Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Τη μόνιμη τέλεση του Μουντιάλ στην Ελλάδα ζητάει η κυβέρνηση

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρόταση της χώρας μας να τελείται μόνιμα το Μουντιάλ στην Ελλάδα.
Αρχικά, υπήρξε η εντύπωση πως θα υπάρξει πρόταση για συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 από τέσσερις βαλκανικές χώρες αλλά ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ζητήσει τη μόνιμη τέλεση του Μουντιάλ στην Ελλάδα, όπως προέβλεπε και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Το μεγάλο ατού της χώρας μας στο αίτημά της για μόνιμη τέλεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ελλάδα είναι το γεγονός πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.
Οι αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν ένα παιχνίδι με μπάλα που ονομαζόταν «Επίσκυρος».
 
 
Βέβαια, οι αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν μπάλα με τα χέρια αλλά αυτό αποδεικνύει και πόσο έξυπνοι ήταν, αφού δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά ανθρώπους που παίζουν μπάλα με τα πόδια.
Επίσης, οι αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν με τη μπάλα γυμvοί, αλλά αυτό δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους θεατές γιατί κι αυτοί ήταν ξεβράκωτοι.
Το παιχνίδι ήταν πιο εντυπωσιακό με γυμvούς παίκτες, γιατί οι παίκτες έπιαναν τους άλλους παίκτες από τ’ αρxίδια, ενώ τους τρέλαιναν και στα κωλoδάχτυλα. 
Στα τρία κωλoδάχτυλα, ο διαιτητής έδινε πέναλτι.
Επειδή ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις τον έναν παίκτη από τον άλλο -επειδή ήταν όλοι τσίτσιδοι και δεν φορούσαν φανέλες με αριθμούς και ονόματα-, οι θεατές ξεχώριζαν τους παίκτες από τα τσουτσούνια τους.
Η Ελλάδα σκέφτεται, εκτός από τη μόνιμη τέλεση του Μουντιάλ στη χώρα μας, να ζητήσει να παίζουν οι παίκτες γυμvοί και ξυπόλητοι -ώστε να υπάρξει ένα μεγάλο χτύπημα στις πολυεθνικές που έχουν γεμίσει τις φανέλες με διαφημίσεις- αλλά σήμερα οι παίκτες είναι τίγκα στα τατουάζ, οπότε δεν το έχουν σε τίποτα να χτυπήσουν το logo της Coca Cola στα κωλoμέρια.
Σε αυτούς που αντιδρούν για το κόστος της μόνιμης διοργάνωσης του Μουντιάλ στην Ελλάδα -με την αιτιολογία πως θα βουλιάξει κι άλλο οικονομικά τη χώρα-, η κυβέρνηση απαντά πως τα γήπεδα που θα γίνονται οι αγώνες θα φτιαχτούν με τα χρήματα που θα πάρουμε από τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου