Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

John Lennon: Working Class Hero

 
 
Στις, 8 Δεκεμβρίου του 1980, έφυγε από τη ζωή ο John Lennon (1940 – 1980), όταν πυροβολήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον Mark David Chapman.
Ο Lennon ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικούς, ιθύνων νους στο συγκρότημα των Beatles, ένα συγκρότημα που άνοιξε νέους δρόμους στη σύγχρονη μουσική έκφραση. Ο Lennon ήταν ο βασικός συνθέτης των τραγουδιών τους.
Μετά τη διάλυση των Beatles ο John Lennon ακολούθησε τη δική του, ξεχωριστή, προσωπική διαδρομή. Στην πορεία του έγραψε τραγούδια εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία χαρακτηρίζονται από στίχο στρατευμένο στα ιδανικά της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, στο δίκιο της εργατικής τάξης.
Πολλά από τα τραγούδια του Lennon αποτέλεσαν – και αποτελούν ακόμα- σύμβολα αγώνων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Imagine (το Imagine «είναι το δικό μου Κομμουνιστικό Μανιφέστο» είχε δηλώσει ο Λένον) και το Working Class Hero (Ήρωας της εργατικής τάξης).
Ο  Lennon  πήρε μέρος στο κίνημα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Επέστρεψε μάλιστα το βραβείο που είχε πάρει με τα άλλα μέλη των Beatles στη βασίλισσα της Βρετανίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου