Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ο Συρίγος, ο Τσακαλώτος και η ατάκα της χρονιάς...


Νόρα Ράλλη

Ο Συρίγος είπε την αλήθεια

Να πεις ότι βγήκε και καμιά πολιτική είδηση ουσίας προχθές, να πω. Δεν βγήκε, οπότε τι να πω; «Δεν είμαι αφελής», είπε... Ας πω πως αυτό είναι μια κάποια πολιτική είδηση. Που την ακούν στη Γερμανία και γελάνε, την ακούν στην Αμερική (άνω και κάτω) και λεν «όξι από ’δώ!», την ακούν... και στην Ελλάδα και κάνουν τον σταυρό τους, και οι άθεοι ακόμα!
Είπε και πως «το μαξιλάρι το έχω εγώ για να κοιμάμαι» – ο ξύπνιος! Στα 37 δισεκατομμύρια που άφησε «μαξιλαράκι» φουσκωτό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο προσώρας πρωθυπουργός – κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας. Αυτό, που αρχικά δεν είχε δεχθεί πως υπάρχει. Αυτό, που μετά είπε πως αυτός το έφτιαξε. Αυτό, πάνω στο οποίο πλέον κοιμάται κι ονειρεύεται και κάθε τόσο ρεύεται.
Ο Τσακαλώτος απάντησε. Και τι δεν είπε. Για το τι βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν έγινε κυβέρνηση είπε. Α, ρε δόλιε Τσακαλώτε – μόνο που σκέφτομαι το τι θα βρεις μόλις ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τρέμω. Που μια τετραετία δεν θα φτάνει για να ξεκάνει (όποια κυβέρνηση πλην της παρούσης κι αν βγει) τα όσα έχει κάνει η παρούσα, ξεκάνοντάς μας.
Τίποτα, τίποτα. Την αλήθεια την είπε προχθές ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος, σαν δέχτηκε να συναντήσει τα σωματεία των καλλιτεχνών. «Γιατί εμάς μας υποβιβάζετε σε αποφοίτους Λυκείου, ενώ στα Κολέγια δίνετε επαγγελματικά δικαιώματα;» τον ρώτησαν. «Γιατί μας το ζήτησαν». Αυτό απάντησε ο τιτανοτεράστιος Συρίγος: «Γιατί μας το ζήτησαν». Αυτή είναι η ατάκα της χρονιάς, η βαθιά αλήθεια της Ν.Δ. Τόσο απλά, τόσο κυνικά, τόσο ιδιωτικά. Τόσο idiota...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου