Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Κορυφαίοι Αμερικανοί επιστήμονες του Johns Hopkins και του UCS σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 σε νέους: “Ανήθικο” και έως και 98 φορές χειρότερο από τη ίδια την νόσο


Μία ομάδα εννέα ειδικών από το Harvard, το Johns Hopkins και άλλα κορυφαία πανεπιστήμια δημοσίευσε μία έρευνα που αλλάζει το παράδειγμα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων για την COVID-19 και εξηγεί γιατί η υποχρεωτική χρήση εμβολίων για φοιτητές είναι ανήθικη (η αλλαγή παραδείγματος, μια έννοια που εισήχθη στο κοινό λεξικό από τον Αμερικανό φυσικό και φιλόσοφο Thomas Kuhn, είναι μια θεμελιώδης αλλαγή στις βασικές έννοιες και τις πειραματικές πρακτικές ενός επιστημονικού κλάδου).

Από τους Jennifer Margulis και Joe Wang/The Epoch Times

Η μελέτη των 50 σελίδων, η οποία δημοσιεύτηκε στο The Social Science Research Network στα τέλη Αυγούστου, ανέλυσε δεδομένα από τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) των ΗΠΑ και στοιχείων από τη φαρμακευτική βιομηχανία σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εντολές για ενισχυτικές δόσεις COVID-19 σε νέους μπορεί να προκαλέσουν 18 έως 98 πραγματικά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες για κάθε νοσηλεία που σχετίζεται με τη λοίμωξη COVID-19.
Στην εργασία, συν-συγγραφείς είναι ο Dr. Stefan Baral, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο χειρουργός Martin Adel Makary, M.D., καθηγητής στο Johns Hopkins, γνωστός για τα βιβλία του που αποκαλύπτουν ιατρικές παρανομίες, συμπεριλαμβανομένου του «Unaccountable: What Hospitals Won’t Tell You and How Transparency Can Reverse Cane Heath Care» και ο Dr. Vinayak Prasad, αιματολόγος-ογκολόγος, ο οποίος είναι καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του UCSF -(University of California San Francisco Parnassus Campus), καθώς και συγγραφέας πάνω από 350 ακαδημαϊκών και άρθρων.
Αλλά μεταξύ αυτής της ομάδας ειδικών υψηλού προφίλ που συνέταξαν την εργασία, ίσως ο πιο αξιοσημείωτος είναι ο Salmaan Keshavjee, M.D., Ph.D., σημερινός Διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Παροχής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Harvard και καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard. Ο Keshavjee έχει επίσης συνεργαστεί εκτενώς με το Partners In Health, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τη Βοστώνη, συνιδρυτής του οποίου ήταν ο αείμνηστος Dr. Paul Farmer ο οποίος συνέβαλε στις έρευνες για τη θεραπεία της ανθεκτικής στα φάρμακα φυματίωσης, σύμφωνα με τη διαδικτυακή του βιογραφία.
Όπως αναφέρεται στη μελέτη, οι φοιτητές σε πανεπιστήμια στην Αμερική, τον Καναδά και το Μεξικό έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να έχουν μια τρίτη δόση των εμβολίων κατά της COVID-19 ή να μην εγγραφούν. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές γυμνασίου που μόλις ξεκινούν το κολέγιο ενημερώνονται επίσης ότι τα εμβόλια για την COVID-19 είναι «υποχρεωτικά» προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Αυτές οι εντολές υπόχρεωτικού εμβολιασμού είναι ευρέως διαδεδομένες. Υπάρχουν επί του παρόντος 15 πολιτείες στις ΗΠΑ που εξακολουθούν να τιμούν τις προσωπικές πεποιθήσεις για εξαιρέσεις και 44 πολιτείες, μεταξύ των οποίων και η Washington DC, οι οπόιες επιτρέπουν τις θρησκευτικές εξαιρέσεις ως προς τα εμβόλια. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις πολιτείες, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια λένε στους γονείς ότι δεν θα δεχτούν εξαιρέσεις εμβολίων που αναγνωρίζονται από το κράτος.
Με βάση προσωπικές συνεντεύξεις σε δώδεκα περίπου οικογένειες, οι The Epoch Times έμαθαν ότι οι διαχειριστές σε ορισμένα κολέγια και πανεπιστήμια ενημερώνουν τους φοιτητές ότι έχουν τις δικές τους ιατρικές ομάδες που απασχολούνται στα πανεπιστήμια προκειμένου να ελέγχουν τις ιατρικές απαλλαγές που υποβάλλονται από φοιτητές και υπογράφονται από ιδιώτες γιατρούς. Αυτοί οι γιατροί, ισχυρίζονται οι οικογένειες, θα αποφασίζουν εάν οι λόγοι υγείας που αναφέρονται είναι ιατρικά έγκυροι.

Πέντε Ηθικά επιχειρήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού με ενισχυτικές δόσεις
Αν και σπάνια αναφέρεται στα συστημικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί κατά της COVID-19 έχουν προκαλέσει πολλές διαμάχες.
Ενώ ορισμένες χώρες αποζημιώνουν αθόρυβα τους ανθρώπους στους οποίους έχουν υπάρξει ιατρικά προβλήματα από παρενέργειες εξαιτίας των εμβολίων και άλλες χώρες περιορίζουν τις συστάσεις εμβολιασμού κατά τις covid-19, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτείνουν τώρα τα παιδιά 12 ετών και άνω να λάβουν το ειδικό ενισχυτικό εμβόλιο κατά της Omicron της Pfizer-BioNTech και σε νεαρούς ενήλικες άνω των 18 ετών την ενημερωμένη δόση της Moderna.
Την ίδια στιγμή, οι αρχές δημόσιας υγείας στον Καναδά προτείνουν ότι οι Καναδοί θα χρειάζονται εμβόλια για τον COVID-19 κάθε 90 ημέρες. Σε ένα πλαίσιο συγκεχυμένων και συχνά μεταβαλλόμενων συστάσεων σχετικά με τη δημόσια υγεία και την κόπωση που έχει προέλθει, οι συντάκτες της νέας εργασίας υποστηρίζουν ότι οι εντολές ενίσχυσης των πανεπιστημίων είναι ανήθικες. Δίνουν πέντε συγκεκριμένους λόγους για αυτόν τον ισχυρισμό:
1) Έλλειψη διαφάνειας στη χάραξη πολιτικής: Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει επίσημη και επιστημονικά αυστηρή ανάλυση κινδύνου-οφέλους για το εάν οι ενισχυτικές δόσεις είναι χρήσιμες στην πρόληψη σοβαρών λοιμώξεων και νοσηλειών για νεαρούς ενήλικες.
2) Αναμενόμενο κακό: Μια ματιά στα επί του παρόντος διαθέσιμα δεδομένα δείχνει ότι οι εντολές θα οδηγήσουν σε αυτό που οι συγγραφείς αποκαλούν «καθαρή αναμενόμενη βλάβη» για τους νέους. Αυτή η αναμενόμενη βλάβη θα υπερβεί το πιθανό όφελος εξαιτίας των ενισχυτικών δόσεων.
3) Έλλειψη αποτελεσματικότητας: Τα εμβόλια δεν έχουν αποτρέψει αποτελεσματικά τη μετάδοση της COVID-19. Δεδομένου του πόσο κακώς αποδίδουν -οι συγγραφείς την αποκαλούν «μέτρια και παροδική αποτελεσματικότητα»- οι αναμενόμενες βλάβες που προκαλούνται πιθανότατα υπερτερούν των οφελών για τη δημόσια υγεία.
4) Οι νέοι που έχουν υποστεί παρενέργειες από τα εμβόλια δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής: Ο εξαναγκασμός του εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την φοίτηση στο κολέγιο είναι ιδιαίτερα προβληματικός επειδή οι νέοι που τραυματίζονται από αυτά τα εμβόλια πιθανότατα δεν θα μπορούν να λάβουν αποζημίωση για αυτά τα ιατρικά προβλήματα.
5) Βλάβη για την κοινωνία: Οι εντολές, επέμειναν οι συγγραφείς, εξοστρακίζουν τους μη εμβολιασμένους νεαρούς ενήλικες, αποκλείοντάς τους από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τις ευκαιρίες απασχόλησης. Ο εξαναγκαστικός εμβολιασμός συνεπάγεται «μείζονες παραβιάσεις της ελεύθερης επιλογής του επαγγέλματος και της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι», έγραψαν οι επιστήμονες, ειδικά όταν «οι εντολές δεν υποστηρίζονται από επιτακτική αιτιολόγηση για τη δημόσια υγεία».
Οι συνέπειες της μη συμμόρφωσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απεγγραφή, την απώλεια πρόσβασης στο Διαδίκτυο, την απώλεια πρόσβασης στο γυμναστήριο και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις και την εκδίωξη από τη στέγαση της πανεπιστημιούπολης. Αυτές οι τιμωρητικές προσεγγίσεις, σύμφωνα με τους συγγραφείς, έχουν οδηγήσει σε περιττό ψυχοκοινωνικό στρες, δυσφήμιση, απώλεια εισοδήματος και φόβο απέλασης, για να αναφέρουμε μόνο μερικές.

22.000 έως 30.000 νεαροί ενήλικες που δεν είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό πρέπει να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί μόλις 1 νοσηλεία

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας των εμβολίων είναι μια σημαντική ανησυχία για τους ερευνητές. Με βάση την ανάλυσή τους στα δημόσια δεδομένα που παρασχέθηκαν από το CDC, υπολόγισαν ότι μεταξύ 22.000 και 30.000 νεαροί ενήλικες που δεν είχαν μολυνθεί προηγουμένως θα έπρεπε να ενισχυθούν με ένα εμβόλιο mRNA για να αποτραπεί μόνο μία νοσηλεία.
Ωστόσο, αυτή η εκτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη την προστασία που παρέχει μία προηγούμενη μόλυνση. Έτσι, επέμειναν οι συγγραφείς, «αυτό πρέπει να θεωρείται μια συντηρητική και αισιόδοξη εκτίμηση του οφέλους». Με άλλα λόγια, τα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 είναι ουσιαστικά άχρηστα.

Υποχρεωτικές ενισχυτικές δόσεις προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό
Αλλά η τεκμηριωμένη έλλειψη αποτελεσματικότητας είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν περαιτέρω ότι ανά κάθε νοσηλεία COVID-19 που αποτρέπεται σε νεαρούς ενήλικες που δεν είχαν μολυνθεί προηγουμένως με COVID-19, τα δεδομένα δείχνουν ότι θα προκληθούν από τους ίδιους τους εμβολιασμούς 18 έως 98 «σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες».
Αυτά τα συμβάντα περιλαμβάνουν έως και τρεις φορές περισσότερες μυοκαρδίτιδες σχετιζόμενες με εμβολιασμούς σε νεαρούς άνδρες σε σχέση με την πρόληψη νοσηλείας και έως και 3.234 περιπτώσεις άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών, τόσο σοβαρών που θα παρεμπόδιζαν τις κανονικές καθημερινές δραστηριότητες.
Η συγκεκριμένη μελέτη είναι απαραίτητη για όποιον προσπαθεί να αποφασίσει αν χρειάζεται περισσότερους εμβολιασμούς. Οι συγγραφείς ολοκλήρωσαν τη μελέτη τους με ένα κάλεσμα για δράση. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις εντολές που αφορούν νεαρούς ενήλικες, να είναι βέβαιοι ότι όσοι έχουν ήδη τραυματιστεί από αυτά τα εμβόλια θα αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία που προκαλούν οι εντολές τους και να διεξάγουν ανοιχτά και να μοιράζονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων κινδύνου-οφέλους των εμβολίων για διάφορες ηλικιακές ομάδες.
Αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα, υποστήριξαν οι συγγραφείς, για να «ξεκινήσει μια μακρά διαδικασία ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης στη δημόσια υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου