Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αφιερωμένο

Αγαπητέ πιτσιρίκο,

οι πρόσφατες κινήσεις κι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού και αυριανού συμμέτοχου στην συγκυβέρνηση της 21ης Σεπτεμβρίου, καθ” υπόδειξη των εταίρων, φίλων, συμμάχων και αγάδων μας, μου θύμισε ένα μέρος ενός χρονογραφήματος που είχα γράψει το 1996 με τον τίτλο «Ασίκης» και είχε δημοσιευτεί στον περιοδικό τύπο· του το αφιερώνω: 

«Κάποτε γνώρισα ένα λαϊκό αγωνιστή. Κομμουνιστή τον βάφτισαν οι αντίπαλοι. Δεν ήξερε τα κείμενα της πίστης του, της αξιοπρέπειάς του τον κομμουνισμό μονάχα ήξερε ακέραια. Κι όταν τα γεράκια της νομιμοφροσύνης ούρλιαζαν πάνω του προστάζοντας να υπογράψει της ανθρωπιάς του τη διαγραφή, αυτός σήκωσε το χιλιοτσακισμένο του κορμί, έφτιαξε τη φορεσιά του, κούμπωσε του σχισμένου του πουκαμίσου το τελευταίο κουμπί, από σεβασμό κι αποκρίθηκε: ‘Δεν υπογράφω’. Και πεθαίνοντας αναλήφθηκε…»
 
Για να μη μας περνάει για χρυσόψαρα ή για μεταλλαγμένους σαν και δαύτονε…
Σ. 
 
(Αγαπητέ φίλε, δεν σκοτώθηκαν κάποιοι σε αυτό τον κόσμο για τις ιδέες τους και την αξιοπρέπειά τους, για να έρθει μια μέρα ένα χαζοχαρούμενο μαλακιστήρι να κάνει παιχνίδι και καριέρα με την μνήμη τους. Ως γνωστόν, μετά την ύβρη, ακολουθεί η νέμεση. Αλλά αυτό, το χαζοχαρούμενο μαλακιστήρι δεν το ξέρει. Να είστε καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου