Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Καμία χάρη στη διαπλοκή

 
“Τελειώνει το σύστημα διαπλοκής και της διαφθοράς. Το τρίγωνο της αμαρτίας: Κόμματα, μέσα ενημέρωσης και τραπεζικό σύστημα που χρεοκόπησαν την χώρα."

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
 
Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης του Γενάρη τα χρεοκοπημένα Μαυσωλεία της διαπλοκής αποφασίζουν να εξαπολύσουν "επίθεση φιλίας" στον ΣΥΡΙΖΑ και στον  Αλέξη Τσίπρα.
Η ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, κυκλοφορεί με τίτλο "Η ευκαιρία της Αριστεράς" και μάλιστα προεξοφλεί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο που υπογράφει ο Αντώνης Καρακούσης. Ο ΔΟΛ είναι το συγκρότημα που έχει παραλληλίσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Στάλιν, που έχει επιχειρήσει να τον συνδέσει με επιχειρηματικά συμφέροντα προκειμένου να δημιουργήσει ρήγματα στη σχέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον λαό, που έχει εξαπολύσει σειρά επιθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια έχει παράσχει τεράστια στήριξη στον ακροδεξιό πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται, όμως, και για το συγκρότημα που μετά το 2012, προκειμένου να σωθεί από την κατάρρευση, επένδυε στη νίκη Σαμαρά. Πρόκειται για τον ίδιο εκδοτικό οργανισμό, η εφημερίδα του οποίου, ΤΑ ΝΕΑ, τον Νοέμβριο του 2013 κυκλοφορούσαν με τίτλο "Η (βρώμικη) ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα ως φάρσα - Ο Τσίπρας κήρυξε προσκλητήριο αποστασίας". Ξεχνούσαν βέβαια τα ΝΕΑ ότι ιστορικά συνιστούν αναπόσπαστο, οργανικό κομμάτι της αποστασίας της δεκαετίας του 1960, αλλά αυτό για της διαπλοκή είναι "ψιλά γράμματα". 
Το 2012 οι χρεοκοπημένοι μιντιάρχες της διαπλοκής, είχαν "στήσει αντίσκηνα" στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, εκλιπαρώντας τον Αντώνη Σαμαρά για την σωτηρία τους, μία σωτηρία που συνδεόταν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, άρα με το εξοντωτικό πρόγραμμα που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό. Τα δυομισι τελευταία χρόνια στήριξαν με συνέπεια τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και φυσικά το οικονομικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα. Όμως, πλέον, η διαπλοκή έχει χάσει την έμπνευσή της, όπως επίσης και τις πραγματικές δυνατότητές παρέμβασής της στον δημόσιο βίο και στα πολιτικά πράγματα. Η προβλέψιμη διαπλοκή, ανεξαρτήτως των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύουν τα ΜΜΕ που ελέγχει, γνωρίζει ότι η πιθανότητα να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά μεγάλη. Γνωρίζει ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως εξάλλου αναφέρει και το κυβερνητικό πρόγραμμα του  ΣΥΡΙΖΑ, θα τελειώνει μια και καλή με της διαπλοκή και τη διαφθορά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει σειρά μέτρων ενάντια στη διαπλοκή, με εξέταση των αδειών από μηδενική βάση και έλεγχο της χρηματοδότησής τους.
Οι εκδότες και οι καναλάρχες λοιπόν, έχουν κάθε λόγο να τρέμουν εν όψει της σαρωτικής έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, που θα συνδυαστεί με το σπάσιμο του παρασιτικού συμπλέγματος, του "τριγώνου της αμαρτίας" μεταξύ πολιτικών κομμάτων – οικονομικής ολιγαρχίας/ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Τραπεζών.
Τις τελευταίες ώρες, οι ουρές και τα τσιράκια των εκδοτών, κάποια παραδιαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι κομιστές της... ενημέρωσης, επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα έχει βρει με τη διαπλοκή, με τους μεγαλοεκδότες και τους καναλάρχες, με τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη. Η ακραιφνής σαμαρική εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" μας πληροφορεί, λίγο πριν από τις εκλογές, ότι οι μέτοχοι του Mega Channel αναζητούν "συριζαίο Πρετεντέρη".
Η αλήθεια είναι, όμως, η εξής: Η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να συνεννοηθεί σε κανένα επίπεδο με τη διαπλοκή.
Από την Κόρινθο, όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλα ξεκάθαρο το μήνυμά του: "Φοβούνται ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή να τελειώσει το καθεστώς που βύθισε την Ελλάδα στην φτώχεια, την ανεργία και τη δυστυχία. Γιατί επιτέλους ήρθε η ώρα να φύγει το μνημόνιο και μαζί του να φύγει το πολιτικό προσωπικό που το υπηρέτησε πιστά. Γιατί τελειώνει το σύστημα διαπλοκής και της διαφθοράς. Το τρίγωνο της αμαρτίας: Κόμματα, μέσα ενημέρωσης και τραπεζικό σύστημα που χρεοκόπησαν την χώρα."
ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου