Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Καλά στέφανα

 
Πραγματικά κουράστηκα να βλέπω μια πατρίδα να την τραβάνε από εδώ και από εκεί σαν κουρελόπανο και να παίζουν πάνω της όλοι. Κουράστηκα να βλέπω τους φασίστες να έχουν πάρει ρεζερβέ την ελληνική σημαία και να ακούω αυτά τα βαρύγδουπα λόγια που κουβαλάνε όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι βυθισμένοι στις κραυγές και τις τσιρίδες αφού η ιστορία επίμονα αρνείται να τους δει. Και από την άλλη βαριέμαι και τους Αριστερούς που πάντα νομίζουν πώς κάθε φορά που διαφοροποιούνται από το σύνολο αμέσως αποκτά η πράξη τους μια ποιοτική διαφορά και υπεροχή στην ιστορία. Η αλήθεια καθισμένη ανήμπορη στη μέση του δρόμου τους κοιτά σαστισμένη.
Είδαμε τη συζήτηση στη Βουλή, ένας Κυριάκος που μιλάει άπνοα, με καρικατούρες βουλευτές να χειροκροτούν με το ζόρι μη και τους διαγράψει ο Άδωνις και ένας Τσίπρας με επιχειρήματα μεν, αλλά πληγωμένος από τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις να προσπαθεί να ισορροπήσει τον ψυχικό βρασμό με την ψυχραιμία που απαιτεί η πολιτική.
Οι έμποροι της πατρίδας με λόγια βαριά μόνο που τα χαρτιά και η ιστορία δείχνουν ποιοι είναι αυτοί που «πούλησαν» και ξεπούλησαν την ιστορία.
Ο ΣΚΑΪ έδειξε όλη την ομιλία του Κυριάκου και ως αντικειμενικό κανάλι μη προπαγάνδας έκοψε τον πρωθυπουργό στα πέντε λεπτά. Το λες και τηλεοπτικό πραξικόπημα. Έτσι ενισχύεται η απαξίωση της Δημοκρατίας. Όταν θες να κυβερνάνε μόνο οι δικοί σου μαζί με τους ακροδεξιούς φασίστες που ζήτησαν από τον στρατό να κάνει πραξικόπημα. Και μια Αστυνομία που δεν μπορεί να συλλάβει έναν βουλευτή που τρέχει με βουλευτικό αυτοκίνητο και κρύβεται και περιμένουμε εμείς να πιάσουν τους ληστές που τρέχουν γρηγορότερα. Τελευταία ευκαιρία για τους ακροδεξιούς νταβατζήδες να πάρουν τη χώρα στα χέρια τους.
Κι όλα αυτά βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με τη Μακεδονία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να που επιτέλους ο Μέγας Αλέξανδρος το 2018 πήρε το ελληνικό διαβατήριο. Πρώτος ο Ανδρόνικος βρήκε τα ιστορικά στοιχεία της ταυτότητας της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα από τα θετικά αυτής της συμφωνίας είναι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι σύμβολο της ελληνικής ιστορίας και μη αμφισβητούμενο ιστορικό πρόσωπο.
 
Υ.Γ.1: Αλλά επειδή ο Αντώνης Σαμαράς κυβερνάει τον γιο του Μητσοτάκη, για να μην τον ξαναρίξει όπως έριξε τον μπαμπά του τον έχει πολιτικό γιουσουφάκι και έχει βάλει τον χουντικό Άδωνη να τον βαράει με μαστίγιο. Κακόμοιρός της ιστορίας.
Υ.Γ.2: Άτιμο πράγμα οι πρώην. Σου βγάζουν όλα τα κόμπλεξ κι ας έχουν περάσει χρόνια από τον χωρισμό. Και πώς είναι που μετά δεν θέλεις να δεις σόγια, φίλους, χρώματα που μισούσες; Ε, αυτό έχει πάθει κι ο Αλέκος ο Αλαβάνος, που όσα χρόνια κι αν περάσουν το μένος για τον ΣΥΡΙΖΑ μένει ασίγαστο. Έκανε λοιπόν την επίσημη παρουσίαση του νέου φορέα που συμμετέχει, μαζί με άλλους αποχωρήσαντες Συριζαίους και με ποιον πήγε να τα βάλει; Με δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κάλυπτε την εκδήλωση (!), γιατί λέει του θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τι να απαντήσω σε σένα που δουλεύεις σε εφημερίδα που στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ;». Τι να απαντήσεις βρε Αλέκο, αυτό που σε ρώτησε ν’ απαντήσεις και να μη βγάζεις το κόμπλεξ σου σε ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους επειδή εσύ είσαι παρμένος με το πνευματικό παιδί σου, τον Αλέξη. Ειδικά, τη στιγμή που στην αμέσως επόμενη ερώτηση από δημοσιογράφο των «Νέων», απαντάς μέλι-γάλα.
Υ.Γ.3: Δεν άρεσε, λέει, σε ορισμένους γονείς που ανατέθηκε σε άτομα πακιστανικής καταγωγής να βοηθήσουν στην προετοιμασία της γιορτής στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια. Αποφάσισαν ν’ αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο. Ως άλλοι νταήδες, γρονθοκόπησαν εν ψυχρώ τους γονείς που «ευθύνονταν» για την παρουσία των Πακιστανών στη γιορτή. Ωραίοι άνθρωποι, ωραίοι γονείς. Το σκηνικό αυτό έγινε μπροστά σε παιδάκια που έβαλαν τα κλάματα βλέποντας τους «γονείς» τους να δέρνουν τον πατέρα του συμμαθητή τους. Ντροπή. Τίποτα άλλο. Βαράνε οι ψυχικά αγράμματοι τους ανθρώπους και καμαρώνουν για το συγκλονιστικό έργο του φασισμού που κατοικοεδρεύει μέσα τους. Αρκετά ανέχεται η κοινωνία όλο αυτό το κωλοφασισταριό.
Υ.Γ.4: Η 13χρονη Γιαννούλα πυροβολήθηκε στο κεφάλι, όταν ένας 34χρονος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μέσα σε έναν καταυλισμό, στην Άμφισσα. Ο δράστης εξαφανίστηκε στο βουνό της Γκιώνας, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, αλλά και κάθε πιθανή συμπλοκή με τους Ρομά. Στις 6 Ιουνίου, η Γιαννούλα κηδεύτηκε με τον δράστη να παραμένει εξαφανισμένος.
Ο 34χρονος συνελήφθη τελικά, όταν ο δικηγόρος του και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος, «τον έπεισε να παραδοθεί στις Αρχές». Ο 34χρονος παραδόθηκε το βράδυ στις 12 Ιουνίου, ενώ στις 13 του μήνα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Κι ενώ η πόλη της Άμφισσας ήταν ήδη «καζάνι που βράζει», η πιο ανατριχιαστική στιγμή, ήρθε όταν ο 34χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια, καταχειροκροτούμενος από ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. «Μπράβο, είμαστε μαζί σου». Δεν βλέπεται ότι ο κόσμος αλλάζει, ότι οι τηλεοράσεις πλάθουν φασίστες. Δεν βλέπει αυτό το ΕΣΡ τα δελτία ειδήσεων, τον φασισμό με τον οποίο ποτίζουν οι δημοσιογράφοι τους ανθρώπους; Ποιος θα σταματήσει αυτή την τηλεοπτική αλητεία;
Υ.Γ.5: Ρίχνοντας μία ματιά στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων γεννιούνται ποικίλα συναισθήματα που εξωτερικεύονται με διάφορους τρόπους: εμετό, οργή, γέλιο, κακαριστό γέλιο και γέλιο μέχρι δακρύων.
Στην τελευταία, τρομερά σημαντική κατηγορία για την ανθρώπινη ψυχολογία και ψυχοσύνθεση γενικότερα, ανήκει η λατρεμένη μας «Ελεύθερη Ώρα». Τελευταίο δημοσίευμα – αποκάλυψη μας άνοιξε τα μάτια (πάλι καλά να λες που υπάρχει), ήρθε το αμέσως επόμενο πρωινό από την ανακοίνωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Για να καυτηριάσουν την «προδοσία και το αίμα» δημοσίευσαν μία εικόνα από άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου για να παίξουν μεγάλη μπάλα στο συναίσθημα των αναγνωστών τους. Γκουχου γκούχου. Το άγαλμα δεν ήταν του μεγάλου στρατηλάτη. Ήταν του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου.
Αλλά πλέον δεν μπορείς να της θυμώσεις. Δε μπορείς να της κρατήσεις καν μουτράκια. Έχει το ακαταλόγιστο. Δες το σαν να παίζεις σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων. Τύπου: «Βρες το λάθος». Είναι το εφημεριδο-τρολ που αγαπάμε να λατρεύουμε.
Υ.Γ.6: Αλλά ευτυχώς μέσα στο χαμό έσκασε η είδηση της χρονιάς. Έχουμε γάμο, ραφτείτε. Κουφέτα, ρύζια. Παντρεύεται, λέει, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη Νατάσα Καλογρίδη! Έγινε πρώτη είδηση στα κανάλια και στα sites. Ρεπορτάζ και ξανά ρεπορτάζ. Η κόρη του δικηγόρου να βγαίνει να διαψεύδει τις φήμες, αλλά ο κουμπάρος από την άλλη να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ναι, τα «παιδιά» βρήκαν και κουμπάρο.
Αυτόν τον παρουσιαστή, αυτόν καλέ που τους πήγε ταξίδι στο εξωτερικό και η Νατάσα του έδινε συνέντευξη με τον χρυσό αστακό στο λαιμό. Τον Κοκλώνη.
Δηλαδή, από πού να την πιάσεις αυτή την εποχή; Δεν πιάνεται. Θεέ μου, βοήθησέ με να αντέξω αυτή τη γελοιότητα. Βοήθησέ μας, Θεέ μου.
Αλήθεια, στα προαπαιτούμενα στα τελευταία ζήτησαν κι αυτόν τον γάμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον κάνουμε; Πείτε μου, μιλήστε μου.
Από τον Κολωκοτρώνη στον Κοκλώνη. Μια κατάντια δρόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου