Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Πύρινο άρθρο της The Wall Street Journal για όσους κατέστρεψαν τους μαθητές με τα lockdowns στα σχολεία και τώρα ζητούν Αμνηστία!


Η Αριστερά δεν θα συγχωρήσει ποτέ τους αντιφρονούντες του shutdown και των lockdowns, ιδίως τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis που είχαν δίκιο
 
To άρθρο του The Atlantic το οποίο ζητά να δώσουμε Αμνηστία σε όσους κατέστρεψαν συνειδητά τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο πλανήτη με την κατασκευή ενός εργαστηριακού ιού, τα lockdowns που σκοπό είχαν να επιβάλουν τους εμβολιασμούς με σκοπό τις ψηφιακές ταυτότητες-κρυποτονομίσματα-πορτοφόλια, προκαλεί συσσωρευμένη οργή τόσο που εξανάγκασε την The Wall Street Journal να δημοσιεύσει ένα άρθρο-καταπέλτη για το κλείσιμο των σχολείων στις ΗΠΑ.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Randi Weingarten τη Δευτέρα αναγνώρισε σιωπηρά ότι το να κρατηθούν τα σχολεία κλειστά κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν λάθος. Θαύματα συμβαίνουν, προφανώς. Αλλά τώρα θέλει επίσης οι γονείς – ειδικά αν είναι ψηφοφόροι την επόμενη εβδομάδα – να συγχωρήσουν την ίδια και τους πολιτικούς της συμμάχους χωρίς να ζητήσουν συγγνώμη ή να τους λογοδοτήσουν. Λυπούμαστε, αυτό τους κάνει να ξεφύγουν πολύ εύκολα.
«Συμφωνώ», έγραψε στο Twitter η κ. Weingarten με έναν σύνδεσμο προς το κομμάτι της Emily Oster «Let’s Declare a Pandemic Amnesty», στο The Atlantic. Το άρθρο υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να συγχωρήσουν τους ειδικούς και τους κυβερνητικούς ηγέτες για τα λάθη (!) τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η κ. Oster αναφέρει το κλείσιμο των σχολείων ως παράδειγμα: «Υπάρχει μια αναδυόμενη (αν όχι καθολική) συναίνεση ότι τα σχολεία στις ΗΠΑ ήταν κλειστά για πάρα πολύ καιρό: Οι κίνδυνοι για την υγεία από την εξάπλωση του COVID στο σχολείο ήταν σχετικά χαμηλοί, ενώ το κόστος για την ευημερία και την εκπαιδευτική πρόοδο των μαθητών ήταν υψηλά».
Ωστόσο, προσθέτει, «την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020 είχαμε μόνο αναλαμπές πληροφοριών. Λογικοί άνθρωποι –άνθρωποι που νοιάζονταν για τα παιδιά και τους δασκάλους– υποστήριξαν και στις δύο πλευρές της συζήτησης για την επανέναρξη».
Αυτό είναι τρομερά γενναιόδωρο για το Team Shutdown, το οποίο περιελάμβανε όλους τους προοδευτικούς σπουδαίους και καλούς και σχεδόν όλα τα ΜΜΕ. Ωστόσο, ήταν σαφές μέχρι το καλοκαίρι του 2020 ότι τα παιδιά διέτρεχαν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια. Παλεύανε επίσης με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως και οι γονείς τους. Θα έπρεπε να είχαν γίνει όλες οι προσπάθειες για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, όπως έκανε η Φλόριντα τον Αύγουστο του 2020, και να παραμείνουν ανοιχτά.
Αλλά τα σωματεία των εκπαιδευτικών άσκησαν σκληρές πιέσεις για να τους κρατήσουν κλειστούς και πέτυχαν σε πάρα πολλά μέρη όπου κυριαρχούν στην τοπική και πολιτειακή πολιτική. Πολλές σχολικές περιοχές των μεγάλων πόλεων άνοιξαν ξανά πριν την άνοιξη του 2021. Το Σικάγο δεν πρόσφερε πλήρη προσωπική μάθηση μέχρι το περασμένο φθινόπωρο. Τα αποτελέσματα στη χαμένη μάθηση ήταν καταστροφικά. Η κ. Oster συγχωρεί την κ. Weingarten επειδή «σε κάθε θέμα, κάποιος τελικά αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο και κάποιος άλλος αποδείχθηκε ότι είχε άδικο» και «σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σωστοί άνθρωποι είχαν δίκιο για λάθος λόγους». Μπορείτε να μαντέψετε ποιοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι.
Αυτή η έκκληση για συγχώρεση θα ήταν πιο εύλογη εάν το λόμπι του lockdown και των κλειστών σχολείων είχε δείξει μεγαλύτερη προθυμία κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ακούσει άλλα επιχειρήματα που αποδείχθηκαν σωστά. Αντίθετα, απέρριψαν και προσπάθησαν να δυσφημήσουν τους συντάκτες της Διακήρυξης του Μεγάλου Μπάρινγκτον (Great Barrington Declaration) που υποστήριξαν την εστιασμένη προστασία των πιο ευάλωτων κατά το άνοιγμα των σχολείων. Οι τεχνολογικές πλατφόρμες τους λογοκρίνουν.
Η κ. Oster λέει ότι «τα περισσότερα λάθη έγιναν από ανθρώπους που εργάζονταν σοβαρά για το καλό της κοινωνίας». Όμως τα σωματεία των εκπαιδευτικών παραπλάνησαν σκόπιμα το κοινό διαφημίζοντας τους κινδύνους του ιού για τα παιδιά. Το έκαναν αυτό μόνο για να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από το Κογκρέσο για να «ξανοίξει με ασφάλεια» και να αντισταθμίσει τις μαθησιακές απώλειες από τις διακοπές λειτουργίας. Οι Δημοκρατικοί τους έδωσαν 122 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάρτιο, μόνο το 15% περίπου των οποίων δαπανήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.
(Η μήπως το έκαναν για να επιβάλουν τα εμβόλια COVID στα παιδιά;)
«Το να κάνεις κάτι λάθος δεν ήταν ηθική αδυναμία», γράφει η κ. Oster. Αλλά στην περίπτωση της κυρίας Weingarten, ήταν.
Μια βεβαιότητα: Η αριστερά δεν θα συγχωρήσει ποτέ τους αντιφρονούντες του shutdown και των lockdown, ιδίως τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis που είχαν δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου