Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

To Iσραήλ, η μεσογειακή χώρα που εμβολιάστηκε πρώτη στο κόσμο (60%) βιώνει αμήχανη τον ίλιγγο της μετάλλαξης DELTA PLUS!


Σε νέες περιπέτειες με τον κοροναιό μπαίνει η πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Στο Ισραήλ με το 60% των κατοίκων του να έχει εμβολιαστεί πλήρως και ενώ η χώρα παραμένει κλειστή στους τουρίστες από τον Μάρτιο του 2020 οι Αρχές παρατηρούν μία νέα έκρηξη.

Βy The Clockwork Orange Times Team

Κι αυτή τη φορά μπαίνει απειλητικά στην αρένα η μετάλλαξη Delta plus!
Σωστά διαβάζετε.
Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού στο Ισραήλ των 9 εκατ. κατοίκων, μια μεσογειακή χώρα σαν την Ελλάδα που έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού της, προχωράει ήδη σε 3η ενισχυτική δόση των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών κι όμως οι Αρχές της χώρας αισθάνονται το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους όσο αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η χώρα που παραμένει ερμητικά κλειστή στους τουρίστες, η χώρα που εμβολιάστηκε πρώτη στο κόσμο ζει τώρα τον καλοκαιρινό εφιάλτη της Delta Plus. Κάτι δεν πάει καλά στον πλανήτη…
Πάνω από 750 νέες περιπτώσεις κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ισραήλ την Τρίτη για δεύτερη ημέρα, καθώς οι αξιωματούχοι υγείας προσπαθούν να περιορίσουν το ξέσπασμα παρά την απροθυμία της κυβέρνησης να επιβάλει νέους περιορισμούς.
Η αύξηση των περιπτώσεων ήρθε καθώς οι υγειονομικές αρχές φέρονταν να ανησυχούν για την πιθανή εξάπλωση της παραλλαγής Delta Plus, η οποία βρέθηκε σε 51 ασθενείς μόλις έξι ημέρες μετά την πρώτη ανακάλυψή της εδώ.
Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας έδειξαν 754 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη, ελαφρώς χαμηλότερα από τα 760 που καταγράφηκαν μια ημέρα νωρίτερα, το οποίο ήταν το υψηλότερο ποσοστό από τις 24 Μαρτίου. Υπήρξαν 847.969 περιπτώσεις από την έναρξη της πανδημίας, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα δέκατο του πληθυσμού.
Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε από 45 σε 53 στο ταμπλό του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη και πέντε ακόμη
άτομα καταγράφηκαν σε αναπνευστήρες, φθάνοντας τον αριθμό σε 15. Καταγράφηκε ένας θάνατος, αυξάνοντας τον αριθμό από την έναρξη της πανδημίας σε 6.440 .
Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Kan ανέφερε την Τρίτη ότι το Υπουργείο Υγείας θα αρχίσει να παραγγέλνει γενετική αλληλούχιση στο στέλεχος του κοροναϊού που βρέθηκε σε όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς επιδιώκουν να παρακολουθήσουν την εξάπλωση του λεγόμενου δευτερεύοντος Delta Plus.
Πολλά παραμένουν άγνωστα για το Delta Plus, το οποίο έχει μια επιπλέον μετάλλαξη στην ακίδα πρωτεΐνης πέρα ​​από την υπερ-μολυσματική παραλλαγή Delta του SARS-CoV-2, αν και η σημασία της επιπλέον μετάλλαξης παραμένει ασαφής.
Η παραλλαγή Delta, η οποία πιστεύεται ότι είναι δύο φορές πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού που προκαλεί το COVID-19, θεωρείται υπεύθυνη για περίπου το 90% των νέων κρουσμάτων στο Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι αξιωματούχοι της υγείας λένε ότι φοβούνται ότι το στέλεχος Delta Plus θα μπορούσε να αποδειχθεί ισχυρότερο και πιο μολυσματικό από τον προκάτοχό του.
Ο Καν ανέφερε την Τετάρτη ότι ανώνυμοι επαγγελματίες αξιωματούχοι πιστεύουν ότι εάν συνεχιστεί η τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων, τον επόμενο μήνα θα βλέπουμε χιλιάδες άτομα να εισέρχονται σε καραντίνα κάθε μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φοβούνται ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω την οικονομία και ενδεχομένως να διαταράξει την αρχή του σχολικού έτους.
Ωστόσο, οι υπουργοί αποφάσισαν την Τρίτη να διευκολύνουν τους περιορισμούς, μειώνοντας την καραντίνα σε επτά ημέρες από τις τρέχουσες 10-14 ημέρες, ενώ αρνήθηκαν να υποστηρίξουν πρόταση του Υπουργείου Υγείας που θα είχε επαναφέρει ορισμένα όρια στις συγκεντρώσεις.
Ο υπουργός Ze’ev Elkin, μέλος του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου του κοροναϊού, δήλωσε στο Army Radio την Τετάρτη ότι το υπουργείο Υγείας «ήρθε με λίγη κατανόηση του τι θέλει, αλλά δεν κατάφερε να το θέσει σε νομική διατύπωση»
Το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει να εισαγάγει εν μέρει το σύστημα Green Pass για εσωτερικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα, όπως γάμοι, παραστάσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια, καφετέριες και σπίτια λατρείας.
Σύμφωνα με το σύστημα, στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν αναρρώσει από τον ιό θα απαγορευτεί η είσοδος, εκτός εάν κάνουν γρήγορο test έξω από το χώρο ή παρουσιάσουν αρνητικό τεστ  που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες 48 ώρες.
Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της κοροναϊκής ότι η κυβέρνηση εισήγαγε μέτρα με τα οποία μπορεί να ζήσει το κοινό.
«Περιμένουμε από όλο το κοινό να συμμορφωθεί πλήρως με τις καραντίνες, με τα test, τις προσωπικές καραντίνες, με τους εμβολιασμούς και τις μάσκες», δήλωσε ο Bennett.
«Δεσμευόμαστε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία με τον ελάχιστο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι υπουργοί αποφάσισαν επίσης να δημιουργήσουν σημεία γρήγορων test  σε ολόκληρη τη χώρα.

Αφού μείωσε με επιτυχία τον αριθμό των μολύνσεων το Ισραήλ ξεκίνησε να άρει σε μεγάλο βαθμό τους περιορισμούς που είχε επιβάλει τον τελευταίο χρόνο για να περιορίσει τη νοσηρότητα. Ωστόσο, με την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων, έχουν γίνει συζητήσεις από αξιωματούχους σχετικά με την ανάγκη επαναφοράς ορισμένων μέτρων.
 
Ο Nachman Ash, ο πρώην τσάρος κορανοϊού που ανέλαβε την Τρίτη ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας από την Chezy Levy, δήλωσε την Τετάρτη ότι βλέπει το δρόμο προς τα εμπρός ως ένα μείγμα ορισμένων κανόνων και ορίων για τις συγκεντρώσεις του Green Pass.
«Όσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των περιπτώσεων, φαίνεται ότι θα πρέπει να γίνουν τα βήματα», είπε στον ιστότοπο ειδήσεων Ynet. “Το κύριο πρόβλημα είναι οι εσωτερικοί χώροι.”
Με απλά λόγια χάνεται παντού στον πλανήτη η μπάλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου