Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Η κυβέρνηση δεν θέλει νέο Γρηγορόπουλο, θέλει νέα Marfin

Μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης σε προσφυγικό, οικονομία και στο θέμα της Μακεδονίας μας -Μακονία για τους πιο πατριώτες-, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να το ρίξει στο νόμος, τάξη και ασφάλεια, με εφόδους αστυνομικών -που είναι τηλεοπτικά σόου- σε πανεπιστήμια και γειτονιές.
Παράλληλα, η κυβέρνηση κυνηγάει τα ναρκωτικά στα κλαμπ, ξεχνώντας πως τα ναρκωτικά δεν φυτρώνουν στα κλαμπ αλλά τα φέρνουν στην Ελλάδα τα πλοία των υποστηρικτών της κυβέρνησης.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Προστασίας των Ολιγαρχών, είπε ότι «κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο».
Καλά, ο Χρυσοχοΐδης δεν είναι και πολύ ευφυής αλλά δεν χρειάζεται να είσαι ευφυής, για να ξέρεις πως τον Γρηγορόπουλο τον δολοφόνησε ένας αστυνομικός και εσύ τώρα είσαι ο πολιτικός προϊστάμενος των αστυνομικών.
Οπότε, ο Χρυσοχοΐδης παίζει το παιχνίδι του και ρίχνει συνειδητά λάδι στη φωτιά.

Όπως και η υπουργός Παιδείας, που δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθια, όσο αποδεικνύεται στο παραπάνω tweet και στη φωτογραφία που το συνοδεύει.
Η κυβέρνηση έχε ξεμείνει από χαρτιά.
Σε προσφυγικό/μεταναστευτικό, επενδύσεις/ανάπτυξη και Μακεδονικό, η κυβέρνηση έχει αποδειχτεί πως έλεγε ψέματα και υποσχόταν πράγματα που δεν μπορούσε να εφαρμόσει.
Οπότε, τι μένει;
Η ασφάλεια.
Η ασφάλεια από ποιους; Ποια ασφάλεια ακριβώς;
Όπως την εννοεί ο καθένας. Η χώρα δεν χρεοκόπησε από τους διαρρήκτες και τους πορτοφολάδες.
Πάντως, τα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2010, δεν ήταν και άσχημα τα πράγματα στην Ελλάδα στο θέμα της εγκληματικότητας.
Τουλάχιστον αυτό λένε τα επίσημα στοιχεία.
Βέβαια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πουλήσει στο πόπολο -μέσω των πολλών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ- μια εικόνα κόλασης και ανομίας.
Πρέπει να νομίζουν οι Αθηναίοι πως θα βγουν έξω από το σπίτι τους και θα τους περιμένουν σε κάθε γωνία αιμοσταγείς δολοφόνοι με το μαχαίρι στα δόντια.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει έναν νέο Γρηγορόπουλο.   
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απεγνωσμένα ανάγκη από μια νέα Marfin.
Η Marfin ήταν η πιο πετυχημένη προβοκάτσια μετά την χρεοκοπία της χώρας. Έγινε την στιγμή που οι πολίτες βγήκαν μαζικά στον δρόμο για πρώτη φορά για να αντιδράσουν στην προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, και η Marfin τους έστειλε όλους σπίτια τους για έναν τουλάχιστον χρόνο.
Συγχαρητήρια σε αυτούς που σχεδίασαν και έκαναν πράξη τον εμπρησμό της Marfin. Κρίμα που δεν θα μάθουμε ποτέ τα ονόματά τους, για να τους δώσουμε συγχαρητήρια για την άψογη επιχείρησή τους.
Βέβαια, πέρασαν 10 χρόνια από τη Marfin.
Η Marfin δεν πουλάει πια.
Χρειάζεται μια νέα Marfin.
Αυτό θέλει η κυβέρνηση: μια νέα Marfin. Για να σκορπίσει τον τρόμο, την ενοχή και τη σύγχυση.
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από μια νέα Marfin, αν θέλει να παραμείνει κυβέρνηση.
Αυτή τη φορά, ας είμαστε όλοι κάπως πιο υποψιασμένοι.
Και με τα κινητά στο χέρι. Την Marfin κατάφεραν να την πουλήσουν στην πλέμπα γιατί δεν είδαμε τις φάτσες των δολοφόνων τους.
Άλλωστε, και τον Γρηγορόπουλο αλλιώς ήθελαν να τον πουλήσουν στο πόπολο.
Αλλά τους τα χάλασε το βίντεο που τράβηξε μια γυναίκα από ένα μπαλκόνι.
Να τα θυμόμαστε όλα, δεν είναι κακό.
 
(Να είστε υποψιασμένοι όχι μόνο με την κυβέρνηση αλλά και με τους γραφιάδες της.
Ποιοι είναι οι γραφιάδες της κυβέρνησης; Ποιοι δεν είναι να λέτε. Τι είναι αυτό το πράγμα; Πόσο τους έχουν αγοράσει όλους αυτούς; Εντάξει, τους αριστερούς τους αγοράζεις σχεδόν τζάμπα αλλά και πάλι είναι πάρα πολλοί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου