Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Σταύρος Λυγερός: Η θεσμική "σουργελοποίηση" στην εποχή της "μεταδημοκρατίας"


Ο επικεφαλής του Slpress.gr Σταύρος Λυγερός, σε μια μεγάλη συζήτηση στον 98.4, σχολιάζει τα εκλογικά αποτελέσματα στα Σκόπια και τις αρνητικές εξελίξεις και για την Ελλάδα με την Συμφωνία των Πρεσπών,  με την εκλογική ισχύ της Γκιορντάνα Σιλιάνοβσκα, που υποστηρίζεται από το δεξιό-εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE  που προηγείται με μεγάλη διαφορά,  σύμφωνα τα αποτελέσματα του υποψήφιου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SDSM και νυν προέδρου Στέβο Πεντάροφσκι και έτσι θα έχει το προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα γίνει στις 8 Μαΐου την ίδια ημέρα με τις βουλευτικές εκλογές. Χαρακτηρίζει απαράδεκτη και μόνο την ύπαρξη συζήτησης στην Ελλάδα για παραχώρηση αντιαεροπορικών συστημάτων άμυνας στην Ουκρανία, την ώρα που η χώρα μας βιώνει την διαρκή απειλή και αμφισβήτηση και στο πεδίο,  από την αναθεωρητική Τουρκία. 
Όλα αυτά, την ώρα που όπως υποστηρίζει η "σουργελοποίηση" της πολιτικής ζωής της χώρας, σε συνδυασμό με τα απαράδεκτα γεγονότα όπως το χθεσινό στη Βουλή με ανοιχτές βιαιοπραγίες και βρισιές για προσωπικούς όμως και όχι πολιτικούς λόγους, συνθέτουν ένα σκηνικό παρακμής του πολιτικού συστήματος. Ο Σταύρος Λυγερός κάνει λόγο για μια κατάσταση μεταδημοκρατίας, όπου οι παραστάσεις των προηγούμενων γενιών σε ένα σύστημα δημοκρατίας με πολλές τραυματικές απολήξεις, ουδόλως σχετίζεται με αυτό που σήμερα αποκάλεσε δημοκρατικοφάνεια και μάλιστα κατ επίφαση. 
Μάλιστα, ακόμη και για την απόφαση του Αρείου Πάγου, να απαγορεύσει την κάθοδο στους "Σπαρτιάτες" στις εκλογές, επεσήμανε, πως όσο απεχθείς κι αν είναι οι ιδέες που εκφράζει ο συγκεκριμένος χώρος, το κράτος δεν μπορεί να απαγορεύει τις ιδέες του, αυτές απομονώνονται με πολιτικές πράξεις σε μια δημοκρατική λειτουργία και όχι με απαγορεύσεις. Το κράτος οφείλει να είναι σκληρό για την προστασία των δημοκρατικών λειτουργιών, όταν οι πράξεις είναι ποινικά κολάσιμες κι όχι για τις ιδέες όσο αποκρουστικές κι αν είναι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου