Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Σύριζα ή Σακοράφα;

Σύριζα ή Σακοράφα; Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Η μεγάλη Eλληνίδα αθλήτρια και ευρωβουλευτής, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και τον λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε -και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση».
Βγήκε αμέσως ο σουγιάς του κομματικού μηχανισμού, για να δώσει την απάντηση, η οποία επικοινωνιακά θα εξυπηρετούσε το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες:

Είναι παράδοξο η κ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. Οφείλουμε, λοιπόν, να της υπενθυμίσουμε τα εξής:
 
  1. Η κ. Σακοράφα, καθ' όλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.
  2. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδυνάμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.
Για το ότι η κ. Σακοράφα υπέκλεψε την έδρα στην Ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Το γεγονός μιλάει από μόνο του, και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση/ανακοίνωση/συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς.
Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια
Έπειτα από τέτοια δήλωση, γυμνασμένοι χρόνια τώρα επικοινωνιακά από τις «πουστιές» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ποιον από τους δύο θα εμπιστευόσασταν, τον Σύριζα ή τη Σακοράφα;
Το να επικαλείσαι την ελεημοσύνη στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δεν προσέφερε η ευρωβουλευτής, όταν έχεις φτωχοποιήσει έναν λαό, αν μη τι άλλο ισοδυναμεί με ύβρη εις βάρος της νοημοσύνης του κόσμου.
Σίγουρα, όταν διαφοροποιείσαι από έναν πολιτικό χώρο με τον οποίο έχεις εκλεγεί, παραδίδεις την έδρα. Αυτό επιτάσσει η εντιμότητα.
Με μία προϋπόθεση όμως. Ότι οι απέναντι θα παραμένουν κι εκείνοι έντιμοι, σε σχέση με τις δεσμεύσεις τους απέναντι στον λαό που τους έφερε στην εξουσία.
Θα σκίσουν τα μνημόνια, θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, θα ανεβάσουν τον κατώτατο μισθό και πολλά άλλα, τα οποία δεν χρειάζεται να επαναλάβω.
Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στα προεκλογικά σποτ για να αηδιάσει.
Το λάθος της Σακοράφα, εάν παρέδιδε την έδρα, θα ήταν διπλό. Ήδη χρεώνει η ίδια τον εαυτό της με το πρώτο. Ότι προέτρεψε τους Έλληνες πολίτες να ελπίζουν μαζί τους.
Εάν τελικά δικαιωθούν οι κυβερνώντες και διαψευσθεί η Σοφία Σακοράφα, υπολογίζω ότι θα έχουμε ένα ανεπανάληπτο παγκόσμιο πολιτικό ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου