Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Τρεις πρόσφατες δημοσιεύσεις για τα εμβόλια με σχολιασμό από τον τ.Διευθυντή Παιδιατρικής κλινικής Ν.Ε.Π.Θ. (Λοιμωδών), Ιωάννη Καβαλιώτη


Μας το λέει καθαρά ο Dr Fauci
Τι δήλωσε πάλι ο κορυφαίος (!!!) αρχιτέκτονας της πανδημίας και της εκστρατείας φόβου Dr Fauci: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια αναμένεται να παρέξουν καλύτερη προστασία έναντι των κυκλοφορούντων στελεχών omicron. Επέστησε όμως την προσοχή, διότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε πόσο καλύτερη θα είναι αυτή η προστασία. Τα εμβόλια εγκρίθηκαν και συστήνονται με βάση θετικά προκλινικά δεδομένα από πειραματόζωα (ποντίκια) και από προηγούμενα στελέχη της omicron που μελετήθηκαν παλαιότερα. (Healio 08-09-2022)

Πόσο πιο απλά να μας πει ο άνθρωπος ότι όσοι κάνουν τις αναμνηστικές αυτές δόσεις θα αποτελέσουν στην ουσία το πειραματικά άτομα της δοκιμής στους ανθρώπους;  Και πόσο πιο απλά να ειπωθεί ώστε πολλοί γιατροί και ειδικά παιδίατροι (καθ ύλην αρμόδιοι για εμβόλια) να πάψουν να περιμένουν εναγωνίως τη δόση αυτή που για πολλούς θα είναι η 5η μιας και προσέτρεξαν να κάνουν από μηνών την τρίτη; Ο φόβος (αιτιολογημένος ή μη) καταστέλλει και τις απλές αντιληπτικές λειτουργίες φαίνεται. 

Ετήσια Εμβόλια; 
Σύμφωνα με το Reuters, στις ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα η σύσταση για ένα ετήσιο εμβόλιο  κατά της COVID-19, μιας και τα νέα εμβόλια που θα κυκλοφορήσουν εντός ολίγου καλύπτουν τις τρέχουσες μεταλλάξεις. Μάλιστα ο πρόεδρος Joe Biden είπε χαρακτηριστικά " ένα εμβόλιο, μια φορά τον χρόνο, κάθε φθινόπωρο". (Reuters, 07-09-2022)

Πολύ ωραία. Θυμηθείτε κάτι απλό. Τα σκευάσματα με τα οποία εμβολιάσθηκαν δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα λάβουν επίσημη κανονική άδεια το 2023 (προς το τέλος νομίζω). Θυμηθείτε λοιπόν ότι δεν θα λάβουν την άδεια αυτή, απλά γιατί δεν θα το ζητήσουν οι ίδιες οι εταιρείες, οι οποίες μάλλον θα παρουσιάσουν και θα ζητήσουν άδεια για νέα σκευάσματα. 

Επικαιροποιημένα Εμβόλια - Φρούδες Ελπίδες;
Το CDC ψήφισε υπέρ της χορήγησης δύο νέων εμβολίων της Pfizer/BionTech και της Moderna για χρήση ως αναμνηστική δόση σε ηλικίες από 12 και 18 ετών αντίστοιχα. Τα εμβόλια περιέχουν το αρχικό στέλεχος του ιού και στελέχη που στοχεύουν τις παραλλαγές BA.4 και ΒΑ.5 (Ηealio 02-09-2022).

Προσέξτε όμως, παρακαλώ, δύο πράγματα πριν αρχίσετε να ακούτε τις ενθουσιώδεις προτροπές των ημετέρων ειδικών.
1. Τα εμβόλια αυτά εγκρίθηκαν χωρίς να υπάρχουν μελέτες σε ανθρώπους (Ηealio 02-09-2022). Αν υπάρξουν στο μέλλον θα δούμε. 
2. Μην ελπίζετε σε κάτι. Τα ενημερωμένα αυτά εμβόλια για την COVID-19 (σημειωτέον έχουν εγκριθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο), δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο. Θα έχουν την ίδια περίπου προστασία με τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια, όπως προκύπτει από αρχικά στοιχεία (που; σε ανθρώπους ή σε πειραματόζωα;). Τα ενισχυτικά λοιπόν εμβόλια που στοχεύουν και την omicron έχουν οριακά οφέλη σε σύγκριση με μια επιπλέον δόση του παλαιότερου εμβολίου. Ιδιαίτερα το όφελος αφορά την αποφυγή νοσηλείας  (Νature, 01-09-2022).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου