Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Οι «Χρυσές λόγχες» του Φιλίππου του Ε’...

Του Στάθη

@ Εκτός από τον δικομματισμό ο μεγάλος ηττημένος αυτών των εκλογών είναι επίσης και η μιντιακή τυραννίδα που τόσο πιστά τον υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια...
@  Όλα τα Μέσα Ενημέρωσης που συνδέονται με εταιρείες, τράπεζες και αστικά κόμματα, όλα αυτά τα Μέσα που συνελόντι ειπείν αποκαλούμε Μέσα της Διαπλοκής
@ βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε θέση άμυνας.
@ Με το κύρος τους καταρρακωμένο, την απήχησή τους στους αναγνώστες, στους ακροατές και στους θεατές μειωμένη, και τη δυσπιστία των πολιτών εις ό,τι αφορά τις προθέσεις τους να έχει ανέβει όπως ο υδράργυρος στα θερμόμετρα.
@ Από καιρό η αξιοπιστία των ΜΜΕ της Διαπλοκής είχε τρωθεί, τώρα όμως, σε συνθήκες εξελισσόμενης λαϊκής χειραφέτησης, όλο και λιγότεροι πολίτες τα παρακολουθούν με όλο και περισσότερους εξ αυτών να τα σιχτιρίζουν.
@ Η αμηχανία, ενίοτε ο τρόμος και διαρκώς ο εκνευρισμός χαρακτήρισε και χαρακτηρίζει επ’ εσχάτοις τις ομιλούσες γραβάτες της τηλοψίας και τις εντολοδόχες πένες του χάρτινου και ηλεκτρονικού Τύπου.
@ «Ντόπερμαν της ενημέρωσης» που μόλις λίγες εβδομάδες πριν κατηγορούσαν, φερ’ ειπείν, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποθάλπει κουκουλοφόρους - τώρα βλέπουν 1.061.265 Ελληνίδες κι Ελληνες να τον έχουν υπερψηφίσει χωρίς «να έχουν
@ συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Και τρίβουν τα μάτια τους. Χωρίς όμως να μεταμελούνται - έστω για τα μάτια του κόσμου. Για παράδειγμα,
@ σε κοσμοσυρροή μιλούσε ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές προχθές, ούτε ένα πλάνο δεν πρόβαλε το Mega ή ο ΣΚΑΪ.
@ Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: μπορεί τις εφημερίδες να τις εκδίδουν αφεντικά, τις γράφουν όμως δημοσιογράφοι.
@ Συνεπώς οι ευθύνες των δημοσιογράφων απέναντι στους πολίτες (και τη δημοκρατία) παραμένουν σημαντικές και, με βάση τη δεοντολογία, προσωπικές.
@ Το ίδιο ισχύει και για τα ραδιόφωνα και για τις τηλεοράσεις. Δεν φταίει, για παράδειγμα, ο κ. Αλαφούζος αν ο Μπάμπης ο Σκάις λέει ό,τι θα ήθελε ο κ. Αλαφούζος, αν ο Μπάμπης έχει επιλέξει αυτόν τον ρόλο.
@ Το ίδιο και στο Mega ή όπου αλλού, δεν φταίνε μόνον τα αφεντικά, αλλά κυρίως οι δημοσιογράφοι που έχουν επιλέξει να υπηρετούν τα αφεντικά,
@ βασιλικότεροι συνήθως του βασιλέως. Και κατά τούτο, όλο και πιο μισητοί πλέον. Διότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να πληροφορεί τον λαό ή να του εκθέτει την άποψή του,
@ να υπηρετεί δηλαδή τους πολίτες και τη δημοκρατία και όχι τα οικονομικά συμφέροντα του αφεντικού του, ειδικώς αν αυτά σχετίζονται με δημόσια έργα ή δημόσιο χρήμα.
@ Αυτήν τη στιγμή τα περισσότερα απ’ τα ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα, ΔΟΛ, Πήγασος, Mega και άλλα κολυμπούν ή μάλλον θαλασσοπνίγονται σε θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα που εξασφάλισαν όλα
@ αυτά τα χρόνια εξυπηρετώντας τα κόμματα εξουσίας. Τώρα που η πολιτική έκφραση αυτής της εξουσίας, ο δικομματισμός, κατέρρευσε, είναι
@ φυσικό επακόλουθο τα ΜΜΕ αυτά να πολεμούν λυσσασμένα την ανάδειξη του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο, καθώς και κάθε άλλης δύναμης που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την τυραννίδα τους.
@ Τα αφεντικά.
@ Οι δημοσιογράφοι όμως;
@ Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια στον Τύπο χάθηκε το 50% των δημοσιογραφικών θέσεων εργασίας. Αυτήν τη στιγμή εργάζονται στον Τύπο οι μισοί με τους μισούς μισθούς, απ’ όσους εργάζονταν πριν δυόμισι ή τρία χρόνια. Καλοί δημοσιογράφοι είναι τώρα άνεργοι ή χαμηλόμισθοι, όπως και κακοί δημοσιογράφοι είναι τώρα άνεργοι ή χαμηλόμισθοι.
@ Οι τελευταίοι, οι κακοί, έπεσαν μέσα στον λάκκο που άνοιγαν χρόνια τώρα για κάθε άλλον εργαζόμενο αυτής της χώρας, γεωργό, εργάτη, υπάλληλο, δημόσιον ή ιδιωτικόν.
@ Οι άθλοι αυτοί, μέσα στο λάκκο τους συμπαρέσυραν και καλούς συναδέλφους τους, καλούς επαγγελματίες που προσπάθησαν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια καλά τη δουλειά τους.
@ Ο δρόμος όμως που άνοιξαν στα αφεντικά τα τσιράκια τους δεν κάνει διακρίσεις - το αφεντικό τρώει αδιακρίτως το «ποσοστό» που κάθε φορά προγράφει, άντε το τσιράκι να το φάει τελευταίο, όμως θα το φάει κι αυτό.
@ Τώρα στα ΜΜΕ γίνονται «ανακατατάξεις» - αυτός είναι ο ευφημισμός των απολύσεων. Ο τρόμος, λοιπόν, που διακρίνουμε στα πρόσωπα που ομιλούν από οθόνης στον λαό σαν να τον δαγκώνουν, δεν έχει να κάνει με την τύχη της πατρίδας αλλά εκείνων των ίδιων.
@ Δημοσιογράφοι που παίνεψαν το Μνημόνιο, που θεώρησαν αναγκαίο κακό (κι ορισμένοι αναγκαίο καλό) το καθεστώς κατοχής από την Τρόικα
@ δημοσιογράφοι που έβρισαν, μείωσαν, υπονόμευσαν κατά σειρά και κατά συρροήν γιατρούς, φαρμακοποιούς, ταξιτζήδες, γεωργούς, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, εργάτες, λιμενεργάτες, νοσοκομειακούς, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους,
@ δημοσιογράφοι που κατηγορούσαν τον λαό για λαϊκισμό, που απέδιδαν την παθολογία την οποία δημιούργησαν οι Δυνατοί στον χαρακτήρα του λαού,
@ δημοσιογράφοι σίριαλ κίλερς που υπέσκαψαν τον αυτοσεβασμό των πολιτών, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, δημοσιογράφοι
@ εχθροί του λαού
@ που τον κατηγόρησαν για τεμπέλη και διεφθαρμένο, δημοσιογράφοι τσιράκια των τοκογλύφων και παπαγαλάκια των διαπλεκομένων, είναι
@ όλοι μαζί ό,τι είναι και ο δικομματισμός.
@ Είναι μάλιστα οι «χρυσές του λόγχες», διότι επί χρυσίω, είτε για τους ίδιους, είτε για τα αφεντικά τους, συνέπραξαν ώστε η χώρα να υποδουλωθεί και οι εργαζόμενοι να οδηγηθούν στην αθλιότητα.
@ Ονόματα!
@ Δεν θα τα πω εγώ! Δεν είμαι χαφιές! Ούτε θα υπογράψω εγώ για την απόλυση άλλων, όπως εκείνοι συνυπέγραψαν και συνυπογράφουν ακόμα για την απόλυση των συναδέλφων τους.
@ Τους γνωρίζετε! Είναι λοιπόν δουλειά δική σας να μην τους υπολήπτεσθε. Να μην ακούτε την προπαγάνδα τους. Να αποστρέψετε το πρόσωπο (όλα αυτά ευκτικές) - αυτό και μόνον θα τους απαξιώσει.
@ Δεν θα τους χρειάζονται τα αφεντικά τους.
@ Συντρίψατε τον δικομματισμό, συντρίψτε και τις «χρυσές λόγχες του», που προσπαθούν και τώρα να τον ανατάξουν.
@ Για ανθρωπάκια πρόκειται, για κάλπικες λίρες που πήραν, επί δικομματισμού, ψηλά τον αμανέ, συμβάλλοντας στην παντοδυναμία του τέρατος που ρήμαξε την πατρίδα.
@ Ζητείστε τώρα τον λόγο απ’ όσους τόσα χρόνια αφαιρούσαν τον λόγο απ’ τους πολίτες, στρατευμένοι στα συμφέροντα των αφεντικών της Διαπλοκής και των κανθάρων της Μίζας.
@ Η ομερτά που τους προστατεύει δεν θα κρατήσει πολύ ακόμα και πάντως δεν θα κρατήσει επ’ άπειρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου