Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Σσσς! Η Κουμουνδούρου κοιμάται…

 
Η αυτοκριτική Μητσοτάκη για το ΕΣΥ και η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Τριάντης
 
Αυτά που είπε ο Μητσοτάκης στην «Καθημερινή» για το ΕΣΥ (18.4.2020) δεν τα έλεγε προεκλογικά. Ηρθε ο ιός και άλλαξε γνώμη ο πρωθυπουργός. Το παραδέχεται ευθέως ο ίδιος, κάνοντας την... αυτοκριτική του. Ας δούμε τι είπε στον Αλέξη Παπαχελά:
.«Σας είπα για την μεγαλύτερη σημασία που αποδίδω στο ΕΣΥ. Κι εκεί κάνω κι εγώ τη δική μου, προσωπική αυτοκριτική».
. «Μπορώ να πώ ότι απέκτησα μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη-και το λέω ανοιχτά- στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και νομίζω ότι αναδείχτηκαν, μέσα σε αυτή την κρίση, και οι δυνατότητες του, αλλά και οι αδυναμίες του».
. «Εχω βάλει, λοιπόν, ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά».
. «Νομίζω το αξίζουμε, το αξίζουν οι γιατροί μας, το αξίζουν οι νοσηλευτές μας, το αξίζουν, πάνω απ΄όλα, οι Ελληνες πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό σύστημα υγείας».
Ετσι! Ευθεία και δραστική αναθεώρηση όσων έλεγε προεκλογικά η ΝΔ. Ορισμένοι θα το πούν κωλοτούμπα, κυβίστηση, υπαναχώρηση ή γενναία αυτοκριτική, αλλά δεν έχει σημασία πως θα το πείς. Σημασία έχει η νέα οπτική. Υπο το βάρος και την πίεση μιας συντριπτικής πραγματικότητος; Ασφαλώς. Διότι «ανάγκα και θεοί πείθονται».
Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να…προπαγανδίσει κι όχι απλώς να επισημάνει την αυτοκριτική Μητσοτάκη για το ΕΣΥ. Να υπενθυμίσει τι έλεγε προεκλογικά ο νύν πρωθυπουργός και να σημειώσει ότι αυτά συνιστούν την ουσία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ. Και ότι αναμένει να πραγματωθούν σταδιακά όσα υπόσχεται ο Μητσοτάκης.
Φεύ! Ούτε λέξη στην καυστική κατά τα άλλα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Σχολιάζει χίλια δυό σημεία της, αλλά όχι τα της αυτοκριτικής για το ΕΣΥ τα οποία δικαιώνουν την πολιτική οπτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και της πλειονότητος για το κρίσιμο αυτό θέμα.
Ο μόνος από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατάλαβε την σημασία του γεγονότος ήταν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Με άρθρο του στο TVXS σημειώνει ότι πρόκειται για ευχάριστη έκπληξη, γιατί-όπως λέει- «σε αντίθεση με την Αριστερά, η Δεξιά δεν κάνει ποτέ αυτοκριτική στην Ελλάδα».
Ο Κούλογλου, ο οποίος σχολιάζει αρνητικά αρκετά σημεία της συνέντευξης Μητσοτάκη, περαίνων διερωτάται: «Πότε η αυτοκριτική θα μεταφραστεί σε πράξη;». Βέβαια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ταυτόχρονα να αναρωτηθεί «πότε θα ξυπνήσει η Κουμουνδούρου;», αλλά μάλλον το θεώρησε περιττό. Και αρκέστηκε στο άρθρο του…
Αλλά μήπως στο θέμα της τηλεκατάρτισης αντέδρασε καλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, βέβαια. Αρχικώς κάτι μισόλογα κριτικής εν είδει εγγαστρίμυθου. Εν συνεχεία, πόνταρε στην θυμηδία που προκάλεσαν οι ασυναρτησίες της μετάφρασης και στους εξυπνακισμούς ορισμένων ατσίδων στα σόσιαλ. Ωσπου κατάλαβε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για πλάκα και το φέρνει στη Βουλή ο ίδιος ο Τσίπρας…

Υ.Γ. Ηχηρό, ανησυχητικό μήνυμα από τα κρούσματα στο Κρανίδι. Τρομάζει η σκέψη ότι ενδέχεται να πληγούν από τον ιό κάποιες δομές προσφύγων, ειδικά στα νησιά. Θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Κι αυτό οφείλουν να το λάβουν υπόψιν οι ιθύνοντες, τώρα που προγραμματίζουν σταδιακή άρση των περιορισμών...
Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου