Mpelalis Reviews

Mpelalis Reviews

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Όταν οι “Σύμμαχοι” συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς ναζί για να μην εισέλθει ο Ε.Λ.Α.Σ. στα Χανιά

 
Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*
 
“Λόγω Επικαιρότητας” (Γερμανός Διοικητής της-ήδη προϋπάρχουσας «Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης Περιπολιών στο Αιγαίο»,  η οποία προορίζεται να «συντονίσει» και τις πρόσθετες «Ευρωπαϊκές Συνοριακές Δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής-“Frontex”-για την Αποτροπή Ανεξέλεγκτης Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Εισόδου» σε …«Ευρωπαϊκό» έδαφος), σας παρουσιάζουμε ένα εν πολλοίς άγνωστο βιβλίο ιστορικής μελέτης,  με τον τίτλο : “Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,  μεταξύ Σεπτέμβρη & Νοέμβρη του 1943″.
Τ' οποίο προφανώς αναφέρεται στην Γερμανική “Ανακατάληψη & Διοίκηση της Δωδεκανήσου”, μετά την παράδοση – συνθηκολόγηση των Ιταλικών συμμαχικών τους δυνάμεων.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον τελευταίο Γερμανό Διοικητή της Ρόδου και του “Ανατολικού Αιγαίου / Δωδεκανήσου,  Otto Wilhelm Heinrich-WAGENER- (θανατικό ναζιστή,  πρώην βουλευτή & “οικονομικό σύμβουλο”,  φίλο του Χίτλερ) να παραδίδεται με στρατιωτικό,  αλλά και ναζιστικό “Τελετουργικό”, μαζί με φρουρά 6000 στρατιωτών,  στις “Συμμαχικές Δυνάμεις” (Άγγλους και Έλληνες Αξιωματικούς) στην Σύμη. Την ημέρα ακριβώς της οριστικής συνθηκολόγησης της Γερμανίας (8 Μαΐου 1945).
Ενώ παράλληλα οι “Σύμμαχοι” μας άφησαν άλλη μία Γερμανική Φρουρά περίπου 6000 ανδρών,  του λεγόμενου στην γερμανική φαντασίωση “Φρουρίου της Κρήτης”, οπλισμένη να … “αυτοδιοικείται” στο στρατόπεδο της κοντά στην πόλη των Χανίων, μέχρι και ένα μήνα μετά την επίσημη Γερμανική Παράδοση !
Ώστε να “προσέχουν” (οι “εχθροί” τους ναζί Γερμανοί») να μην εισέλθει ο “Ε.Λ.Α.Σ.” στα Χανιά (!),  μέχρι να εμφανιστούν στο νησί η “Χωροφυλακή” και οι “Αρχές” της Αθήνας.
12669680_967623383317927_5150463473335665495_n
Πρόκειται για άλλη μια από τις “παγκόσμιες πρωτοτυπίες” που έζησε μόνο η Ελλάδα στην διάρκεια του Β΄Π.Π., δηλαδή την συνεννόηση των πολεμικών αντιπάλων, «Φιλελεύθερων δυτικών Συμμαχικών κρατών» με την «Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία», για λόγους «αντιμετώπισης του «κουμμουνιστικού κινδύνου». Κάτι θα πρέπει να θυμάται και να γνωρίζει και ο αειθαλής πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από αυτή την περίπτωση της .“Πρώϊμης” - Δυτικοκαπιταλιστικής- Γερμανο - Νεοφιλελεύθερης Συνεργασίας…
«Δύο χρόνια γερμανικής κατοχής στα Δωδεκάνησα» (ειδική περίπτωση συνέχισης της γερμανικής κατοχής του “Ελλαδικού Χώρου”, πέρα από την αποχώρηση των Γερμανικών δυνάμεων από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα Επτάνησα τον Οκτώβρη του 1944) μέχρι την συνθηκολόγηση της Γερμανίας τον Μάιο του 1945), ήταν αρκετά για την οδυνηρή οικονομική ληστεία και πολλά εγκλήματα πολέμου στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, τα οποία βλέπουν σήμερα ξανά τον “δημοκρατικό γερμανικό πολεμικό στόλο” στα χωρικά τους ύδατα …
Στη Ρόδο ο “Βάγκενερ” , ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα μας, «οραματιζόταν» να την μετατρέψει σε ένα και μετά την λήξη του Β΄Π.Π. «Ανεξάρτητο Γερμανικό – Σταυροφορικό Μεσαιωνικό Ιπποτικό Δουκάτο» (!), είχε εγκαταστήσει στην περιοχή της “Καλλιθέας” ένα φρικτό γερμανικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης όπου βασανίστηκαν πολλοί Έλληνες πατριώτες. Και εκτέλεσε – δολοφόνησε αδικαιολόγητα πάρα πολλούς Ιταλούς αιχμαλώτους πολέμου.
Το ίδιο έγκλημα δηλαδή που διέπραξαν οι Γερμανοί («οι ναζί») δηλαδή που και στην Κεφαλονιά με τους Ιταλούς αιχμαλώτους. , εκτός των άλλων παραβιάζοντας και τους “νόμους διεξαγωγής πολέμου” των Συνθηκών της Χάγης
Προφανώς ένα γεγονός επίσης “εντίμου πολέμου” από πλευράς Γερμανών στην υπηρεσία του Γ’ Ραϊχ – τ' οποίο μάλλον – «δεν πρέπει να γνωρίζει» επίσης ο .,. «επιστημονικός» – γερμανικός – ιστορικός αναθεωρητισμός – ρεβιζιονισμός (« αλά Ρίχτερ»).
Μεταπολεμικά ο προσωπικός φίλος & οικονομικός σύμβουλος του Χίτλερ καταδικάστηκε «με το ζόρι«,  τέλη του 1947 , στην Ιταλία (αφού πρώτα απελευθερώθηκε από την Αγγλική αιχμαλωσία , μόλις δύο χρόνια μετά την παράδοση του) σε δεκαπενταετή φυλάκιση για την άνανδρη εκδικητική κακομεταχείριση & εκτέλεση – δολοφονία, πολλών Ιταλών στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτιστεί μετά την συνθηκολόγηση και αποχώρηση της Ιταλίας από τον “Ναζιστικό/Φασιστικό Άξονα”, τον Σεπτέμβρη του 1943.
Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του (1948) αμνηστεύτηκε στην Ιταλία ! (όπως δηλαδή έγινε το 1959 και με τον «ο Μαξ Μαρτέν» στην Ελλάδα !)-κάτω από την πίεση της “ηττημένης” και “δημοκρατικής” Γερμανίας-δηλαδή της κυβέρνησης του κοράνι ανατείνατε (από το 1958 συνιδρυτή της λεγόμενης «Ε.Ο.Κ” (της” ειρήνης”) και θεμελιωτής της περίφημης «γαλλογερμανικής φιλίας»-δηλαδή-“για να μην ξεχνιέστε-της μεταπολεμικής συνεργασίας των δυο-στρατιωτικά-ηττημένων μεγάλων κρατών της δυτικής-ηπειρωτικής Ευρώπης-για την “ειρήνη” στην δυτική Ευρώπη και το μοίρασμα (στην εκμετάλλευση) της νοτιάς Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου – κυρίως -τότε- αρχικά στην Αφρική …
Ο πρώην “διοικητής Αιγαίου” Βάγκνερ αποφυλακίστηκε άπωση και με τις πρόσθετες προσπάθειες του τότε “γνωστού καθολικού επισκόπου της δυτικής Γερμανίας «Alois Hudal» – ο όποιος σαν ιδεολογικός οπαδός-από την περίοδο του «Γ’ Ραϊχ-μιας …«όσμωσης εθνικοσοσιαλισμού και χριστιανισμού» – στον «αγώνα» κατά του… «μπολσεβικισμού- κομμουνισμού» … – ήταν ένας από τους …κύριους διοργανωτές (με την βοήθεια του «Βατικανού») της «φυγής»-προς την νότια Αμερική και της παροχής «νομικής βοήθειας & προστασίας» – για την σωτηρία όλων των γνωστών δραστήριων στελεχών του ναζιστικού καθεστώτος που είχαν επιζήσει του Β΄Π.Π.
Μια προσπάθεια (αθώωση & αμνήστευση όλων των γνωστών στελεχών του ναζιστικού καθεστώτος ναζί και αξιοποίηση τους στους μεταπολεμικούς δυτικογερμανικούς & αμερικανικούς και νατοϊκούς μηχανισμούς) η όποια ήταν από τις σταθερές στρατηγικές επιδιώξεις των «Η.Π.Α.» – οι οποίες σήμερα δηλώνουν πως έχουν … «κάποιο πρόβλημα» με την «νέα» Γερμάνια – την οποία δημιούργησαν – ιδιαίτερα μετά το «1990’» – αλλά αυτά έχει η ζωή και ο λεγόμενος « πολίτικος ρεαλισμός».
Στην φωτογραφία , σας παρουσιάζουμε χάρτη με τις εστιασμένες περιοχές του Αιγαίου όπου «πιθανολογείται» η έχει βεβαιωθεί πως υπάρχουν «λεύγες υδατανθράκων». Ένα μελλοντικό πεδίο «συνδιαχείρισης – συνεκμετάλλευσης» μεταξύ Η.Π.Α. – Τουρκίας – Ελλάδας και Γερμανίας . Ιδιαίτερα η τελευταία το επιθυμεί διακαώς και έχει «νευριάσει πολύ» που την έχουν αποκλείσει , όπως και την Τουρκία, από την «συνεκμετάλλευση» του «φυσικού αερίου» στην ευρύτερη περιοχή της «Μεσογειακής Λεκάνης» , οι Η.Π.Α. , Ελλάδα , Κύπρος , Αίγυπτος & το Ισραήλ) . Γι΄αυτό ίσως και εντείνεται η συνεργασία Γερμανίας – Τουρκίας με προοπτική το διαίρει και βασίλευε και την «συνεκμετάλλευση στην περιοχή του Αιγαίου.Στην φωτογραφία , σας παρουσιάζουμε χάρτη με τις εστιασμένες περιοχές του Αιγαίου όπου «πιθανολογείται» η έχει βεβαιωθεί πως υπάρχουν «λεύγες υδατανθράκων». Ένα μελλοντικό πεδίο «συνδιαχείρισης-συνεκμετάλλευσης» μεταξύ Η.Π.Α.-Τουρκίας-Ελλάδας και Γερμανίας . Ιδιαίτερα η τελευταία το επιθυμεί διακαώς και έχει «νευριάσει πολύ» που την έχουν αποκλείσει , όπως και την Τουρκία, από την «συνεκμετάλλευση» του «φυσικού αερίου» στην ευρύτερη περιοχή της «Μεσογειακής Λεκάνης» , οι Η.Π.Α., Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος & το Ισραήλ). Γι΄αυτό ίσως και εντείνεται η συνεργασία Γερμανίας-Τουρκίας με προοπτική το διαίρει και βασίλευε και την «συνεκμετάλλευση στην περιοχή του Αιγαίου.
*  δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων (προς τους Πολίτες), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .
seisaxthia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου