Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

H Λοΐζου και οι άλλοι


Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζουν το κόμμα να παραμείνει στη γραμμή της ηθικής. Αντίθετα, στη ΝΔ, το κόμμα των λαμόγιων, μόλις προκύψει άλλο ένα κρούσμα απατεώνα, χτυπάει «thief alert» στους ψηφοφόρους της, προκειμένου να υπερασπισθούν τον νέο Άριστο της διαφθοράς.
 
του Νίκου Μωραΐτη
 
Κεραυνός εν αιθρία. Η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της. Την ξέρω λίγο τη Μυρσίνη, είμαι πεπεισμένος ότι από αμέλεια το έκανε, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα – η καταγγελία είναι de facto σοβαρή. Το θέμα είναι ότι με το που δημοσιεύτηκε και διαδόθηκε η είδηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτησή της από το Ευρωψηφοδέλτιο.
Δεν θα μείνω στην ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία των υποψηφίων του – έχει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ διοικητικά κατάλοιπα ενός ερασιτεχνικού και αφελούς κόμματος του 4%. Θα μείνω στην ίδια την πράξη: Νομική εμπλοκή; Άμεση αποπομπή.
Μόλις δει ότι ένα στέλεχός του έχει ανάμειξη σε οποιαδήποτε υπόθεση, κόβει τον σύνδεσμο, ακόμη κι αν αυτό του είναι επώδυνο. Τι συμβαίνει στην απέναντι πλευρά; Μία γιγαντιαία κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όπου μπαίνεις κλέφτης, λαμόγιο, παιδεραστής, οφσοριτζής, απατεώνας, δωρολήπτης, φοροφυγάς και βγαίνεις δεξιός καθαρός, πατριώτης, χριστιανός, οικογενειάρχης, έτοιμος για εξουσία.
Από τον κάθε διαπλεκόμενο κολλητό επιχειρηματία μέχρι τα αγαπημένα της παιδιά της SIEMENS, της NOVARTIS και του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Νέα Δημοκρατία παρέχει άφεση αμαρτιών σε όποιο λαμόγιο πετάει και σε όποιο κολυμπάει.
Είναι άραγε «το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ» ο κύριος λόγος αυτής της αντίθεσης ανάμεσα στα δύο κόμματα; Πιστεύω πως όχι. Είναι η ανοχή των ψηφοφόρων. Μόλις ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί εμπλεκόμενο σε μία ύποπτη υπόθεση, οι ψηφοφόροι του αρχίζουν να βρίζουν από το facebook, από το twitter και απ’ όπου βρουν ζητώντας την αποπομπή του.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζουν το κόμμα να παραμείνει στη γραμμή της ηθικής – ακόμη κι αν αυτό θα ολιγωρούσε. Το ηθικό πλεονέκτημα του αριστερού κόσμου καθοδηγεί την ηγεσία. Αντίθετα, στη ΝΔ, το κόμμα των λαμόγιων, μόλις προκύψει άλλο ένα κρούσμα απατεώνα, χτυπάει «thief alert» στους ψηφοφόρους της, προκειμένου να υπερασπισθούν τον νέο Άριστο της διαφθοράς. Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις…
www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου