τηλεφωνήσουν να τους πω.
Διότι αν οι κυβερνώντες ήθελαν να κάνουν κάτι, θα έκαναν αυτό που έκανε ο Παπακωνσταντίνου. Θα έριχναν μια ματιά ο καθένας και θα έσβηναν από τρία ξαδέλφια του. Όλο και κάποιοι από τους 2.000 θα έμεναν για έλεγχο. Και στο τέλος θα έλεγαν εμπιστευτικά στην διευθύντρια του ΔΝΤ: «Κριστίν, σ’ ευχαριστούμε! Χάρη σε σένα συλλάβαμε φορολογητέα ύλη 245 ευρώ. Να είσαι καλά και εις άλλα με υγεία» Αντίθετα, το μόνο που κάναμε ήταν να δικαστεί ένας υπουργός για νόθευση ενός εγγράφου, που κανένας δεν μας το έδωσε ως έγγραφο, αλλά να μην ασχοληθεί κανένας με τις πληροφορίες που αυτό περιείχε. Και οι πλούσιοι να εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρους.
Γι’ αυτό μας την είπε η Κριστίν. Διότι είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως, που δε μπορεί να ελέγξει τους πολύ πλούσιους, επειδή δεν πληρώνουν περισσότερους φόρους, για να μπορέσει από αυτά τα επιπλέον λεφτά να προσλάβει τους επιπλέον εφοριακούς, που θα τους βάλουν στο μικροσκόπιο… Αυτός ο κύκλος ήταν εσκεμμένα φαύλος Δημήτρη Μάρδα! Αν θέλετε να είστε διαφορετικοί, απαιτείται ισότητα στη φορολογία αμέσως! Με ή χωρίς ΣΔΟΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου