Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

74η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης: To ντοκουμέντο της βαρβαρότητας με την υπογραφή Χίτλερ

kriti2
 
Του Κώστα Ξυλούρη
 
Το ολοκαύτωμα της ΚΡΗΤΗΣ του 1941-1945 που δημιούργησε η χιτλερική Γερμανία, ήταν, ίσως το μεγαλύτερο που έγινε στη Μεσόγειο στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα ολοκαύτωμα στη μεγάλη και ιστορική μάχη της Κρήτης, που ισοπεδώθηκαν σχεδόν καθολικά πόλεις, κωμοπόλεις, αλλά και χωριά της Κρήτης, οι κάτοικοι των οποίων αντιστάθηκαν ηρωικά κατά της αλεξιπτωτιστικής επέλασης, κατά των ανηλεών βομβαρδισμών, κατά των Γερμανών κομάντος, των τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων, των μεταφερομένων αρμάτων μάχης και πυροβόλων. Για να καταληφθεί τελικά η Κρήτη και παράλληλα να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της απάνθρωπης Γερμανικής κατοχής και η λυσσαλέα δολοφονική πολιτική των χιτλερικών δυνάμεων απέναντι στον άοπλο και αγωνιζόμενο για ελευθερία Κρητικό Λαό. Χωρίς να υπολογίσουν την τρισχιλιετή αγωνιστική παράδοση των Κρητών απέναντι σε δυτικούς και ανατολικούς εισβολείς του νησιού.
Παράλληλες ήταν και οι ανθρώπινες θυσίες από τους βομβαρδισμούς στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, το Λασίθι για να συντελεστεί το βομβαρδιστικό ολοκαύτωμα στο νησί του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού την Κρήτη.
 
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Για να συνεχιστεί το ολοκαύτωμα μετά την πύρρεια νίκη της κατοχής της νήσου με αλλεπάλληλα εκδικητικά χτυπήματα, και αμέτρητες εκτελέσεις για να υπάρχουν ακόμα αμέτρητα μνημεία και τύμβοι Κρητών αγωνιστών σε όλους τους νομούς ακόμα και σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά. Με κορυφαία την Κάνδανο, τα Ανώγεια, τη Βιάννο, τον Αλικιανό, τον Κακόπετρο, την Κίσσαμο κ.λπ. Όλοι αυτοί οι τόποι ισοπεδώθηκαν με μανία ως χώροι για την Αντίσταση υπέρ της Ελευθερίας, ενώ τα αμέτρητα μνημεία της χιτλερικής θηριωδίας εκτελεσθέντων βάναυσα και αποτρόπαια Κρητών αγωνιστών παρουσιάζουν από τον πρώτο καιρό της θρυλικής Μάχης της Κρήτης την χιτλερική βαρβαρότητα.
Έκτοτε έχουν περάσει 74 χρόνια χωρίς να αναγνωρίσει η Γερμανία την καταστροφή της νήσου και την απάνθρωπη εξόντωση του αγωνιζόμενου κρητικού λαού. Όμως παρά τον αποξεχασμό από τον Κρητικό Λαό της χιτλερικής θηριωδίας δεν υπήρξε εδώ και 74 χρόνια μια οφειλόμενη αποφασιστική Γερμανική πρωτοβουλία για ουσιώδεις πολεμικές αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές. Αντί όμως αυτής της μεγάλης οφειλής η Γερμανία –που ηγείται οικονομικά– της σύγχρονης νέο-ταξικής Ευρώπης η Ελλάδα από τον βορρά έως τον Κρητικό νότο υφίσταται έναν φρικώδη οικονομικό πόλεμο. Με συνέπεια την καταστροφή της οικονομίας της χώρας και την εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού-Κρητικού λαού με χιλιάδες θύματα από την επιβληθείσα δυστυχία.
 
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΓΚΑΟΥΚ
Παρά το γεγονός ότι ύστερα από μια εξαετή εξουθένωση του λαού μας ο πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας κ. Γκάουκ καθώς και η καγκελάριος κ. Μέρκελ δήλωσαν την αναγνώριση των πολεμικών καταστροφών που έγιναν στα 4 χρόνια πολεμικής κατοχής της Ελλάδας και στα 5 χρόνια κατοχής και καταστροφή της Κρήτης.
Αργή μεταμέλεια η οποία είναι ανάγκη να εκδηλωθεί έμπρακτα άμεσα για όλες τις απάνθρωπες τραγωδίες στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Κρήτη.
Μάλιστα, φέτος στην επέτειο των 74 χρόνων από την ιστορική μάχη της Κρήτης, παράλληλα με το συντελούμενο εδώ και έξι χρόνια πανελλήνιο οικονομικό ολοκαύτωμα, που το διατάσσει και το κατευθύνει ο πρωταγωνιστής της σύγχρονης ελληνικής οικονομικής τραγωδίας κ. Σόιμπλε. Αυτή την επιχείρηση Μνημόνιο το βιώνουμε καταλυτικά ως νέο οικονομικό βομβαρδισμό και αποκλεισμό, παρομοίως με την επιχείρηση «ΕΡΜΗΣ» του Χίτλερ.
Αυτή όμως η κατάσταση πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ. Με Γερμανική ουσιαστική πρωτοβουλία και συνολική Ευρωπαϊκή συνεργασία, γιατί δεν πρέπει να ξεχνούν οι Ευρωπαίοι ότι στην Κρήτη γεννήθηκε ο πρώτος Ευρωπαϊκός πολιτισμός και στην Ελλάδα αναπτύχθηκε ο πρώτος Δημοκρατικός Πολιτισμός.
 
ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ
Πρέπει να δίνουμε καθημερινούς αγώνες για την επιστημονική, την πνευματική και την τεχνολογική ανάπτυξη του ελληνικού λαού ο οποίος πρέπει να πρωτοπορήσει συνεχίζοντας τη Μεγάλη Μάχη ΌΧΙ του αίματος αλλά του πνεύματος.
Ο υπογράφων την παρούσα ως επιστολική έκκληση, ένας από τα χιλιάδες θύματα των απογόνων της ιστορικής Κρητικής Αγωνιστικότητας ως επίτιμος Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, εκφράζω την υπέρτατη αγωνία της θρυλικής τόσο καταστροφικής για τον τόπο μας Μάχης της Κρήτης. Τώρα νιώθουμε πάλι ότι είμαστε βυθισμένοι σε μια νέα Μάχη οικονομικής επίθεσης της χώρας και κατοχή του τόπου μας.
Όμως, ο Ελληνικός λαός πέρα από κάθε δική σας πολιτική σκοπιμότητα και αδυναμία δική μας με αγώνες, απόγνωση, αλλά και αναβρασμό ψυχής προσμένει –έχοντας οδυνηρή ανάμνηση τη Μάχη της Κρήτης– μια άμεση λύση παύσης του οικονομικού πολέμου μέσω του επαίσχυντου δανεισμού!
 
kriti3Διαταγή ισοπέδωσης από τον Αδόλφο
 
Ο Αρχηγός και Ανώτατος Διοικητής
των Ενόπλων Δυνάμεων Γενικό Στρατηγείο 25-4-1941
Αρ. 44581/41 G. ΚDOS CHEFS
WEST/ΑΒΤ.L (Ι. Ορ)
Αριθ. Αντιτύπων : 10 Αύξων Αριθ. Αντιτ.:  3
Απόρρητη διοικητική υπόθεσις.
 Υπόθεσις Διοικητών.
Μόνο μέσω Αξιωματικών.
 
ΟΔΗΓΙΑ Αρ. 28 (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΜΗΣ).
 
1. Ως ορμητήριο για τη διεξαγωγή του από αέρος πολέμου κατά της Αγγλίας στην ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να προετοιμασθεί η κατάληψη της νήσου Κρήτης (Επιχείρηση Ερμής).
Γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσωμε από το ότι όλη η ηπειρωτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου, βρίσκεται στα χέρια των δυνάμεων του Άξονα.
2. Για την εκτέλεση της διαταγής επιφορτίζω την Ανωτάτη Διοίκηση της Αεροπορίας, η οποία για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσει κυρίως το Σώμα των Αλεξιπτωτιστών και τα σώματα της Αεροπορίας, που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο της Μεσογείου.
Ο στρατός θα έχει το καθήκον, σε συνεννόηση με την Ανωτάτη Διοίκηση της Αεροπορίας, να διαθέσει ενισχύσεις για το Σώμα των Αλεξιπτωτιστών, συμπεριλαμβανομένου και ενός συμμιγούς τμήματος τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ελλάδα, που να μπορέσουν να μεταφερθούν διά της θαλάσσιας οδού στην Κρήτη.
Το πολεμικό ναυτικό κάνει τις προεργασίες για την επικοινωνία διά θαλάσσης, η οποία θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί με την έναρξη της κατοχής της νήσου. Για την προστασία των επικοινωνιών και, εφ’ όσον τούτο είναι αναγκαίο, για την εκκαθάριση των οδών μεταφοράς, θα διενεργήσει η Ανωτάτη Διοίκηση του Ναυτικού τις απαραίτητες συμφωνίες με το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.
3. Για τη μεταφορά του Σώματος των Αλεξιπτωτιστών και της εκ νέου υπό τις διαταγές της Ανωτάτης Διοικήσεως της Αεροπορίας ευρισκομένης 22ας Μεραρχίας στον τόπο συγκεντρώσεως που θα καθορίσει αυτή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα. Το αναγκαιούν δυναμικό σε μεταφορικά οχήματα πρέπει να τεθεί εκ μέρους των Ανωτάτων Διοικήσεων Στρατού Ξηράς και Αεροπορίας στη διάθεση του Διοικητού μεταφορών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι μεταφορικές κινήσεις δεν πρέπει να επιφέρουν καμιά επιβράδυνση στην επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα».
4. Για την αεροπορική προστασία στην Ελλάδα και την Κρήτη πρέπει να τοποθετηθούν από την Ανωτάτη Διοίκηση της Αεροπορίας Μονάδες αντιαεροπορικών πυροβόλων της 12ης Στρατιάς. Για την αντικατάσταση τους οφείλουν οι Ανώτατες Διοικήσεις Αεροπορίας και Στρατού να κάνουν τις απαραίτητες συμφωνίες.
5. Μετά την κατάληψη της νήσου, πρέπει να προετοιμαστεί το σώμα των Αλεξιπτωτιστών εξ ολοκλήρου ή εν μέρει για νέα χρησιμοποίηση. Γι’ αυτό πρέπει να προβλεφθεί η άμεση αντικατάσταση του από δυνάμεις του Στρατού. Για τη σύσταση της επάκτιας άμυνας από την Ανωτάτη Διοίκηση Ναυτικού, δύναται εν ανάγκη να χρησιμοποιηθούν πυροβόλα από λάφυρα του Στρατού.
6. Παρακαλώ τους κ. κ. Ανωτάτους Διοικητάς να μου αναφέρουν σχετικά με τα σχεδιαζόμενα μέτρα, τον δε Ανώτατο Διοικητή της Αεροπορίας επίσης για τον προβλεπόμενο τερματισμό των προετοιμασιών. Τη διαταγή της εκτελέσεως επιφυλάσσω για τον εαυτό μου.
(Υπογραφή) Αδόλφος Χίτλερ
Αρχηγός της Αυτοκρατορίας
Υπογρ. Εξλερ – Λοχαγός.
(Τ. Α’, σ. 492)
Εκτέλεση στο Κοντομαρί (The Massacre at Kontomari)
www.tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου